Tisztelt Hitelnet!

Kérdéseim:

1. Passzív “bárlistás” vagyok egy éve. Kikértem a saját hiteljelentést, amikor kiderült, hogy a mulasztásos részben a megszűnés módja MEGEGYEZÉSSEL MEGSZŰNT, és ez ugye azt jelenti, hogy még négy év passzív leszek.

2. A tartozásomat a CitiBank felé rendeztem 2016 március végén, melyről nem kaptam visszajelzést, csak augusztusban már az Intrum Justitia Követeléskezelő keresett meg, azzal hogy a Citibank megszüntette a lakossági szolgáltatását és átadta a fennálló tartozásokat. Hosszas intézés után sikerült bebizonyítani, hogy az a tartozás már nem az enyém, de a KHR bejegyzést, már ez a cég tette meg, és ráadásul azzal a dátummal, amikor ő átvette.
Van valami módja a változtatásnak, ha már ez így zárult le?

3. Az alább javasolt “Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére.” Lakáslízing is lehetséges? Ennél a banknál az 5 éves passzív esetben is van lehetőség hitel felvételére?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ildikó

Kedves Ildikó!

1. Megegyezéssel vagy veszteséggel zárult hitelmulasztás esetén a negatív információ 5 évig látszik a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagyis Ön valóban még 4 évig lesz passzív KHR státuszú. (A passzív KHR státusz időtartama 1 év abban az esetben, ha teljesítéssel zárul a korábbi hitelmulasztás.)

2. A Központi Hitelinformációs Rendszerben megjelent adatkezeléssel kapcsolatban a rendszert üzemeltető BISZ Zrt. tud Önnek pontos felvilágosítást adni. Információink szerint az esetleges változtatást az a szolgáltató tudja megtenni, amely az adatokat is rögzítette a rendszerben, vagyis az említett követeléskezelő. Amennyiben az adott bejegyzést nem tartják jogosnak, akkor úgynevezett Kifogással élhetnek, melyet a követeléskezelőhöz célszerű benyújtani, s kivizsgálásra kerül az ügy. A kifogást az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon tehetik meg, ami a BISZ Zrt. honlapján elérhető.

3. Legalább 6 havi passzív KHR státusszal lakáslízing igénybevételére sajnos nincs lehetőség. A hiteligénylés alapfeltétele a legalább 6 havi passzív státusz, a további hitelképességet az határozza meg, hogy pontosan hány, milyen típusú és mekkora összegű mulasztás miatt került a negatív tiltólistára. Személyre szabott tájékoztatáshoz online adatlapunk kitöltését javasoljuk!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A “megegyezéssel megszűnt” milyen megegyezéseket takarhat? Nekem semmilyen elengedésre nem került sor, kizárólag a részletfizetésben egyeztünk meg. 2018 februárjában lejárt a részletfizetés, megkaptam, hogy a fennálló teljes tartozásomat kifizettem. KHR-ben viszont még mindig ott a bejegyzés.
Mit lehet tenni?
Köszönöm.
Rita

Üdvözlöm!
Hiteles házunkat tavaly eladtuk. A bank elengedett a teljes tartozásból 1,5 millió forintot, a többit a vevő rendezte, kifizette a fennmaradó teljes tartozást.
Kérdésem, egy évig vagy öt évig maradok passzív khr-es.
Köszönöm.
Erzsébet

Megegyezéssel lezárt passzív KHR listás vagyok 7 hónapja. A férjem passzív KHR listás.
Van lehetőségünk lakást vásárolni valamelyik banknál? Önerőnk lenne + 2 gyerek után a csokot is igénybe vennénk önerőként pluszban. 12 millió Ft lenne az ingatlan vételára. 2M + 1.430.000 Ft csokot tudnánk önerőnek biztosítani.

Jó napot kívánok.
Érdeklődni szeretnék, hogy passzív bárosként (3 éve fent vagyok) esetleg lehetőség van-e bármilyen ingatlanhitelt felvennem?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt szakértő!
Bebukott a devizahitelünk. Ha a bank megengedi, hogy eladjuk a házunkat, veszteséglistára teszi a férjemet 5 évre. Neki jó fizetése van, nekem a főállású anyaság mellett, 4 órában 120 000 bruttó.
Van-e rá bármi mód, hogy a Csok mellé 3 meglévő gyerekre, új házikó építésére kb. 5 millió Ft-os hitelt felvegyünk, a tartozás megfizetése után úgy, hogy a férjem 5 évig veszteséglistás.
Köszönöm előre is.
Tisztelettel: Viki