Tisztelt Hitelnet,

Állami kamattámogatásos lakáshitelt szeretnénk igénybe venni. Egy 14 millió Ft-os új lakást fogunk vásárolni, a kormányrendelet minden feltételének megfelelve. A futamidő 20 év melyre a kamattámogatást kapjuk.

A kérdésem az lenne, ha időközben változik a támogatás, változik a kamattámogatást lehetővé tevő kormányrendelet (pl. változik a mértéke vagy akár megszűnik), attól ránk azok a feltételek vonatkoznak a 20 éves futamidő alatt amilyen feltételekkel a kölcsönszerződést kötöttük?
Akkor is megkapjuk a kamattámogatást továbbra is?
Az állam, a kormányrendelet ezt garantálja a teljes futamidőre?

Válaszukat előre is köszönöm.
Judit

Kedves Judit!

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI.23.) Kormányrendelet szerint az építkezéshez, új lakás vásárlásához, illetve lakóingatlan korszerűsítéséhez igényelhető kölcsön kamatainak megfizetéséhez az állam - ha e rendelet eltérően nem rendelkezik - a kölcsön futamidejének lejártáig, de legfeljebb húsz évig nyújt támogatást.

Amennyiben szeretné megismerni az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő állami kamattámogatású lakáshitelek kamatkondícióit és a várható törlesztő részlet összegét, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink rövid időn belül tájékoztatni fogják.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése