Üdvözlöm!

Kb. 160-170 ezer a nettó fizetésem, több mint 1 éves a munkajogviszonyom. Az élettársamnak van 5 millió forint készpénze és vennénk egy kisebb lakást kettőnk nevére. Ő beteszi készpénzben az ingatlan értékének 55 %-t, a maradékot én hitelből fedezném. Nem vagyok BÁR listás, nincs tiltásom, bankba kapom rendszeresen az átutalást. Jogaimban nem vagyok korlátozva. A hitelvelvételhez rendelkezem elegendő készpénzzel, hogy például az értékbecslőt, közjegyzőt, stb. tudom finanszírozni.
Röviden ennyit.

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: János

Kedves János!

Mivel mindketten tulajdonosai lesznek a vásárolandó lakásnak, ezért hitelfelvétel során mindkettejüknek részt kell venni a hitelügyletben. A hitelben Ön lehet az adós, az élettársa adóstársként kerül bevonásra. Tudni kell, hogy az adós és az adóstárs egyformán felel a kölcsön visszafizetéséért. Az tehát nem oldható meg, hogy a lakásvásárlási hitelt Ön egyedül vegye fel és az élettársa ne szerepeljen a hitelszerződésben.

Alapesetben tehát úgy működhet a hitelfelvétel, hogy a kettejük tulajdonába kerülő, kb. 10 millió forint értékű ingatlan lenne a fedezet. 55% önerő mellett a vételár kiegyenlítéséhez szükséges fennmaradó összeget lakásvásárlási hitel keretében vennék fel, adós-adóstársként szerepelve a hitelügyletben. 160-170 ezer forintos nettó jövedelem elegendő az 5 millió forint összegű lakáshitel törlesztéséhez, hacsak nincsen egyéb hiteltörlesztése, ami csökkenheti az újabb hitel törlesztő részletre fordítható szabad jövedelmét.

A vásárláshoz piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel egyaránt nyújtható. Mind a hitelösszeget és az ingatlan értékét, mind munkaviszonyának hosszát tekintve teljesülnek a támogatott lakáshitel feltételei, így a futamidő első 5 évében nyújtott állami kamattámogatást kihasználhatja. Érdemes azonban a piaci lakáshitelekről is tájékozódni. Jelenleg ugyanis kamattámogatás nélkül is kedvező törlesztő részletek érhetők el.

Javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről. Mivel pénzügyi partnereink szinte folyamatos díjelengedési akcióval kínálják kölcsöneiket, ezért jelentős megtakarítást érhetnek el a járulékos költségek terén. 5 milliós hitelösszegnél egy jól megválasztott hitelkonstrukcióval akár százezer forintot is megtakaríthatnak! Tanácsadóink a hitelajánlatot díjmentesen elkészítik, majd az optimális termék kiválasztása után a teljes körű ügyintézést is díjmentesen lebonyolítják.

Amennyiben további információra lenne szükségük, forduljanak bizalommal Szakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése