Üdvözletem!

Olcsón tudnék lakást venni vidéken, és szeretném kihasználni a lehetőséget. Összesen 5 millió forintra lenne szükségem. 800 000 forinttal rendelkezem. Ez lenne az önerőm. 5 milliós hitelösszeget kaphatok az említett önerővel?

Rendszeres jövedelmem van, 117 000 forint. Ezt a munkáltatóm bankszámlára utalja. Évek óta ugyanezen a helyen dolgozom, természetesen határozatlan idejű munkaszerződéssel.

Azt kérdezném még, hogy a hitelkalkulátor mennyire biztosan képes meghatározni a törlesztő részlet nagyságát? Számomra ez lenne a lényeges fizetésem szempontjából. A kalkulátorral össze is tudom hasonlítani a különböző lakáscélú konstrukciókat?

6000 forintjával személyi kölcsönt is törlesztek, de ebből már csak három hónap van hátra. Érdemes megvárnom, míg kifut ez, vagy ettől függetlenül is esély van arra, hogy megkaphatom a hitelt?

Várom a választ.
József

Kedves József!

Mivel a vásárolni kívánt lakás értékének legjobb esetben is csak a 80%-a vehető fel hitelként, ezért a 800 ezer forint saját erő kevés lesz a lakásvásárláshoz. 5,8 milliós lakásra ugyanis a legkedvezőbb banki hitelbírálat alapján is maximum 4,6 millió forint vehető fel, de az elérhető hitelösszeget tovább csökkentheti az ingatlan területi elhelyezkedése és az Ön jövedelmi helyzete.

Ha nem rendelkezik a szükséges önerővel készpénzben, akkor a hiányzó összeg pótolható kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával is. Így a két ingatlan együttes forgalmi értéke lehetővé teszi a kölcsönösszeg növelését. Ha a jövedelemvizsgálat eredménye engedi, akkor akár a teljes vételár finanszírozható a plusz ingatlan bevonásával. Kiegészítő fedezetként a lakóingatlan mellett hétvégi ház vagy üdülő is bevonható, ha értéke eléri legalább az 5 millió forintot. Az sem feltétel, hogy ez az ingatlan az Ön tulajdonában legyen, erre vonatkozóan nincsen megkötés, lényeg, hogy a tulajdonosa hozzájáruljon a jelzálogbejegyzéshez.

A személyi kölcsön havi törlesztésére fizetett összeg rontja az Ön fizetőképességét, de nem zárja ki a hitelfelvételt. Előzetes hitelbírálat után Szakértőink meg tudják mondani, hogy érdemes-e megvárni a kölcsön lejáratát vagy így is benyújtható a hiteligénylés.

Hitelkalkulátorunk naprakész a törlesztő részleteket illetően. Ahhoz, hogy a használt lakás vásárlásához igényelhető lakáscélú hiteleket össze tudja hasonlítani, a "Lakásvásárlás - használt lakás" megnevezésű hitelcélt kell kiválasztania, majd az igény szerinti hitelösszeggel és futamidővel kalkulálni. A hitelajánlatok között megtalálja az állami kamattámogatású, és a piaci kamatozású lakáskölcsönöket, valamint a lakáslízing konstrukciókat.

A lakásvásárlási hitel felvételére tehát plusz ingatlanfedezet bevonásával van lehetősége. Ha ez rendelkezésre áll, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s tájékozódjon a hitellehetőségekről Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatából!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék egy lakást venni 12,9m/Ft. Mennyi hitelt tudnék erre intézni? Én eladóként dolgozom egy kis közértben, 4 órás bejelentettel. Gyerekem nincs, párom van és ő most jelenleg nem dolgozik sehol. Mit tudnék intézni és hogyan?
Köszönöm a válaszát.

Üdvözlöm!
Fészekrakó hitel után érdeklődnék, jelenleg is van ilyen lehetőség? Párommal szeretnénk közös lakásba költözni. Ő 24 éves, én 22 éves vagyok. Mind a ketten dolgozunk, van önálló keresetünk.
Mennyi önerőre van szükség, hogy elindítsuk egy ilyen folyamatot vagy milyen támogatást lehet igénybe venni, hogy minél kevesebb legyen az önerő?
Elsősorban Székesfehérvár környékére szeretnénk költözni családi házba.

T. Hitelnet!
Tapasztalataik alapján, melyik esetben kedvezőbb és biztosabb egy kérelem elbírálása lakáshitelre (használt lakás vásárlásra); ha egy egyedülálló, kiemelkedő jövedelemmel rendelkező ügyfél a szülei ingatlanjait használva fedezetként kér lakáshitelt, vagy ha maguk a szülők 2 lakást fedezetként kínálva, de közösen sem rendelkezve akkora jövedelemmel, mint az egyedülálló, saját fedezetként fel nem ajánlható ingatlannal nem rendelkező gyerek?
Válaszukat előre is köszönöm! Ágnes

5M Ft értékben családi házat szeretnék venni hitelből. Mekkora jövedelem szükséges hozzá egy egyedülálló, 3 gyermeket nevelő anyuka, jelenleg gyesen (még 6 hó), de meglévő munkahellyel.
Köszönettel.