Tisztelt Szakértő!

Férjemmel új lakást szeretnénk vásárolni. Jelenleg albérletben élünk, de mivel családalapítást tervezünk, szeretnénk saját ingatlant. 26-28 évesek vagyunk, gyermekünk még nincs, de az elkövetkező években tervezünk. Úgy tudom, így is jogosultak lennénk némi állami támogatásra, ami önerőnek számíthat.

Én közalkalmazottként dolgozom 4 éve, nettó 105.000 Ft-ot keresek, férjem vállalkozó, kb. nettó 150.000 Ft a havi jövedelme. Kb. 11 M Ft-os új építésű ingatlanban gondolkozunk, de sajnos önerőnk nincs (az esetleges állami támogatáson kívül), más ingatlanfedezetet sem tudunk bevonni.

Kérdésem, hogy így van-e esélyünk hitel felvételére?

Köszönöm válaszát!
Kata

Kedves Kata!

Újépítésű lakás vásárlásához valóban igényelhető lakásépítési támogatás (szocpol), amennyiben a szocpoligénylés valamennyi feltétele teljesül. A lakásvásárlás azonban csak szocpol és lakáshitel igénybevételével, saját erő nélkül sajnos nem valósítható meg.

Mivel még nincsen gyermekük, ezért megelőlegező szocpolt igényelhetnek, ami azonban a gyermekek megszületéséig “kölcsönként” van nyilvántartva. Ez annyit jelent, hogy beleszámít az ingatlan terhelhetőségébe. A vonatkozó jogszabály szerint pedig a fedezeti ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a terhelhető.

Készpénz hiányában pedig csak plusz ingatlan bevonásával nyílhat lehetőség a finanszírozásra. Olyan kiegészítő ingatlan is elfogadható, amely nem az Önök, hanem esetleg szülők, nagyszülők tulajdonában van. Amennyiben ilyen lehetőségük van, kérjük, töltse ki online űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshiteleket feltételeit és legkedvezőbb havi törlesztéseit. egyaránt.

A szocpoligénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Új, most épülő lakást vásárolunk a párommal. Nem vagyunk házasok (jövő májusban lesz az esküvőnk), bejelentett élettársak sem vagyunk. Mindkettőnknek bejelentett munkája van, hitelképesek vagyunk. Egyik helyről azt hallom, hogy nem kell se házasnak, se bejelentett élettársnak lennünk, hogy megkapjuk a kamattámogatott hitelt, más helyről azt, hogy feltétel a házasság.
Mi az igazság?
Zsuzsi

Tisztelt Hitelnet!
Párom 36, én 32 éves vagyok, gyermek nincs. Kérdésem az lenne, hogy új építésű családi házhoz jelenleg igényelhetünk-e kamattámogatott hitelt? Olyan információt kaptunk, hogy csak 35 éves korig igényelhető.
Köszönöm megtisztelő válaszát!