Fiatal, 30 év alatti pár vagyunk, élettársi szerződéssel, semmilyen ingatlan nincs egyikünk nevén sem, nem is volt, és nem is lesz örökségből. Szeretnénk valamilyen olcsóbb kertes házat vagy tanyát vásárolni, majd családot alapítani.

Mindketten munkaviszonyban állunk, és két 20.000 Ft-os Fundamentát kezdtünk el fizetni. Bármilyen állami támogatáshoz pl. szocpol, vagy állami kamattámogatáshoz, vagy kedvezményes hitelhez juthatunk-e? Sajnos önerőnk nincs, a Fundamenták még csak féléve futnak.
Tudunk-e bármilyen támogatáshoz jutni, és ha igen, hova és hogyan fordulhatunk?

Köszönettel:
Lívia

Kedves Lívia!

Szocpol használt lakóingatlanra jelenleg nem igényelhető. Állami kamattámogatással használt ház vételára finanszírozható lesz az Otthonteremtési Program keretében, ám e hitelkonstrukciók kidolgozása még folyamatban van a pénzintézeteknél. Amennyiben az ingatlan tulajdoni lap szerinti megnevezése tanya, akkor arra államilag támogatott hitel nem lesz igényelhető.

Használt lakóingatlan vásárlásához jelenleg piaci kamatozású kölcsön vehető igénybe, ( legkedvezőbb törlesztő részletek hitelkalkulátorunkban)önerő azonban szükséges. Ha nem rendelkeznek készpénzzel, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a házvásárlás. Ehhez szükséges, hogy a plusz ingatlan tulajdonosai is részt vegyenek a hitelügyletben. Ha erre van lehetőség, kérjük töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy mikorra várható a használt lakás vásárlásához igényelhető államilag támogatott hitelkonstrukciók kidolgozása? Most szeretnénk lakást vásárolni, már szóban meg is egyeztünk a tulajdonossal, de természetesen szeretnénk a legjobb konstrukciót megvárni. De már oly régóta húzódik a kidolgozás…

Használt lakás vásárlását tervezem, találtam is egy nekünk megfelelő lakást 14,9M értékben. Érdeklődnék, hogy az államilag támogatott lakáshitelt melyik banknál tudom felvenni?

Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg melyek azok a bankok, ahol a kamattámogatott hitel elérhető használt lakásokra is, nem csak újépítésűekre?
Köszönettel!