17 milliós lakásra kaphatunk 10 millió lakáshitelt?

Tisztelt Szakértő!

Most adjuk el feleségemmel közös tulajdonú lakásunkat (2000-ben vásároltuk). A vételárat csak részben szeretnénk egy másik használt lakás vásárlására fordítani. Így az önerőnk 7 millió forint lenne. (Felújításra, berendezésre használnánk a kapott vételár egy részét.) Egy 17 millióba kerülő használt ingatlant szeretnénk venni, így 10 millió Ft kölcsönre lenne szükségünk.
Családi havi jövedelmünk ca. 350e Ft.
20 éves futamidejű hitelben gondolkodunk. Mindketten elmúltunk 40 évesek.
Kérdéseim:
Lehetséges ez ennyi önerővel?
Okozhat-e problémát, ha nem a lakásunkért kapott teljes összeget használjuk fel a másik lakás vásárlásánál?
Milyen típusú hitelt és hol érdemes felvenni?
A 17 millióban egy garázs is szerepel 1 millió Ft erejéig, ez is belefoglalható a szerződésbe és a lakáshitelbe?
Várom válaszát.
István

Kedves István!

A banki finanszírozási arányokra vonatkozó jogszabály értelmében a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújtható hitel. Ezt az arányt befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete, valamint az egyes bankok saját finanszírozási aránya. Elvileg azonban van lehetőség arra, hogy 17 millió forint értékű használt ingatlan megvásárlásához 10 millió forint összegű lakásvásárlási hitelt vegyenek fel.

Nem jelent problémát, hogy a korábbi lakásuk értékesítéséből származó bevétel nem kerül teljes mértékben felhasználásra. Ez csak szocpol, illetve állami kamattámogatású lakáshitel igénylése esetén elvárás. Használt lakás vásárlásához azonban jelenleg sem szocpol, sem államilag támogatott kölcsön nem vehető igénybe.

Az 1 millió forint értékű garázs is belefoglalható mind a szerződésbe, mint a lakáshitelbe.

A vételár hiányzó részének megfizetéséhez forint alapú piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Életkoruk alapján a 20 éves futamidő is választható.

Ahhoz, hogy Hitelszakértőink megtalálják az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakásvásárlási hitelkonstrukciót, néhány adatra lenne szükség a továbbiakban. Lakáshitel kalkulátorunk eredménye alapján Tanácsadóink személyre szóló hitelajánlat formájában fogják tájékoztatni Önöket a finanszírozási lehetőségekről.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék saját lakást Sopronban 30-40 nm-est!
Erre szeretnék hitelt felvenni, hogy a sajátomat fizessem, ne pedig az albérletre “dobjam ki a pénzt”!
Milyen lehetőségem van?

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, a lehetőségek felől, használt lakás vásárlásra szeretnék hitelt felvenni, egy kiskorú gyermekem van, egyedül nevelem, közalkalmazottként dolgozok. Némi önerővel rendelkezek, és az lenne a kérdésem, hogy milyen nagyságrendű hitel felvételére lennék jogosult. Esetleg számíthatok-e bármilyen támogatásra?
Köszönettel, Judit

Kérdésem a következő: Használt lakás szeretnénk venni, 10 millió Ft-ig. Nincs semmi segítségünk és pénzünk, albérletben lakunk. Nyáron születik meg a baba. Kaphatunk-e így valamilyen kölcsönt és milyen futamidőre? Mindketten 23 évesek vagyunk.
Köszönöm válaszát: Eszter

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék 3.000.000.- forintot szeretnék felvenni használt lakásra. Mik a lehetőségek és az elvárások?
Üdvözlettel, László.

Tisztelt Hitelnet!
8,5 M forint értékű lakás megvásárlásához kérném tanácsukat. 2 millió forint készpénzzel rendelkezem, bejelentett munkabérem bruttó 122.000.- Ft. Emellett van egy állandó kb.60 000 Ft-os jövedelmem is. Tehát havi fix 180 000 Ft-ból gazdálkodhatok. Kérdésem az lenne, ezek birtokában van-e esélyem a vételárból fennmaradó 6,5M forintot hitel formájában felvenni? Még konkrét banknál nem érdeklődtem.
Válaszát előre is köszönöm!


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x