Jó napot!

Férjemmel (37 éves) és 2 gyermekünkkel lakunk egy saját tulajdonú 40 nm2-es, másfél szobás lakásban. Én betöltöttem a 40. életévemet. Nagyobb lakást szeretnénk vásárolni, mert négyünknek nagyon kicsi. Kinéztünk egy 63 nm2-es 2 szobás lakást.

Szeretném megtudni, hogy a méltányolható lakásigénylésre jogosultak vagyunk-e? (A 4 főre nálunk nincs 2 szoba.)
Ha nem, akkor esetleg milyen kedvezményben részesülhetünk?
Közalkalmazott vagyok és most készülünk felvenni egy jelzálog alapú lakáshitelt a két lakás közti különbözet kifizetésére.

Válaszát előre is köszönöm:
Andrea

Kedves Andrea!

Használt lakás megszerzéséhez szocpol nem igényelhető a jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében, külön erre a célra kidolgozott közalkalmazotti kölcsön szintén nem érhető el, így a vételár kiegyenlítéséhez lakásvásárlási hitelt vehetnek igénybe.

A lakáscélú jelzáloghitelt forint alapon nyújtják a bankok, akár 20 évet meghaladó futamidőre is. A kölcsön piaci kamatozású. Állami kamattámogatású kölcsön felvételét ugyan az érvényes jogszabály lehetővé teszi használt lakás vásárlása esetén is, ám a pénzintézeteknél még nem került kidolgozásra ilyen konstrukció.

Kedvezményt a hitelfelvétel járulékos költségeinek tekintetében élvezhetnek. Bankpartnereink folyamatosan hirdetnek díjkedvezményeket, mellyel az alábbi díjak valamelyikét spórolhatják meg: értékbecslés, folyósítási jutalék, közjegyzői díj. Az aktuális díjelengedési akciókról Hitelszakértőink készséggel adnak tájékoztatást.

Konkrét lakásvásárlási hitelajánlatot Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudunk Önöknek készíteni. A díjmentes hitelajánlatból tájékozódhatnak a várható törlesztő részlet összegéről, a járulékos költségekről és a lakáshitelek esetén felszámított kamat mértékéről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnénk lakást vásárolni, de van még mellette kölcsönünk. 2 nagyobb, 1 kisebb. Kapnánk-e mellette lakáskölcsönt? 120.e Ft körül kap a férjem fizetést.

Jó napot kívánok!
Én szeretnék lakást vásárolni, de bár listás vagyok, igaz nem sokkal, kb. 130.000 Ft-tal. Nem tudom, hogy van-e valamilyen lehetőség bár listásnak? Már teljesen kilátástalan helyzetben vagyok. Ha tudnak, kérem segítsenek.
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Önök szerint juthatok én és a párom egyáltalán hitelhez akár személyi akár lakásvásárláshoz?
Összjövedelem 146e Ft + 12.200 családi pótlék (3 tagú család). Használt ingatlan vásárláshoz mennyi a minimum önerő (maximum 2.5M hitelig)?
Köszönettel: Tibor