7 milliós lakásra felvehető lakáshitelnek mennyi lenne a részlete?

Tisztelt Tanácsadó!

Lakáshitel igénylés előtt állunk, mert végre sikerült megtalálnunk egy olyan lakást, ami megfelelő lenne az egész csald számára. Én is és a párom is rendelkezünk megfelelő jövedelemmel és némi saját erővel is. Szeretnénk megtalálni azt a hitelt, aminek a legkedvezőbb a törlesztő részlete illetve azt sem tudjuk pontosan, hogy mekkora jövedelemre lenne szükség. Szeretnék kérni egy előzetes minősítést, amennyiben megoldható:

Lakás értéke: 7 M Ft.
Saját erő: 1,5 M Ft.
Az én jövedelmem: 114 ezer Ft
A párom: 90 ezer Ft.

Kérdésem az lenne, hogy ezekkel a feltételekkel kaphatunk – e hitelt és mekkora lenne a havi törlesztő részlet amit fizetnünk kellene? Esetleg a szocpol támogatás is megoldható lenne, mert akkor a saját erőnket felújításra is tudnánk fordítani.

Válaszukat előre is köszönöm.
Éva

Kedves Éva!

Sajnos vissza nem térítendő állami támogatás (szocpol) használt lakás vásárlásra nem igényelhető.

A jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozás értelmében a felvehető lakáshitel összege nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 80 %-a. Egy 7 millió forint forgalmi értékű lakás esetén 5,6 millió forint forint alapú hitelt tesz lehetővé, ami annyit jelent, hogy a 1,5 millió saját erő akár elegendő is lehet.

Azt mindenképpen tudniuk kell azonban, hogy ez a 80 %-os finanszírozás csak abban az esetben érhető el, ha az adósok megfelelnek a bank által támasztott jövedelem vizsgálaton. Az előszűrés megoldható irodáinkban, de ennyi információ alapján nem tudunk még Önnek pontos választ adni.

Számoljon lakáshitel kalkulátorunk segítségével és kérjük töltse ki honlapunkon található adatlapunkat és az ott megadott adatok alapján kollégáim meg fogják vizsgálni az elérhető lehetőségeket és felveszik Önnel a kapcsolatot.

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére. A Hitelnet irodáiban a teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés valóban díjmentes, tehát Önnek nem kell egy fillért sem fizetnie szolgáltatásunkért.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

5 éve 5 millió Ft összegű, forint alapú hitelt vettem fel a tiszafüredi takarékszövetkezetből. 45 ezer forinttal törlesztettem máig, azonban 2 éve elég lenne 38 ezer forinttal is fizetnem. Ilyenkor mi lesz a különbözettel? Rajta marad a számlán az a havi 7 ezer Ft/hó és megtakarításként jelentkezik?
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy 19 éves elmúltam, rendszeres jövedelmem van és ha én felvennék 800.000 forintot, havonta 27 ezres törlesztőrészletre, akkor mi az, ami befolyásolja ezen összeg emelkedését esetleg havonta?

Tisztelt Címzett!
Van egy eléggé romos állapotban lévő családi ház, eladó 4,5 millió forintért. Kb. 5-6 éve nem laktak benne. Mindent cserélni kell, beleértve a vezetékeket és a vizes blokkot is. Az értékbecslő kb. mennyit tudna így az elmondottak alapján lealkudni még a vételárból és mennyi önerőre van szükségünk? Melyik a legmegfelelőbb hitel és törlesztőrészlet nekünk?
Köszönettel: Georgina


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x