Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődi szeretnék, 6,5 millió Ft-ért szeretnék használt családi házat vásárolni. Jövedelmem 250.000 Ft.
Milyen feltételekkel kapnék hitelt?
Kell-e társ hiteligénylő?
A megvásárolandó ház elég lenne-e jelzálogként?

Köszönöm válaszát előre is.
Tisztelettel.
Norbert

Kedves Norbert!

Jövedelemvizsgálat során nemcsak az igénylő igazolt nettó jövedelme a meghatározó, hanem a rendszeres kiadásainak összege is, például van-e már valamilyen hitele, hitelkártyája, folyószámla hitelkerete. Ha igen, akkor alapfeltétel annak problémamentes, szerződésszerű törlesztése. Továbbá meghatározó, hogy mekkora összegű törlesztő részletet fizet utána. A meglévő hiteltörlesztések miatt ugyanis kisebb összegű, új hiteltörlesztésre fordítható szabad jövedelme lesz.

Amennyiben nincs semmilyen hitele, akkor nettó 250 ezer forintos fizetés elegendő lehet 6,5 millió forint összegű lakásvásárlási hitel havi törlesztésére. Ez azt jelenti, hogy fizetőképességet javító társigénylő bevonása nélkül is hozzájuthat ekkora összegű hitelhez. Ez azonban csak akkor oldható meg, ha a megvásárolni kívánt ingatlanon kívül plusz ingatlan is bevonásra kerül a hitelügyletbe. A fedezetül bevont ingatlanoknak ugyanis legfeljebb a 80%-a adható hitelként. Csak a célingatlan bevonásával tehát nem érhető el a teljes vételár még adóstárs bevonásával sem. (Egy hitelügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be fedezetként.)

Ha rendelkezik a szükséges önerővel, akkor fedezetként elegendő bevonni csak a vásárolandó lakást. Az, hogy minimálisan mennyi önerő szükséges e lakás megvásárlásához, függ attól is, hogy hol helyezkedik el az ingatlan. Más-más finanszírozási arányokkal kell ugyanis számolni településtípusonként. Egy nagyobb városban lévő ingatlanra arányaiban nagyobb összegű hitel vehető fel, mint egy kisebb településen lévőre. A minimálisan szükséges önerő meghatározásához további információkra lenne szükség, melyeket online űrlapunk kitöltésével adhat meg.

A kinézett használt lakás vételárának finanszírozásához államilag támogatott vagy piaci kamatozású lakáshitelt vehet igénybe. Arról, hogy melyik konstrukció mekkora kamatláb és törlesztő részlet mellett érhető el, online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Az egyes hiteltípusok speciális igénylési feltételeiről (személyi feltételek, munkaviszony, stb.) honlapunkon részletes leírást talál a lakáshitelek között. Mindennemű hiteligénylés során alapfeltétel, hogy az adós adatai nem szerepelhetnek a negatív adóslistán.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése