fbpx

Hitelátvállalás feltételei lakásvásárlás esetén

Olyan lakást vásárol, melyet banki hitel terhel és ennek finanszírozási lehetőségeiről szeretne többet megtudni? Mi a megoldás jelzáloghitellel terhelt ingatlan vásárlásakor, ha az eladó nem tudja tehermentesíteni saját erőből az eladásra szánt lakást?

Milyen feltételei vannak a hitelátvállalásnak?

Terhelt ingatlan vásárlásakor a bevált gyakorlat nem a hitelátvállalás. Ilyen esetben az a jellemző, hogy a vevő által átadott saját erőből vagy az általa felvett banki kölcsönből történik a lakás tehermentesítése.

Ha készpénzes vevő veszi meg a lakást, akkor az eladó az adásvételi szerződésben vállal kötelezettséget arra, hogy az átadott összegből tehermentesíti az ingatlant. Az adásvételi szerződésben ki lehet kötni ennek határidejét, valamint azt, hogy a jelzálogjog törlését igazoló dokumentum bemutatása után kapja meg az eladó a vételár fennmaradó részét.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Hasonló a helyzet akkor is, ha a vevő lakáshitelt vesz fel a vételár kifizetéséhez. Ekkor a fennálló tartozás összegét a vevő lakáshitelét folyósító bank átutalja a jelzálogjogosultnak, majd az ingatlan tehermentesítése után az eladó megkapja a maradék összeget.

Mindkét esetben visszafizetésre kerül az eladó által egykor felvett kölcsön, és az adásvétel tárgyát képező ingatlanról törlik a korábbi hitelt. Hitellel történő finanszírozás esetén pedig a vevő – igényeinek és a lehetőségeinek megfelelően – új lakáshitelt vesz fel a vételár megfizetéséhez.

Ha Önt elsősorban mégis a hitelátvállalás érdekli, akkor annak konkrét feltételeiről az adott jelzáloghitelt folyósító banknál érdeklődhet. A pénzintézet megvizsgálja az új hiteligénylő jövedelmi helyzetét, és elvégzi a hitelbírálatot. Ellenőrzi a bank, hogy a leendő adós igazolt keresete elegendő-e a havi törlesztő részlet megfizetéséhez. A hitelbírálat során lekérdezi az új adós adatait a Központi Hitelinformációs Rendszerben (BAR lista). A negatív tartalmú információ nem teszi lehetővé a hitelátvállalást. Ha az igénylő megfelel valamennyi feltételnek és van lehetőség a hitelátvállalásra, akkor módosításra kerül a hitel- és zálogszerződés.

Ha Ön szintén hitellel terhelt lakást vásárol és a vételárat lakásvásárlási hitelből kívánja fedezni, akkor küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink megkeresik az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő konstrukciókat!

Hitelátvállalás adósságrendező hitellel

Hitelátvállalás adósságrendezés keretében valósulhat meg. Pénzügyi partereink kedvező feltételek mellett vállalnak át egy másik banknál felvett hitelt, amennyiben az adós megfelel az igénylésre vonatkozó feltételeknek.

A hitelátvállalásnak köszönhetően akár több ezer forinttal is csökkenhet az Ön havi törlesztése. De győződjön meg erről saját maga, Hitelkalkulátorunk segítésével! A honlapunkon elhelyezett kalkulátorral könnyen kiszámolhatja a bankpiac legkedvezőbb adósságrendező hiteleinek törlesztő részletét.

Először érdeklődje meg a hitelnyújtó pénzintézetnél, hogy mekkora a fennálló tartozás összege, majd kalkuláljon online hitelszámológépünkkel! A kapott eredményt hasonlítsa összeg jelenlegi hiteltörlesztésével, s kiderül, hogy a hitelátvállalással mekkora összeget spórolhat meg havonta.

Lényeges kérdés, hogy a bankok milyen hitelt vállalnak át? Hitelintézet által nyújtott szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelek, autóhitel, áruhitel, fedezet nélküli személyi kölcsön egyaránt kiválható. A hitelátvállalást tehát nem befolyásolja a kiváltandó hitel típusa, azonban az alapfeltétel, hogy a kiváltandó kölcsön egyenlege nem mutathat hátralékot. Ezt igazolni is kell. Az igazolás a törlesztési bankszámla kivonatokkal, illetve bank által kiadott problémamentes hitelmúltról szóló nyilatkozattal történhet.

Az adósságrendezés ingatlanfedezet bevonásával történik. Fedezetként elfogadható az a lakóingatlan, melyre jelenlegi hitele be van jegyezve. A hitelátvállalás során bejegyzésre kerül a folyósító pénzintézet jelzálogjoga, majd az adósságrendezés után törlik a korábbi kölcsönt nyújtó bank jelzálogjogát.

Hitelátvállalás nem kivitelezhető, ha a fedezetül felajánlott ingatlan végrehajtás alatt van, illetve, ha felmondott hitelt szeretne az ügyfél kiváltani. Közüzemi szolgáltató, APEH vagy magánszemély jelzálogjogával terhelt ingatlan szintén nem fogadható el hitelátvállalás esetén.

A hitelkiváltáshoz az ingatlanfedezet mellett szükség van jövedelemigazolásra is. Az igazolást alkalmazottak esetén a munkáltató állítja ki, vállalkozók pedig az illetékes APEH irodában kérhetik ki az előző évi jövedelmüket tartalmazó dokumentumot.

Ha a hitelátvállalással kapcsolatban személyre szóló kalkulációt szeretne kapni, akkor kérjük, küldje el ajánlatkérést. Az online nyomtatványon tüntesse fel a kiváltandó kölcsön vagy kölcsönök típusát, jelenlegi törlesztő részletét és a fennálló tartozás összegét. Hiteltanácsadóink ez alapján fogják ismertetni Önnel az adósságrendező konstrukciókat. Az ajánlatot egy munkanapon belül e-mailben juttatják el Önnek.

Ha pedig a hitelátvállalással kapcsolatban lenne további kérdése, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

További bejegyzések hitelátvállalás:

[catlist tags="hitelatvallalas" numberposts=5 excerpt=yes excerpt_size=10]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Helló!
Adott egy ingatlan, 3 tulajjal, az egyik tulajnak van adósság a házon, jelzálog és lízing Én szeretném megvásárolni az ingatlant havonta részletfizetéssel.
Mivel a fele házon tartozás van és elméletileg több a tartozás mint a vételár, senki nem akarja megvenni, így a részlet mellett döntöttünk.
Lehetséges ez így? Van valami kiskapu, hogy a házról lekerüljön a tartozás? Vagy vigye magával az adós?
Köszönöm.

Tisztelt szakértő!
Olyan kérdésem lenne, a volt párom vásárolt hitelre házat, de most el akarja adni. Én szeretném átvállalni a hitelt, hogy a gyerekek maradhassanak a saját házukba, amit már megszoktak.
Köszönöm a választ előre is.

Jó napot hölgyem, uram!
Házat szeretnék venni hitelátvállalással, amely házon hitel van. Én átvállalom. Van kettő kiskorú gyermekem egyiknél, másiknál lakunk.

Üdvözlöm!
Van egy önkormányzati lakásom, amit elcserélnék egy családi házra, amit hitel átvállalással adnánk oda, ami 15 millió forint.
Ezt hogyan lehetne kivitelezni?

Tisztelt uram/hölgyem!
Avval a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a férjemmel kinéztünk egy házat, amin jelzálog és egyéb tartozások vannak. Szeretnénk megvásárolni hitelátvállalással a tulajdonostól. Már az OTP Bank, ha jól tudjuk akkor elvette a tartozás miatt, de évek óta már nem lakják a házat. Ezt hogy tudnánk így megvásárolni, kihez kellene fordulni segítségért? Vagy mik azok a lépések, amit tennünk kellene a sikerért? Választ előre is köszönöm.

Átvállalom a hitelt.

Nyugdíjas vagyok. 2014 decemberében Otthonteremtési támogatással kölcsönt vettem fel lakásvásárlásra 10 évre. 5 év eltelte után családi okok miatt el kell adnom a lakást és szeretnék lakást vagy házat venni. Fél éve 2x is kisebb összeget ELŐTÖRLESZTÉSBE fizettem be. Maradt még kb. 2,5 millió Ft. Azt szeretném kérdezni, a megvásárolandó lakás vagy ház vételekor átvihetem-e a fennmaradó hitel összegét? A megvásárolandó ház hitelmentes! Szeretnék egy kis felújítást végezni a házon.
Esetleg a Banknál kell érdeklődni?
Köszönöm válaszukat.

Lakást szeretnék vásárolni hitelátvállalással.

Érdekelne hitellel vagy tartozással terhelt ingatlan.

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék egy házat megvásárolni, amin jelzáloghitel van, amit a tulajdonos rendezni szeretne. A kérdésem, hogy milyen hitelkonstrukcióval tudnám úgy megvásárolni, hogy a tulajdonos ebből tudja rendezni a fennálló tartozást, milyen lépésekre van szükség, önerő, ügyvédnél valami megállapodás….stb.
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel.
Árpád

Tisztelt szakértő!
Létezik még olyan, hogy hitelátvállalással házat vásárolni? Ha igen, mely bankoknál?

Tiszlelt Uram /Hölgyem!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a párommal kinéztünk egy ingatlant, amin még 5,7 millió hitel van 43 ezer forintos törlesztő részlettel 17 évig. Ahhoz, hogy átvállaljuk a hitelt, mi szükséges?
A tulajdonos belemenne a hitelátvállalásba, hasznot nem akar a házon, csak hogy lemenjen a hitel a nevéről.

Tisztelt Szakértő!
Jelzáloggal terhelt családi házat szeretnénk megvásárolni. A fennálló hitelt átvállalnánk adósságrendező hitellel.
Ebben az esetben is szükség van önerőre?

Tisztelt Cím!
A megvásárolandó ingatlan az édesapámé. Az ingatlanra bejegyzett jelzálog (banki hitel) engem terhel mint vevőt.
Kérdésem : Az adás-vétel során Apám mint eladó minden kötelezettség nélkül kerül-e ki az ügyletből? (EZT SZERETNÉNK.)

Családon belül testvér átvállalhatja a hitelt úgy, hogy az eredeti adósról lekerüljön a jelzáloghitel?

Jó napot!
Lakásomon van még a 20 évből 7 év törlesztenivalóm. 13 évig rendesen fizettem. Most el akarom cserélni egy kisebb házra. Ilyenkor is megvizsgálja az új hiteligénylő jövedelmi helyzetét, és elvégzi a hitelbírálatot az OTP gondolom. Ennek az időtartama mennyi körülbelül napok, hetek?

Érdeklődni szeretnék, hogy 2 hónapja egy állami pénzintézettől megvásároltunk egy hitelt. Ez egy lakóház hitele volt.
Szeretném megkérdezni igényelhetünk-e CSOK-ot? Lakásvásárlásnak minősül-e?

Jó napot kívánok!
3 millióért hitelátvállalással meg szeretnék vásárolni egy 5 millió Ft értékű ingatlant!
Kérdésem az lenne, hogy:
– Elég-e egy ingatlan fedezetül?
– Kell-e munkáltatói igazolás?
– Hány évig kell majd a hitelt törlesztenem?
– Mennyi lenne a havi törlesztőrészlet?
– Melyik bankhoz forduljak?
– Számlára kell, hogy érkezzen a fizetésem?
– Hány hónapos munkaviszonynak kell lennem?
Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet: Üdvözlöm! Én A Hitelnet mesterséges intelligenciával működő szakértője vagyok. Tegye fel kérdését.

Gondolkodom ...
36
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x