Tisztelt Hitelnet!

Van egy családi házunk, mely felének én, másik felének a nagymamám és apukám testvére a tulajdonosa. Szeretném megvenni az ő részüket, így egyedül enyém lenne a ház, ők szeretnének lakást venni. Jelenleg mindhármunknak ez az ingatlan a lakcíme. Arra már rájöttem, hogy ez tulajdonrész vásárlás és lakáshitel vehető fel rá.

Az ingatlan értéke 11-12 millió forint. 5 millió Ft hitelre lenne szükségem 15 évre szeretném felvenni. Én 19 éves vagyok, még gimnáziumban tanulok. Ez mellett van teljes munkaviszonyom 3 hónapja. (kötetlen munkaidő beosztás), nettó igazolható jövedelmem 81 000 Ft. Gondolom ez így nem elég a hitelhez, de apukám testvére (akitől 1/4 részt megvenném) eljönne adóstársnak. Ő 54 éves és kb. 25 éve ugyanazon a stabil munkahelyen dolgozik, nettó jövedelme 120 000 Ft + cafetéria.

Van esély arra, hogy én legyek a hitelfelvevő és ő az adóstárs? Egy bankban voltam, ott azt mondták, hogy az eladó nem lehet adóstárs. Arra is gondoltunk, ha csak ez a kizáró ok, akkor a nagymamának ajándékozná az 1/4 részét és akkor a nagymamámtól venném meg a másik felét, akkor ő már lehetne adóstárs. Fiatal korom és rövid munkaviszonyom nem kizáró ok?

Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlet.
Kristóf

Kedves Kristóf!

Lakásvásárlási hitel igénylésnél az eladó valóban nem szerepelhet adóstársként a hitelügyletben, de az Ön által vázolt lehetőség megoldást jelenthet. Ha édesapja testvére a tulajdonrészét a nagymamának ajándékozza, s Ön a nagymamától vásárolja meg az adott tulajdoni hányadot, akkor adóstársként részt tud venni az Ön hitelügyletében.

Jelzáloghitel igénylésére a betöltött 18. életévet követően van lehetőség. Az igényléshez legalább három hónapos, folyamatos munkaviszony szükséges ugyanazon munkáltatónál. Lényeges, hogy ne legyen próbaidőn! Fenti adóstárs bevonásával elérhető lehet a kívánt lakáshitel. Azt, hogy esetlegesen adóstárs bevonása nélkül is működhet-e a hitelfelvétel, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják megmondani.

Ebben az esetben a tulajdonrész kivásárlásához piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, akár 20-30 éves futamidőre is. A kölcsön többféle kamatperiódussal kérhető, ami lehet akár 1 év, akár 10-15-20 év is. Ez azt jelenti, hogy adott kamatperióduson belül fix a kamat. A bankpiac legkedvezőbb lakáshiteleit online Hitelkalkulátoruk segítségével ismerheti meg, igény esetén Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése