328 Ft-os CHF árfolyam lehetséges?

Üdvözlet!
Segítségre lenne szükségem. 2008. szeptember 25. napján 10 Milliós jelzáloghitelt vettünk fel. Tekintettel arra, hogy a pénzintézet azóta többszöri jelzésre sem küldött részünkre egyenlegértesítőt, így sajnos csak annyit tudunk, hogy a közjegyzői okiratban ezen a napon (2008.09.25.) a svájci frank eladási árfolyama 328,40 CHF. Tudomásom szerint a végtörlesztés egyik feltétele, hogy 180 CHF alatti árfolyamon kellett felvenni a kölcsönt, pontosabban, hogy a kölcsön folyósításának napján 180 CHF alatt kellett lennie.
Kérdésem a következők lennének: 2008.09.25-én úgy gondolom, hogy a 328,40 CHF az nagyon magas árfolyam, elképzelhető, hogy valóban ennyi volt akkor?
Továbbá,hogy a kölcsön folyósításának napján azt a napot értjük, mikor kézhez kaptuk a 10 Milliót vagy pedig azt, mikor első alkalommal elkezdtünk törleszteni?
Előre is köszönöm válaszukat.
Erika

Kedves Erika!

A 328 Ft-os svájci frank árfolyam nagyon magas, nem lehet valós érték. Az akkori árfolyamnak az adott pénzintézet honlapján is utána tud nézni.
A kedvezményes végtörlesztés szempontjából nem az első törlesztő részlet esedékességének, hanem a folyósításnak a napján érvényes CHF árfolyam a mérvadó.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x