Tisztelt Hitelnet!!

6 millió forintot szeretnénk házvásárlásra igényelni! Szeretném elmondani Önnek a körülményeinket, anyagi lehetőségeinket, korlátainkat.

Kizárólag hitel útján tudnánk ingatlant vásárolni. Mivel van két gyermekünk, a szocpolt is szeretnénk igénybe venni és ezt is kamattámogatott hitellel. Önerőnk mindössze egy millió forintunk van, amit a párom önkéntes nyugdíjából tudnánk elvenni. Fizetésem nettó 75 ezer, páromé nettó 140 ezer körül szokott lenni, mert teljesítménybérben dolgozik.

Kérem írja meg nekem, mik a kilátások, esélyek ilyen esetben??
Köszönöm szépen!
Tisztelettel: Hajni

Kedves Hajni!

Használt lakás vásárlásához igénybe tudnak venni kamattámogatott lakáshitelt, mivel erre a lakáscélra is igényelhető államilag támogatott lakásvásárlási hitel. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár, s a kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 50%-a. A kamattámogatott időszak lejárata után piaci kamatozásúvá válik a kölcsön.

A szocpol a jelenleg hatályos rendelkezések szerint csak új ingatlan megszerzéséhez vehető igénybe, ám várhatóan ez a szabályozás a közeljövőben módosulni fog. Ez azt jelenti, hogy használt lakás vásárlásához ismét elérhető lesz az úgynevezett félszocpol, melyet 2009. július 1-től megszüntettek. A félszocpol újbóli bevezetését tartalmazó előterjesztést a kormány még nem tárgyalta meg, így elfogadásra sem került, tehát jelen pillanatban még nem igényelhető.

A tervezet szerint a szocpol összegének felét lehet majd igénybe venni, a lakás alapterületétől és az eltartott gyermekek számától függően. A használt lakás vásárlásához nyújtható félszocpol tervezetről bővebben IDE kattintva olvashat.

A lakásvásárlással célszerű volna megvárni a félszocpol ismételt bevezetésével kapcsolatos feltételek ismertetését, illetve a vonatkozó jogszabály módosítását és hatályba lépését. Ezt követően személyre szóló, pontos tájékoztatást tudunk adni Önöknek a finanszírozási lehetőségekről.

A használt lakás vásárlásához igényelhető kamattámogatott lakáshitelek várható törlesztő részletéről addig is megtekintheti oldalunkon! A kalkulációból megismerheti a kamattámogatott időszak lejárata után várható havi törlesztés összegét is, mely az aktuális piaci kamatláb mértékének megfelelően lett kiszámolva. További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakást szeretnénk vásárolni élettársammal. 2 gyermekünk van. Igénybe szeretnénk venni a szocpolt hitellel. A ház értéke 5 millió forint.
Mik a feltételek és melyik bankhoz fordulhatunk?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Egy fiatal pár vagyunk és van két gyermekünk. Szeretném igénybe venni a szocpolt használt lakásra, mivel nincs lakásunk, vagy valami úton-módon lakáshoz szeretnénk jutni.
Hogyan működik?

Érdeklődnék, hogy most mikortól van újra a félszocpol? Halottam, hogy áprilistól, de olyat is, hogy csak év végétől? Szeretnénk venni egy használt lakást és érdeklődnék, hogy ha most elindítanánk a hitelt, a későbbiek folyamán megkaphatnánk-e rá a félszocpolt?

Érdeklődni szeretnék, egy régi házat szeretnénk megvásárolni. Én 44, a párom 38 éves, még nem volt saját lakásunk. Egy 10 éves gyermekünk van. Az lenne a kérdésem, hogy a szocpolt mi ilyen idősen megkapnánk-e? És kölcsönt kapnánk-e? A ház értéke 5 millió Ft. Falun lenne a vásárolandó ház. Mind a ketten dolgozunk.
Előre is köszönöm válaszát.

Igényelhető-e együttesen az államilag támogatott lakásvásárlási hitel és a szocpol? Az önkormányzat is ad támogatást.

Meg szeretném kérdezni, hogy a párom terhes, úgy néz ki, hogy 2 vagy 3 babánk lesz. Nagyobb tanyát szeretnénk venni a babák miatt, de nem tudjuk mikor vegyük igénybe a szocpolt használt lakásra vagy nekünk a félszocpol is elegendő lenne és azt mikortól vehetnénk igénybe, mert fontos lenne nagyon. Már ki is néztünk egy tanyát, csak félünk mire megvennénk, addig elkel. Mikor és hol tanácsos a szocpolt intézni? OTP-nél esetleg?
Várom válaszát.

Érdekelne, hogy 3 kiskorú gyermek mellett gyesen lévő anyaként van esélyem hitelre? Jelzálog vagy szocpol? Nincs ingatlanom. Passzív KHR listásként.