2012-ben kiadott építési engedélyre kaphatok építési kamattámogatást?

2012. április hónapban kiadott jogerős építési engedéllyel rendelkezem. Az építkezéshez a 341/2011.(XII.29) kormány rendelet szerinti otthonteremtési kamattámogatást szeretném igénybe venni.

Szeretném megkérdezni, hogy melyik pénzintézetnél lehet jelenleg igénybe venni az otthonteremtési kamattámogatásos építési kölcsönt, mert ahol érdeklődtem (OTP, UniCredit, FHB), ott még azt a felvilágosítást adták, hogy még folynak a hitelfelvétel előkészületei és nem tudják, hogy mikor igényelhető.

A hitelre mielőbb szükségem volna, kérem tájékoztassanak arról, hogy melyik pénzintézethez fordulhatok az otthonteremtési kamattámogatás felvétele ügyében?

Ilona

Kedves Ilona!

A 341/2011.(XII.29.) Kormányrendelet szerinti otthonteremtési kamattámogatás még nem érhető el egyik hitelintézetnél sem. Jóllehet a rendelet már életbe lépett, de az eljárási rend kidolgozása még egyik pénzintézetnél sem fejeződött be.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy építkezéshez ne lehetne állami kamattámogatású kölcsönt igényelni. A fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI.23.) Kormányrendelet jelenleg is hatályos. Ennek megfelelően új lakóház építéséhez államilag támogatott építési kölcsön nyújtható, melynél a kamattámogatás – az otthonteremtési kamattámogatással szemben – nem a futamidő első 5, hanem 20 évében garantált.

A kamattámogatás mértékét az eltartott gyermekek száma határozza meg. A gyermekszám emelkedésével növekszik a támogatás mértéke. Az államilag támogatott építési hitelt gyermektelen vagy 1 gyermeket nevelő személyek 35 éves korukig, legalább 2 gyermeket eltartók maximum 45 éves korukig igényelhetik.

A támogatott építési hitel további feltételeiről Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják Önt. Személyre szóló építési hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

Amennyiben további kérdései merülnének fel, Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Építkezni szeretnénk a feleségemmel. Hallottam az építkezéshez igényelhető otthonteremtési kamattámogatásról, de nem tudom, hogy ez már elérhető-e a bankoknál?
Ha nem, akkor igényelhető-e egyéb támogatott hitel építkezéshez? Erről kérnék részletes tájékoztatást!
Előre is köszönöm.
István


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x