Üdvözlöm.

Mint írtam lakóingatlant szeretnék vásárolni. Egyedülállóként 2 gyermeket nevelek. Szeretném megtudni, van-e lehetőségem hitelfelvételre úgy, hogy még a szocpolom sem vettem igénybe egyik gyermekemre sem. 39 éves vagyok, mint írtam egyedülálló. Az ingatlan 4 millió forintba kerülne.

Lehetséges-e úgy megvásárolni, hogy a gyermekekre jutó támogatásra (ha van) és a leendő megvásárolandó ingatlan fedezetével?

Várom szíves válaszukat.
Tisztelettel: M.

Kedves M!

Lakóingatlan vásárlásához a két gyermek után járó szocpoltámogatásra a lakásvásárló attól függően lehet jogosult, hogy új építésű vagy használt lakóházat szeretne vásárolni. Használt lakás vásárlásához jelenleg nem igényelhető gyermekek utáni támogatás. Mint írja, 4 millió forintos ingatlan megvételéről lenne szó. Ekkora összegért használt ház kapható, így ez esetben a támogatási összeggel sajnos nem kalkulálhat a vétel során.

Új lakóingatlant vásárlásakor egyébként 39 évesen, egyedülállóként is jogosult lehetne a szocpolra, ha az egyéb jogszabályban rögzített igénylési feltételeknek is megfelelne, melyekről honlapunkon bővebb tájékoztatást nyújtunk.

A szóban forgó ház vételárának kifizetéséhez lakásvásárlási hitel igényelhető, melynek fedezete általában maga a megvásárolni kívánt ingatlan. A teljes vételár azonban nem vehető fel hitelként, ezért ha nem rendelkezik megtakarítással, akkor az ingatlan 100%-os meghitelezéséhez további ingatlanfedezetet is be kellene vonni. Két, megfelelő értékű ingatlanra együttesen már felvehető lenne akár a teljes vételár is, így nem lenne szükség készpénzre.

Arról, hogy az adott ház megvásárlásához mennyi önerőre lenne szükség, Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást. Ehhez tudniuk kell azt, hogy hol található helyileg a vásárolandó ház, Ön mekkora igazolható jövedelemmel rendelkezik és milyen rendszeres kiadásaik vannak. Mindezeket az információkat online űrlapunkon adhatja meg.

Ha a szükséges összeg nem áll rendelkezésre, s csak a plusz fedezet jelenthet megoldást, akkor tudnia kell, hogy a kiegészítő ingatlanfedezet bármely személy tulajdonában lehet, aki hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez. Sok esetben a szülők, nagyszülők házának bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás. Ha erre lenne lehetőség, akkor ezen adatok megadásával Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatából tájékozódhat az így elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókról és az ügyintézés menetéről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése