Tisztelt Hitelnet!

340 ezer forintnyi tartozásom került az OTP faktoringhoz 2015 elején, amit kedvezményes hitelrendezéssel (88 ezer forint elengedésének fejében) rendeztem tavaly augusztus 11-én. Az igazolást megkaptam, mint írják: a tartozást rendezettnek tekintik, további elszámolási követelésük velem szemben nincs. A passzív BAR listán azonban még 15 hónappal a tartozás rendezése után is rajta vagyok!

Érdeklődésemre elmondták, hogy ez így is marad még majdnem 4 évig, hiszen a tartozás KEDVEZMÉNNYEL került rendezésre és ilyenkor 5 év passzív BAR státusszal kell számolnia az egykori hitelesnek. Kifogásoltam, hogy erről engem nem értesített az az ügyintéző, aki tavaly nyáron a “jó hírrel” felhívott és felajánlotta az új, kedvezményes törlesztési lehetőséget. A Faktoringnál erre azt mondták, hogy ez szerepelt abban a levélben, amit kiküldtek nekem.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségeim vannak ebben a helyzetben? Családommal költözni szeretnénk, amihez banki kölcsönre lenne szükségünk, de passzív BAR-státusz miatt a K&H-nál elutasítottak.

Segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Dávid

Kedves Dávid!

A teljesítéssel lezárt mulasztások a teljesítéstől számított 1 évig, a veszteséggel vagy – adott esetben – megegyezéssel lezárt mulasztások valóban a lezárástól számított 5 évig láthatóak a Központi Hitelinformációs Rendszerben. A passzív KHR státusz szinte minden pénzintézetnél kizáró okot jelent. Bankpartnereink egyikénél azonban van lehetőség lakáshitel felvételére passzív KHR státusz esetén is akkor, ha a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

Mivel az Ön esetében 15 hónapja rendezett tartozás áll fenn, ezért fentiek alapján megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele. 1 éves, 5 éves és 10 éves kamatperiódusú lakáshitel igénylésére egyaránt van lehetőség. Legalább 3 hónapja fennálló munkaviszony szükséges. A minimálisan felvehető hitelösszeg 2 millió forint, a maximum az ingatlan értéke és az igénylők igazolt jövedelme alapján végzett hitelbírálattal határozható meg. A maximális futamidő 30 év.

Az előzetes hitelképesség-vizsgálatot Szakértőink díjmentes elvégzik. Ehhez online adatlapunkat kellene kitölteni vagy felkeresni a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Jogosultság esetén van lehetőség CSOK igénylésre is. A kedvezményre való jogosultságot nem zárja ki a BAR lista. A jogosultsági feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
Passzív bárlistás vagyok. Van egy meglévő ingatlanom, amin jelzáloghitel van. Az én havi jövedelmem 260.000 Ft, a párom a második gyermekünkkel van otthon gyeden.
Van lehetőségem erre az ingatlanra hitelt felvenni közösen a párommal, aki nem szerepel a Bár listán?

Feleségemmel használt lakás vásárlása céljából hitelt szeretnénk felvenni, 3.000.000 Ft önerőnek már megvan. Viszont annyi a problémánk, hogy én passzív KHR listás vagyok. Feleségem pedig első babánkkal van itthon. Az én havi nettó jövedelmen 100.000 Ft.
Azt szeretném megkérdezni, hogy feleségemmel együtt fel tudnánk-e venni egy hitelt? Ő nem szerepel semmilyen negatív listán. Úgy halottam, hogy a nettó keresetemhez hozzáadódik hitel esetén a feleségem államtól kapott pénze is. Igaz-e és van-e valami lehetőségünk?
Köszönöm.

Jó napot!
Az iránt érdeklődnék, hogy passzív KHR listásnak van-e lehetőség lakáshitelhez jutni Önöknél?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: János.

Nekem van telefon tartozásom, vagyis bárlistás vagyok.
Így tudok hitelt felvenni?