Tisztelt Hitelnet!

Röviden csak annyit szeretnék tudni, hogy 10 éve albérletben élek (mindig tudtam rendesen fizetni!), de a mostaniból mennünk kell, mert a lakás eladásra került. Sajnos nincs félretett pénzünk. Én 8, a párom 10 éve dolgozik egy és ugyanazon a munkahelyen. Ha szeretnénk közösen egy használt lakást venni kb. 10 millió forint értékben, de nincs önerőnk, akkor lakásfedezetre esélyünk lenne-e már a "saját"lakásunkat fizetni és nem albérletre, ami sosem lesz a miénk! 🙁 Kettőnknek a havi pénzbevétele és a családi pótlék 320 ezer Ft körül van.

Várom válaszukat, van-e valami megoldás, esetleg remény, hogy 35 évesen egyszer a saját lakásomért fizetek!
Köszönöm: Mónika

Kedves Mónika!

Lakásvásárlási hitel felvételéhez minden esetben szükség van ingatlanfedezetre. Akkor is, ha a lakásvásárló rendelkezik önerővel. A fedezet jellemzően a hitelcél szerinti ingatlan, vagyis az, amelyiket megvásárolják. Ám mivel a teljes vételár nem vehető fel kölcsönként, ezért a vásárolandó ház bevonása mellett is szükség van önerőre. Ha nem rendelkeznek félretett pénzzel, akkor a megvásárolni kívánt lakáson kívül plusz ingatlant kell bevonni a hitelügyletbe. A plusz ingatlannak nem kell saját tulajdonban lenni. Ez hozzátartozói megkötés nélkül bármely személy tulajdonában lehet azzal a feltétellel, hogy az ingatlan összes tulajdonosa, esetleges haszonélvezője hozzájárul a hitelfelvételhez és részt vesz a hitelügyletben.

10 millió forint összegű hitel törlesztéséhez a fent megadott jövedelem elegendő lehet, ha nincsen más meglévő hitelük, de nemcsak a jövedelem-, hanem az ingatlanfedezettséget is teljesíteni kell. Fedezetként a bankok általában lakóingatlant, hétvégi házat, nyaralót, esetleg építési telket fogadnak el. A fedezetül elfogadható ingatlan forgalmi értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot. Terhelt ingatlan is bevonható, de az ingatlanra már bejegyzett hitelösszeg csökkenti a felvehető kölcsönösszeget.

Megoldás jelen helyzetben tehát csak az lehet, ha van lehetőség plusz fedezet bevonására. Ebben az esetben célszerű volna kitölteni online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s az ingatlanfedezetekre vonatkozó adatok és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek! A törlesztő részlet várható alakulásáról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak előzetesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Érdeklődnék használt lakás hitel miatt. Párommal szeretnénk albérlet helyett saját lakást, hogy végre családot alapíthassunk. Minimálbérre vagyok bejelentve és önerő nélkül keresünk hitellehetőséget lakás vásárlásra.
Milyen lehetőségeink vannak, főként gyermek vállalással?