4 milliós házat akarunk venni önerő nélkül 2 gyerekkel

Lakáshitelt szeretnénk felvenni a férjemmel és erre keresünk több lehetőséget is, hogy tudjunk választani és, hogy biztosan megkapjuk a hitelt. A ház eladási ára 4 millió forint. Önerőnk nincs. Van 2 gyermek, ami után még semmilyen támogatást nem kaptunk. Azt hallottuk, hogy ettől az évtől újra lehet szocpolt igényelni, ezért semmiképpen sem szeretnénk most erről lemaradni. Mennyi hitelt kaphatunk? Én GYESEN vagyok még a második picivel, de a férjen tud rendes igazolást hozni a munkahelyéről.
Köszönöm szépen válaszukat mielőtt.
Zsanettka

Kedves Zsanettka!

A 2009-ben kirobbant pénzügyi válság után, de még azt megelőzően is egy lakásvásárlás esetén mindenképpen szükséges önerőt igazolni abban az esetben, ha nem tudnak kiegészítő ingatlant bevonni az igényléshez.

A valóban akár helyettesíthető is lehetne a szocpol támogatással, de sajnos 2012-pől újra bevezetésre kerülő támogatás csak új lakás építésére vagy új lakás véásárlásra igényelhető. Használt lakásra sajnos nem.

Az elvárt önerő mértéke egyébként bankonként más, de a az alsó határát törvény is szabályozza. Ennek értelmében a kapható nem lehet több, mint a forgalmi érték, melyet a banki értékbecslő állapít meg 80 %-a, tehát megfelelő bank és igazolt jövedelem esetén is legalább 20% saját erő mindenképpen kell.

Amennyiben saját erő megoldható, kérem töltsék ki ajánlatkérő adatlapunkat és kollégáink ismertetni fogják az elérhető lehetőségeket.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm szépen a válaszát!

Olyat lehet csinálni, hogy van egy bizonyos összegem, arra lakáshitelt felvenni, venni egy házat és azt akkor kiadhatom albérletbe? Ez érdekelne, hogy ez ütközhet-e szabályokba?

Én azt szeretném kérdezni, hogy a párommal házat szeretnénk vásárolni. Ehhez kb 6 millió Ft-ra lenne szükségünk, de azt hallottuk, hogy elő kell törleszteni. Viszont nekünk nagyon rövid időn belül kéne egy ház. Erre mi a megoldás?

3 gyerekem van. Élettársam nem dolgozik, így a szocpolt nem tudjuk igényelni. Milyen hitelt tudnánk felvenni egy kezessel?


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x