Üdvözlöm!

Azzal kapcsolatban szeretnék Önöktől kérdezni, hogy hétvégi ház, nyaralóra kaphatnánk-e hitelt. Mi egy 3 tagú család vagyunk 2 éves kislánnyal. Szeretnénk saját házba költözni, 6,5 millió forintos nyaralót néztünk ki.

Párom dolgozik, saját cégnél, én gyesen vagyok. A kérdésem tehát az lenne, hogy mi lenne a módja, hogy álmaink otthonába költözzünk?:) Hitel lehetséges, esetleg lízing?

Előre is köszönöm válaszát!
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

Lakáshitel illetve lakáslízing fedezeteként nemcsak lakó-, hanem üdülőingatlan is elfogadható. A finanszírozás maximális aránya hitel és lízing esetén egyaránt a forgalmi értéknek maximum a 80%-a lehet. A ténylegesen felvehető kölcsön összegét azonban befolyásolja az Önök jövedelmi helyzete és az ingatlan földrajzi elhelyezkedése is. A minimálisan elvárt önerő összegéről tehát előzetes hitelbírálatot követően tudunk tájékoztatást adni.

Ha nem rendelkeznek a szükséges önerővel, akkor plusz ingatlan bevonásával szerezhető meg a ház. A kiegészítő ingatlannak nem kell saját tulajdonúnak lenni!

Amennyiben a párja saját cégénél dolgozik, akkor NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást kell benyújtania, amihez mellékelni kell a nemleges adótartozásról szóló, szintén NAV által kiadott igazolást is. Saját cég esetén legalább 1 lezárt üzleti évvel kell rendelkezni. A gyes kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető a hitelbírálat során.

Ahhoz, hogy személyre szóló tájékoztatást tudjunk Önöknek adni, további információkat kellene megadniuk. Ezt az online ajánlatkérő nyomtatványunkon lévő kérdések megválaszolásával tehetik meg. Ezt követően Hitelszakértőink ismertetni fogják a konkrét hitellehetőségeket! Addig is megtekintheti honlapunkon az elérhető legjobb lakáshitel ajánlatainkat.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
5.200.000 Ft értékű hétvégi házra OTP-hez érkező jővedelemmel, nettó 300.000 minimummal, mennyi hitelt kaphatnék, hány %-os kamattal és fix vagy változó a kamat?
Kell-e adóstárs vagy ingatlanfedezet?
Köszönettel!

Kivett hétvégi ház besorolású ingatlant vásárolnánk. Felvehető-e erre lakáshitel és kb. milyen mértékben? Az általunk megvásárolni kívánt ingatlan vételára 14,5 millió forint, önerőnk 6 millió Ft. Lehetséges erre 8,5 millió Ft hitelt felvenni?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy a szomszédos zártkertet szeretném megvenni ami fölöttünk van. A miénk Hétvégi házként van nyilvántartva, melynek kb. 5-6 millió Ft. Vegyes fafalazatú fa+tégla. 3 milliót szeretnénk felvenni. Minimálbérem van.
Van megoldás?
Köszönöm válaszát!
Zita

Tisztelt szakértő!
Helyzetünk a következő: szeretnénk vásárolni egy ingatlant, ami 6,5 millió forint. Ehhez céges kölcsönt kapunk, ami az érték 60%-a. Saját erőt 1 milliót tudunk hozzátenni és banktól szeretnénk felvenni 1,5 millió forintot. Mi már 52 évesek vagyunk, ezért csak 15 éves futamidőben gondolkodunk. Kérdésem az, hogy van-e reális esélyünk és hogy csak családi házra illetve lakásra adnak-e hitelt, mert amit kinéztünk két ingatlant az egyik téliesített nyaraló, a másik üdülő, de kőház.
Válaszát előre köszönettel: Gyula

Tisztelt Hitelnet!
Engem a hétvégi házra felvehető hitelek érdekelnének. Az ingatlan már a tulajdonomban van, tehát nem a vásárlásához, hanem a felújításához szeretnék kölcsönt felvenni. Milyen lehetőségeim lennének ebben az esetben?
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Kati