Üdv!

A kérdéseim a következők:

Sajnos jelenleg aktív BAR listás vagyok. Ez a probléma pár hónapon belül megoldódik. Ilyen esetben automatikus eltiltást jelent?

Sopronban szeretnénk házat építeni.
Erre is igénybe vehető? Hány négyzetméteres háznak kell készülnie, ha 2 gyereket vállalunk be? Van már egy 1 éves kislányunk.
Ha én BAR listán szerepelek, akkor a férjem automatikusan elutasításra kerül? Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Én gyesen vagyok, a férjem dolgozik.
2 gyermek esetén is jár a hitelösszeg, úgy értem, hogy 2 gyerek esetén is kapható a CSOK mellé hitel?

Jövő héten nyitunk Lakástakarék szerződést. Ebből előtörleszteni lehet?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Klári!

Kedves Klári!

Az aktív KHR státusz minden pénzintézetnél kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, így ebben a helyzetben sajnos nincs lehetőségük hiteligénylésre. Amennyiben a tartozás kiegyenlítésre kerül, akkor passzívvá válik a mostani aktív státusz. Passzív státuszban még mindig nem lehetséges a hitelfelvétel a legtöbb banknál. Egyetlen bankpartnerünknél nyílhat lehetőség ilyen esetben hitelfelvételre, de csak akkor, ha a tartozás rendezése óta legalább 6 hónap eltelt. A többi pénzintézetnél akkor lehet újra hitelképes, ha a passzív KHR státusz is megszűnik.

A negatív tartalmú KHR a CSOK jogosultságot nem zárja ki, de mivel a hitelfelvétel nem oldható meg (férje egyedül nem igényelheti a lakáshitelt), ezért a CSOK-ot az Ön negatív KHR státusza alatt csak akkor tudják igénybe venni, ha rendelkeznek a finanszírozáshoz szükséges önerővel.

A CSOK új ház építéséhez is igényelhető. 2 gyermek esetén az építendő egylakásos lakóépületnek legalább 80 m2, 3 gyermek esetén legalább 90 m2 hasznos alapterületűnek kell lennie. Az építkezéshez igényelhető CSOK feltételekről ITT olvashat részletes tájékoztatást.

A lakástakarékból származó megtakarítás lejárat után felhasználható lakáscélú kölcsöntartozás csökkentésére.

A negatív tartalmú KHR információ megszűnése vagy legalább a 6 havi passzív státusz elérése esetén 2 gyermek után igényelt CSOK mellé is vehető fel lakáshitel, de nem a kedvezményes, 3%-os kamatú, 25 éves államilag támogatott lakáshitel. Arra csak azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akik a 3 gyermekes CSOK-ot is igénybe veszik. Arról, hogy a későbbiekben milyen típusú lakáshitel felvételére lesz lehetőségük, Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt ügyintéző!
Szeretnék használt házat vásárolni, ehhez szükségem lenne 5 000 000 Ft kölcsönre, amit 10 évig törleszteném! Fiatal házasok vagyunk, egy gyermekünk van.
Milyen ajánlatot tudna nekünk ajánlani hitelfelvétellel kapcsolatban? Szeretném igénybe venni a CSOK-ot, 2 vagy 3 gyermek vállalása estén. Mindenképp ragaszkodok a fix törlesztő részlethez! Szükséges hozzá valamilyen fedezet? Szeretném az Ön segítségével kiválasztani a legjobb kalkulációt!
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: Loránd

Tisztelt Ügyintező!
Szeretném a csokot felvenni plusz hitelt mellé, hogy használt házat tudjak venni a három gyermekemnek. Az egyikkel még gyesen vagyok, így nem adták meg, mivel bejelentett munkahelyet kértek. Most már meglett a munkahely, ahol 140 ezerre lettem bejelentve és azt mondták kiegészítő jövedelemként elfogadják a családi pótlékot, illetve a gyest is. Így a jövedelmem eléri a kb 180 ezret.
Így mennyi az esélyem az egészhez?

Két gyerekünk van, tervezünk 3.-at is. Mennyi csokot kapunk használt lakásra utánuk?
10 milliót hitelként lehet felvenni használt lakásra?
Ha mondjuk idő előtt vissza tudnánk fizetni a hitelt, amit felvettünk, lehetséges?
Önerő kell a használ lakáshoz?
13.5 milliós házat szeretnénk megvenni csokal, illetve mellé hitellel megoldható lenne?

Szeretnénk használt lakást vásárolni. Fiatal pár vagyunk. Most születik a gyerekünk. Párom 240.000 Ft-ot keres, én 150. 000 Ft-ot.
Az lenne a kérdésem, hogy semmi más támogatást nem kapok, csak 600.000 Ft csokot? Ilyen kereset mellett mennyi hitelt kapnánk és milyen havi törlesztővel és milyen futamidőre?

Tisztelt Hitelnet.hu csapata!
Férjemmel és két gyermekünkkel (6-8 évesek) a jelenlegi lakásunkat, amelyben 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok, kinőttük. Szeretnénk nagyobb lakásba költözni. A megvásárolni kívánt ingatlan 29 Millió Forintba kerül (Pesti oldalon), a miénket kb. 18 millióért tudjuk eladni.
A kérdésem az, ha a kettőnk jövedelme nettó 390 ezer forint + családi pótlék a 2 gyermek után, mennyi hitelre vagyunk jogosultak, illetve mekkora a CSOK összege, és az önerőnek beszámítható-e, valamint mekkora Önerővel kell rendelkezni? Van lakáshitelünk (havi 37 ezer és fennálló 4,5 millió hitelösszeg), mind a kettőnknek van folyószámla hitele (100-250 ezer értékben) és van egy hitelkártyánk (100 ezer értékben). A két folyószámlahitelt, ha szükséges és a hitelkártyát is vissza tudjuk adni, ha az elbírálás esélyét növeli.
Köszönettel.
SZ.K

Üdvözlöm
Közalkalmazottként dolgozom (büntetés végrehajtásban), feleségem gyeden van, és a 2. gyermekünkkel várandós. Együttes nettó jövedelmünk 200 000 Ft (+családi pótlék), és az lenne a kérdésem, hogy önerő nélkül, pontosabban csak a felvehető csok összegét önerőnek számítva (2 200 000 Ft, ha jól tudom 2 gyerek után) hol tudnék hitelt felvenni. Az ingatlan értéke, amit meg szeretnénk vásárolni, 6 500 000 Ft. Ha lehetséges így hitelt felvenni, meg kell-e várni, míg megszületik a második gyermekünk?
Köszönöm.

Lakást szeretnék vásárolni, egyedül két gyerekemmel! BÁR LISTÁN vagyok és ingatlanfedezetem csak a megvásárolandó ingatlan lenne! Dolgozom, bruttó 125.000 Ft!