Tisztelt Tanácsadó!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora hitelt tudnék felvenni a következő feltételekkel: 300.000 Ft a keresetem, a párom a negyedik babát várja: 93.000 Ft + 48.000 Ft családi pótlék. A gyerekek 14, 12, 10 évesek és a pici. A párom 40, én 37 éves vagyok.

Milyen lehetőségek vannak, mert egy minimum 4-5 szobás házat szeretnénk, ami olyan 16 milliótól kezdődik itt Tatabányán.

Előre is köszönöm a választ,
István

Kedves István!

Azt, hogy pontosan mekkora összegű lakásvásárlási hitelhez juthatnak, csak előzetes hitelbírálat után tudják megmondani Szakértőink. Az alábbiakban azonban tájékoztatni tudjuk mindazon előírásokról és feltételekről, melyek meghatározzák a maximálisan felvehető hitel összegét.

Elsőként a jelzáloghitelek finanszírozási arányát szabályozó kormányrendelet azon előírásából kell kiindulni, mely szerint a felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan aktuális piaci értékének 80%-át. 16 milliós családi ház esetén tehát ez azt jelenti, hogy legfeljebb 12,8 millió forint lenne finanszírozható lakáshitelből.

Banki tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy a pénzintézetek ennél szigorúbban határozzák meg a felvehető hitel összegét, vagyis a maximálisan nyújtható összeg nem éri el ezt a 80%-os mértéket. Az ingatlan területi elhelyezkedésétől, állapotától és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően a megvásárolandó ház értékének kb. az 50-75%-a érhető el. Az alacsonyabb finanszírozási arány a kisebb, esetleg kockázatosabb településekre vonatkozik, Tatabánya a finanszírozás szempontjából kedvezőbb megítélés alá esik, hiszen megyei jogú város. Meghatározó lehet az is, hogy a vásárolni kívánt családi ház felújításra szoruló, esetleg felújított.

Az ingatlanfedezettség mellett kulcskérdés a jövedelemfedezettség. Nemcsak az igazolt jövedelmek, hanem a rendszeres kiadások is meghatározzák azt, hogy a jövedelmi helyzet alapján mekkora összegű hiteltörlesztést vállalhat egy háztartás. Ezek pontos meghatározásához már további információk szükségesek, melyeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes kalkulációt készítenek Önöknek a hitellehetőségekről!

A megfelelő önerő biztosítása mellett elérhető konstrukciók között állami kamattámogatású és piaci kamatozású hitelek egyaránt megtalálhatók. Mindkét hiteltípus forint alapon érhető el. Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat előzetesen!

Amennyiben nem rendelkeznek a kellő készpénzzel, de jövedelmi helyzetük engedi a magasabb összegű hiteltörlesztést, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával növelhető a kölcsönösszeg. Plusz fedezetként hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható a tulajdonos hozzájárulásával.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése