Tisztelt Hitelnet!

Deviza (svájci frank) alapú lakáshitelt vettem fel 6 évvel ezelőtt. A törlesztő részletem a duplájára emelkedett. Még 14 év lenne a futamidőből.
Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg tudnának-e kedvező hitelt ajánlani, amivel kiválthatnám ezt a kölcsönt?

Munkahelyem van, 8 éve dolgozom ugyanazon a helyen. Adóstársként a páromat be tudnám vonni, ha szükséges. Ausztriában dolgozik hivatalosan. Ő nem tulajdonos a lakásban. Gyermekünk még nincs.

Várom megtisztelő válaszukat!
Köszönettel.
Edina

Kedves Edina!

Hitelkiváltásra valamennyi pénzügyi Partnerünk biztosít lehetőséget. A hitelkiváltó kölcsönök többnyire forint alapon érhetők el, de van olyan pénzintézet is, amely euró alapon is finanszíroz hitelkiváltást.

Annak eldöntéséhez, hogy érdemes-e kiváltani svájci frank alapú lakáshitelét, több szempontot is figyelembe kell venni. Először is nem elhanyagolható tényező a svájci frank folyósításkor és jelenleg aktuális árfolyama. Mivel a mostani CHF árfolyam valószínűsíthetően magasabb a folyósításkori árfolyamnál, ezért a kiváltással árfolyamveszteséget realizálhat. Ahhoz, hogy kiderüljön, megéri-e ezt vállalni, össze kell vetni az elérhető konstrukciókat a jelenlegi hitelével.

Ehhez elsőként azt kellene tudni, hogy mennyi most a fennálló tartozása svájci frankban. Ezt az összeget átszámítva a jelenlegi árfolyammal, megkapjuk, hogy mennyi hitel szükséges a tartozás rendezéséhez. Ezt követően kerülhet sor a kalkulációra, figyelembe véve az Ön (Önök) jövedelmi helyzetét. A fennálló tartozás összegéről a hitelfolyósító bankban kérhet tájékoztatást, majd online nyomtatványunkat kitöltve Kollégáink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Bankszámlára érkező jövedelem, illetve a bankszámlán elhelyezett megtakarítással kamatkedvezmény érhető el, melynek köszönhetően rövidülhet a futamidő, illetve – egyéni választástól függően – csökkenhet a havi törlesztési kötelezettsége. Ez a lehetőség pénzügyi Partnereink egyikének újonnan elérhető terméke.

Ausztriában dolgozó párja jövedelme szintén figyelembe vehető. Hitelkiváltó ajánlatunkat el tudjuk készíteni Önnek egyedüli igénylőként, valamint párja jövedelmét is beleszámolva, s a lehetőségek ismeretében együtt dönthetnek az igényeiknek megfelelő hitelkonstrukcióról.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
2007. augusztusban felvett CHF hitelem törlesztőjét szeretném csökkenteni. Évfordulós egyenleg közlő szerint jelenleg van még 36.168 CHF tartozásom, 120 hónapos futamidővel. Az Axa bank besorolása szerint P2-es ügyfélminősítéssel rendelkezem.
Egyéni vállalkozóként a múlt évem veszteségesre sikeredett. “Nincs” jövedelmem, csak vállalkozói kivétem. Ebben az esetben milyen esélyeim vannak egy pénzintézetnél?
Köszönettel: Kata