6 milliós használt lakásra kaphatok hitelt?

Tisztelt Hitelnet!!

6 millió forintot szeretnénk házvásárlásra igényelni! Szeretném elmondani Önnek a körülményeinket, anyagi lehetőségeinket, korlátainkat.

Kizárólag hitel útján tudnánk ingatlant vásárolni. Mivel van két gyermekünk, a szocpolt is szeretnénk igénybe venni és ezt is kamattámogatott hitellel. Önerőnk mindössze egy millió forintunk van, amit a párom önkéntes nyugdíjából tudnánk elvenni. Fizetésem nettó 75 ezer, páromé nettó 140 ezer körül szokott lenni, mert teljesítménybérben dolgozik.

Kérem írja meg nekem, mik a kilátások, esélyek ilyen esetben??
Köszönöm szépen!
Tisztelettel: Hajni

Kedves Hajni!

Használt lakás vásárlásához igénybe tudnak venni kamattámogatott lakáshitelt, mivel erre a lakáscélra is igényelhető államilag támogatott lakásvásárlási hitel. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár, s a kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 50%-a. A kamattámogatott időszak lejárata után piaci kamatozásúvá válik a kölcsön.

A szocpol a jelenleg hatályos rendelkezések szerint csak új ingatlan megszerzéséhez vehető igénybe, ám várhatóan ez a szabályozás a közeljövőben módosulni fog. Ez azt jelenti, hogy használt lakás vásárlásához ismét elérhető lesz az úgynevezett félszocpol, melyet 2009. július 1-től megszüntettek. A félszocpol újbóli bevezetését tartalmazó előterjesztést a kormány még nem tárgyalta meg, így elfogadásra sem került, tehát jelen pillanatban még nem igényelhető.

A tervezet szerint a szocpol összegének felét lehet majd igénybe venni, a lakás alapterületétől és az eltartott gyermekek számától függően. A használt lakás vásárlásához nyújtható félszocpol tervezetről bővebben IDE kattintva olvashat.

A lakásvásárlással célszerű volna megvárni a félszocpol ismételt bevezetésével kapcsolatos feltételek ismertetését, illetve a vonatkozó jogszabály módosítását és hatályba lépését. Ezt követően személyre szóló, pontos tájékoztatást tudunk adni Önöknek a finanszírozási lehetőségekről.

A használt lakás vásárlásához igényelhető kamattámogatott lakáshitelek várható törlesztő részletéről addig is megtekintheti oldalunkon! A kalkulációból megismerheti a kamattámogatott időszak lejárata után várható havi törlesztés összegét is, mely az aktuális piaci kamatláb mértékének megfelelően lett kiszámolva. További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakást szeretnénk vásárolni élettársammal. 2 gyermekünk van. Igénybe szeretnénk venni a szocpolt hitellel. A ház értéke 5 millió forint.
Mik a feltételek és melyik bankhoz fordulhatunk?

Kedves Eszter!
Használt lakás vásárlásához a szocpol sajnos nem vehető igénybe. A használt lakás vételárának kiegyenlítéséhez állami kamattámogatású lakáshitel igényelhető, egyéb támogatás nem.
Plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül akkor lehetséges a hitelfelvétel, ha rendelkeznek önerővel is. Azt, hogy mennyi önerő szükséges, Szakértőink a lakás területi elhelyezkedésének, illetve az Önök jövedelmi helyzetének ismeretében tudják megmondani. Az adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével tudják megadni.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Egy fiatal pár vagyunk és van két gyermekünk. Szeretném igénybe venni a szocpolt használt lakásra, mivel nincs lakásunk, vagy valami úton-módon lakáshoz szeretnénk jutni.
Hogyan működik?

Érdeklődnék, hogy most mikortól van újra a félszocpol? Halottam, hogy áprilistól, de olyat is, hogy csak év végétől? Szeretnénk venni egy használt lakást és érdeklődnék, hogy ha most elindítanánk a hitelt, a későbbiek folyamán megkaphatnánk-e rá a félszocpolt?

Érdeklődni szeretnék, egy régi házat szeretnénk megvásárolni. Én 44, a párom 38 éves, még nem volt saját lakásunk. Egy 10 éves gyermekünk van. Az lenne a kérdésem, hogy a szocpolt mi ilyen idősen megkapnánk-e? És kölcsönt kapnánk-e? A ház értéke 5 millió Ft. Falun lenne a vásárolandó ház. Mind a ketten dolgozunk.
Előre is köszönöm válaszát.

Igényelhető-e együttesen az államilag támogatott lakásvásárlási hitel és a szocpol? Az önkormányzat is ad támogatást.

Meg szeretném kérdezni, hogy a párom terhes, úgy néz ki, hogy 2 vagy 3 babánk lesz. Nagyobb tanyát szeretnénk venni a babák miatt, de nem tudjuk mikor vegyük igénybe a szocpolt használt lakásra vagy nekünk a félszocpol is elegendő lenne és azt mikortól vehetnénk igénybe, mert fontos lenne nagyon. Már ki is néztünk egy tanyát, csak félünk mire megvennénk, addig elkel. Mikor és hol tanácsos a szocpolt intézni? OTP-nél esetleg?
Várom válaszát.

Érdekelne, hogy 3 kiskorú gyermek mellett gyesen lévő anyaként van esélyem hitelre? Jelzálog vagy szocpol? Nincs ingatlanom. Passzív KHR listásként.


14
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x