6,5 milliós hétvégi ház vásárlásra mennyi hitelt kaphatunk?

Üdvözlöm!

Azzal kapcsolatban szeretnék Önöktől kérdezni, hogy hétvégi ház, nyaralóra kaphatnánk-e hitelt. Mi egy 3 tagú család vagyunk 2 éves kislánnyal. Szeretnénk saját házba költözni, 6,5 millió forintos nyaralót néztünk ki.

Párom dolgozik, saját cégnél, én gyesen vagyok. A kérdésem tehát az lenne, hogy mi lenne a módja, hogy álmaink otthonába költözzünk?:) Hitel lehetséges, esetleg lízing?

Előre is köszönöm válaszát!
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

Lakáshitel illetve lakáslízing fedezeteként nemcsak lakó-, hanem üdülőingatlan is elfogadható. A finanszírozás maximális aránya hitel és lízing esetén egyaránt a forgalmi értéknek maximum a 80%-a lehet. A ténylegesen felvehető kölcsön összegét azonban befolyásolja az Önök jövedelmi helyzete és az ingatlan földrajzi elhelyezkedése is. A minimálisan elvárt önerő összegéről tehát előzetes hitelbírálatot követően tudunk tájékoztatást adni.

Ha nem rendelkeznek a szükséges önerővel, akkor plusz ingatlan bevonásával szerezhető meg a ház. A kiegészítő ingatlannak nem kell saját tulajdonúnak lenni!

Amennyiben a párja saját cégénél dolgozik, akkor NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást kell benyújtania, amihez mellékelni kell a nemleges adótartozásról szóló, szintén NAV által kiadott igazolást is. Saját cég esetén legalább 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezni. A gyes kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető a hitelbírálat során.

Ahhoz, hogy személyre szóló tájékoztatást tudjunk Önöknek adni, további információkat kellene megadniuk. Ezt az online ajánlatkérő nyomtatványunkon lévő kérdések megválaszolásával tehetik meg. Ezt követően Hitelszakértőink ismertetni fogják a konkrét hitellehetőségeket! Addig is megtekintheti honlapunkon az elérhető legjobb lakáshitel ajánlatainkat.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
5.200.000 Ft értékű hétvégi házra OTP-hez érkező jővedelemmel, nettó 300.000 minimummal, mennyi hitelt kaphatnék, hány %-os kamattal és fix vagy változó a kamat?
Kell-e adóstárs vagy ingatlanfedezet?
Köszönettel!

Kedves Sarolta!
A hétvégi ház elfogadható fedezetként. Kérjük, töltse ki online adatlapukat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról és a maximálisan igényelhető hitel összegéről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kivett hétvégi ház besorolású ingatlant vásárolnánk. Felvehető-e erre lakáshitel és kb. milyen mértékben? Az általunk megvásárolni kívánt ingatlan vételára 14,5 millió forint, önerőnk 6 millió Ft. Lehetséges erre 8,5 millió Ft hitelt felvenni?

Kedves Zsuzsanna!
Hétvégi ház megnevezésű ingatlanra is igényelhető lakáshitel, melynek maximális összegét az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése befolyásolja. Tehát megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén 14,5M Ft értékű ingatlanra felehető 8,5M Ft összegű lakáshitel. Pontos választ a további részletek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy a szomszédos zártkertet szeretném megvenni ami fölöttünk van. A miénk Hétvégi házként van nyilvántartva, melynek kb. 5-6 millió Ft. Vegyes fafalazatú fa+tégla. 3 milliót szeretnénk felvenni. Minimálbérem van.
Van megoldás?
Köszönöm válaszát!
Zita

Kedves Zita!
Személyre szabott hitelajánlatunkhoz bővebb információra lenne szükség a vásárolandó zártkertről, melyet online űrlapunk kitöltésével adhat meg.

Tisztelt szakértő!
Helyzetünk a következő: szeretnénk vásárolni egy ingatlant, ami 6,5 millió forint. Ehhez céges kölcsönt kapunk, ami az érték 60%-a. Saját erőt 1 milliót tudunk hozzátenni és banktól szeretnénk felvenni 1,5 millió forintot. Mi már 52 évesek vagyunk, ezért csak 15 éves futamidőben gondolkodunk. Kérdésem az, hogy van-e reális esélyünk és hogy csak családi házra illetve lakásra adnak-e hitelt, mert amit kinéztünk két ingatlant az egyik téliesített nyaraló, a másik üdülő, de kőház.
Válaszát előre köszönettel: Gyula

Tisztelt Hitelnet!
Engem a hétvégi házra felvehető hitelek érdekelnének. Az ingatlan már a tulajdonomban van, tehát nem a vásárlásához, hanem a felújításához szeretnék kölcsönt felvenni. Milyen lehetőségeim lennének ebben az esetben?
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Kati


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x