Tisztelt Hölgyem/Uram!

Párommal közös házat szeretnénk vásárolni a közel jövőben, de nem vagyok tisztában a lehetőségeinkkel. Milyen állami támogatást vehetünk igénybe használt lakás/ház vásárlására? Mert sajnálattal olvasom, hogy szocpolt nem vehetünk fel használ lakás vásárlására, még akkor sem, ha “aláírnánk” 2 gyermekre. Nem vagyunk még házasok és gyermekünk sincs egyenlőre.
Milyen állami támogatást vagy kedvezményt vehetnénk igénybe?

Előre is nagyon szépen köszönöm segítségét!
Tisztelettel:
Andrea

Kedves Andrea!

Használt lakás vásárlásához szocpol valóban nem igényelhető jelenleg. Vissza nem térítendő támogatást, kedvezményt tehát nem tudnak igénybe venni használt lakás megszerzéséhez.

A lakáshiteleket tekintve a hatályos jogszabályok alapján használt lakás vásárlásához kamattámogatott lakáshitel is nyújtható, ám az ilyen – használt lakás vásárlására igényelhető állami kamattámogatású – hitelkonstrukciók még nem kerültek bevezetésre egyik pénzintézetnél sem. A bankok jelenleg piaci kamatozású forint alapú lakáskölcsönt kínálnak használt lakás vételárának kiegyenlítéséhez.

Arról, hogy használt lakás megszerzéséhez igényelhető-e esetlegesen munkáltatói támogatás vagy kamatmentes kölcsön, a saját munkaadónál kellene érdeklődni. A lakásszerzéshez nyújtható esetleges önkormányzati támogatásokról, kölcsönökről az illetékes önkormányzat lakásirodájában tudnak Önöknek felvilágosítást adni.

Ha szeretnék megismerni a használt lakás vásárlásához igényelhető piaci kamatozású hiteleket, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Szakértőink megkeresik az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakásvásárlási kölcsön törlesztő részleteket, s azok kondícióiról személyre szóló díjmentes ajánlatban tájékoztatják Önöket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm a választ.
Még egy kérdésem lenne, hogy felújításra esetleg van valamilyen támogatás?

Tisztelt Uram/Hölgyem!
2 gyermekünk van. Én itthon vagyok gyesen még a legkisebbikkel, a párom külföldön dolgozik. Szeretnénk házat venni (használt), van önerőnk, de nem annyi, amennyibe a ház kerülne. Hitelt nem szeretnénk felvenni hozzá.
Olyan kérdésem lenne félszocpolt vagy állami támogatást igényelhetünk? Kapnánk?
Előre is köszönöm válaszát.
Tímea

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy használt lakásvásárlás esetén lehet-e igényelni szocpol támogatást? Ha igen, akkor élettársi kapcsolat esetén is? A következő kérdésem, létezik-e első lakáshoz jutók támogatása, ezt régebben az önkormányzatok adták úgy tudom.

Tiszteletem!
A kérdésem a következő lenne!
Októberben születendő két fiammal már három fiúgyermek édesapja leszek. Tehát nagycsaládosok leszünk, és párommal mindkettőnknek van munkahelye. Édesanyám és édesapám után örököltünk egy családi házat két testvéremmel. Az örökségük megvásárlásához vehetek-e igénybe szocpolt, félszocpolt vagy valamilyen támogatott kamatú hitelt?
Előre is köszönöm válaszukat!