Tisztelt Hitelnet!

34 éves egyedülálló férfi vagyok. A közeljövőben szeretnék lakóingatlant vásárolni vidéken. 14 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ahol a nettó bérem 127 ezer forint. A vásárolni kívánt ingatlan ára 3,6 millió forint lenne. Van 1 millió forint készpénzem és a cégem adna lakásvásárlásra 1 milliót kamatmentes kölcsönre, 10 vagy 15 évre. Hitelem, tartozásom nincs semmilyen bank fele.

A kérdésem az lenne, hogy önök szerint kaphatnék-e lakáshitelt valamelyik pénzintézetnél, mert úgy hallottam, hogy megszigorodtak a feltételek.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel
Zoltán

Kedves Zoltán!

A hitelfelvétel feltételei valóban szigorodtak az elmúlt években. Pénzügyi partnereinknél a fedezetül felajánlott ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4-5 millió forintot, ahhoz, hogy elfogadható legyen. A 3,6 millió forintos ház jelenleg egyik bankpartnerünknél sem hitelezhető sajnos.

Megoldás ebben az esetben az lehetne, ha volna lehetőség másik ingatlanfedezet bevonására. Az ingatlannak nem kell az Ön tulajdonában lennie, hozzátartozói megkötés nélkül bárki nevén lehet, aki beleegyezik a jelzálogbejegyzésbe. Ilyen esetben általában a szülői vagy közelebbi családtag ingatlana jöhet számításba.

A munkaviszonyát, igazolt jövedelmét illetően nem lenne akadálya a hiányzó 1,6 millió forintos kölcsön felvételének. Amennyiben van lehetősége másik ingatlanfedezet bevonására, kéjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a további lehetőségeket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

26 éves pedagógus vagyok! Szeretnék vásárolni kb. egy 7 milliós házat. Van 2 millió önerőm. A nettó keresetem 95.000 Ft. Plusz a cafetériám nettó 130.000 Ft évente. A párom fizetése nettó 28000 Ft. Az a kérdésem, hogy ezekkel a feltételekkel elképzelhetőnek tartja-e hogy megkaphatjuk valamelyik bankban a hitelt?

Az lenne a kérdésem, hogy gyermekem örökölt elhunyt apja után 2 millió forintot. Lehetséges-e ezt induló tőkének venni és egy lakáshitellel próbálkozni? Vagyis adnak-e ehhez a pénzösszeghez még hitelt, hogy lakást tudjunk venni?
Remélem érthetően tudtam megfogalmazni a kérdésemet. Válaszát köszönöm.
Edina

Hogyan juthatnánk 3.000.000 Ft-hoz úgy, hogy egy 120 négyzetméteres lakásnak a felével rendelkezem, és meg szeretném vásárolni és felújítani a másik felét? Jelenleg kb. az ingatlan ára: 6-7 millió. Felújítva 9-10 millió körül érne az ingatlan.