Tisztelt Hitelnet!

Elváltam feleségemtől. A közös házunkon jelenleg még 10 év futamidőre 5,4M Ft OTP jelzálog típusú hitel van (jelenleg 58.674 Ft a törlesztő) és 8 hónap LTP hitelem is van még, 70.200 Ft/hó – ezeket én fizetem. 66 éves nyugdíjas vagyok, 11 éves kiskorú gyermekem kizárólagos felügyeleti jogát én gyakorolom. Havi összes jövedelmem családi pótlékkal 354.000 Ft + gyerektartás díj (46.000 Ft). A hitellel terhelt ingatlant az OTP 22M Ft-ra becsülte 5 éve, amikor a volt jen hitelt Ft alapúra változtattuk. Semmilyen fizetési elmaradásom soha sem volt.

Azt szeretném megtudni, hogy
– korom miatt,
– adóstárs vagy kezes hiányában,
– csak a hitelt akarom átvinni kedvezőbb feltételekkel egy másik bankhoz (a beérkező jóváírásokat, a sok csoportos beszedési megbízást, az ECMC és az AMEX kártyákat stb. meg szeretném tartani az OTP-ben).

Lehetséges-e egy kedvezőbb hitel felvétele?

Andor

Kedves Andor!

Életkora nem feltétlenül jelent kizáró okot hitelkiváltó kölcsön igénylésénél. Bankpartnereinknél van olyan lehetőség, hogy amennyiben a kért kölcsön futamideje alatt az adós betöltené a 75. életévét, további biztosíték bevonásával megoldható a hitelfelvétel. További biztosítékot jelenthet a jelzálogkölcsön futamidejére és összegére szóló úgynevezett hitelfedezeti életbiztosítás megkötése. Ennek lényege, hogy az adós futamidő alatt bekövetkező esetleges halála esetén a biztosító a banknak megfizeti a teljes fennálló tartozást.

Jóllehet Ön adóstársat nem szeretne bevonni az ügyletbe, másik megoldás egy olyan adóstárs bevonása lehetne, aki a futamidő végéig nem fogja betölteni a 75. életévét.

Azt is tudni kell, hogy a bankok a legkedvezőbb kamatfeltételeket egyéb feltételek teljesülése esetén biztosítják. Kamatkedvezményt nyújtanak például jövedelemjóváírás vállalása, csoportos beszedési megbízás, illetve lakás- vagy életbiztosítás kötése esetén. Amennyiben ilyen feltételeknek nem szeretne eleget tenni, úgy a hitelkiváltáshoz kapcsolódóan kamatkedvezmények nem érvényesíthetők sajnos.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az esetlegesen elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése