fbpx

Hitel fiatal házasok részére

Fiatal házasként elsődleges céljuk az otthonteremtés, melyhez most keresik a legkedvezőbb hitellehetőségeket? A fiatal házasoknak nyújtott hitelekről szeretnének tájékozódni? Ebből a bejegyzésből megismerhetik a fiatal házasok által elérhető lakáscélú hitellehetőségeket!

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Milyen hitel típusok érhetők el fiatal házasoknak?

Fiatal házasok számára az állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitelek, valamint a fészekrakó hitelek egyaránt elérhetők.

Államilag támogatott lakáshitelt azért érdemes igénybe venniük, mert az állam a futamidő előre meghatározott idejében kamattámogatást nyújt, mely a piaci konstrukciókhoz képest alacsonyabb törlesztő részletet tesz elérhetővé. A fiatal házasok életkorhatár nélkül igényelhetik az 5 éves kamattámogatású lakáshitelt új és használt lakás vásárlására, új ház építésére, de a hitel célja lehet meglévő lakóingatlan bővítése és korszerűsítése is.

Fiatal házasok számára ugyancsak elérhető a 20 éves kamattámogatású lakáshitel. Ennek a célja azonban csak új lakás építése, újépítésű lakóingatlan vásárlása és meglévő lakás korszerűsítése lehet. Ennél a konstrukciónál már életkori előírásoknak is meg kell felelni. Kamattámogatásra jogosultak lehetnek a 35 év alatti, legfeljebb 1 gyermekes házasok, élettársak és egyedülálló személyek, valamint a 45 év alatti, legalább 2 gyermekes házaspárok, élettársak, egyedülállók.

A fiatalok által elérhető államilag támogatott hitelek esetén jogszabály rögzíti a finanszírozandó lakás maximális értékét és a maximálisan felvehető hitel összegét. Ezekről és a jogosultság egyéb feltételeiről készséggel adnak tájékoztatást Hitelszakértőink telefonon, személyesen és e-mailben egyaránt.

Személyre szabott, díjmentes hitelajánlat is kérhető a Hitelnet irodáiban. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges.

Ha hitelfelvételével kapcsolatban további kérdésük lenne, tegyék fel online Hitelszakértőinknek!

Fiatal házasként venne fel lakáshitel vagy egyéb célú hitelre lenne szüksége? Milyen támogatások, milyen kedvezmények érhetők el? Olvassa el a tudnivalókat a témában.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

42 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
1 éve vagyunk házasok és van egy 7 hónapos babánk. Sajnos van hitelünk és én gyeden vagyok, a férjem dolgozik.
Milyen hitelt tudna ajánlani, amiből az adósságainkat ki tudnánk törleszteni, hogy a babavárót és a csokot fel tudjuk venni?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy friss házasok vagyunk, de házasság előtt már van 2 közös gyermekünk, akik 2019. július 1. utáni születésűek.
Így is jár a tízmillió?

Jó napot kívánok!
Vőlegényem 30 éves, én 28, mindkettőnknek van legalább 3 év munkaviszony. Első házasság lesz, nincs gyermekünk. Lakást szeretnénk venni lehetőség szerint, és közeljövőben szeretnénk 2 gyermeket.
Az lenne a kérdésem, milyen kedvezményes hitel, illetve milyen állami támogatásra leszünk jogosultak?
Köszönöm előre is válaszát.

Jó napot!
Feleségem 34 éves, én is. 2 hónapja házasok vagyunk. Neki 2 éves bejelentett munkahelye van, nekem sajnos 2 hónapja megszűnt az állásom.
Kérdésem az lenne, hogy milyen típusú, illetve fajta állami támogatásra vagyunk jogosultak, esélyesek?
Előre is köszönöm szépen.

Kedves hitelnet!
1 gyermekem van és friss házas vagyok.
Milyen hitelre lehetünk jogosultak?

Milyen támogatást kaphatunk fiatalokként? Élettársi kapcsolatban vagyunk, én 22, párom 27.

Tisztelt Hitelnet.
Szlovákiai házaspárról lenne szó, aki Magyarorszáoan szeretne venni telket és a határ mellett letelepedni. Ahhoz, hogy a magyar jogszabályok érvényesek legyenek ránk állampolgároknak kellene lennünk? Ha igen, még nincsen gyermekünk, de szeretnénk. Új családi ház építése a célunk MO területén.

Jó napot.
Jövő hónapban házasodunk párommal. Nekem megvan a 3 év munkaviszony, de páromnak nem igazán. Neki van egy gyereke, de még szeretnénk, csak egy gond van, az, hogy én bárlistás vagyok.
Így jár valami segítség, hogy házat vegyünk?

Üdvözlöm!
Mi is házasok vagyunk. 2,5 éve van egy baba, 9 hónapos.
Milyen hitelt tudnák felvenni? Mit tudnak ajánlani?
Köszönöm a választ előre is!

Használt lakást szeretnék, friss házasok vagyunk.

Jó napot kívánok.
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e önerő a babaváró hitel igényléséhez?

tisztelt Cím!
Friss házasok részére jár-e bármilyen féle kedvezményes hitel annak ellenére, hogy nincs gyermek és nem is lesz.

Szép jó napot!
Nekem megvan a 3 év munkaviszonyom és a páromnak, csak megszakítások vannak. Jogosultak vagyunk?

Tisztelt Hitelnet!
Júliusban lesz az esküvőnk a párommal, mind a kettőnknek első házasság, viszont már van egy közös gyerekünk! Szeretnénk még egyet, de többet nem! Így megkaphatjuk a 10 millió forintos kedvezményes hitelt? Nem kötik 3 gyerek születéséhez?

Ha friss házasok vagyunk, viszont van 2 közös gyermekünk, vagyis a gyermekek a házasságkötés elött születtek.
Akkor is jogosultak lehetünk erre a 10 millió Ft-os hitelre?

Tisztelt Hitelnet!
2017. óta vagyunk házasok a férjemmel. Van egy két éves gyermekünk.
Így is jogosultak lehetünk a kamatmentes 10 millió hitelre? Mindegyikőnk első házassága, és csak közös gyermekünk van.

Üdv.
A friss házasok 10 milliós hiteléhez elegendő csak a nőnek rendelkeznie 3 éves munkaviszonnyal, vagy mindkét félnek szükséges?

Jó napot!
Friss házasok vagyunk a párommal. Szeretnénk saját otthont. Van egy 7 hónapos kisfiúnk. Neki állandó bejelentett munkaviszonya van (5 éve egy helyen). Önerővel sajnos nem rendelkezünk, így esélyünk sincs. Tudnánk 2 hitelt fizetni (szabad felhasználású, hogy meglegyen az önerő) és a ház hitel. 10 millió forint az ingatlan, amit kiszemeltünk.
Van esetleg valami lehetőségünk? Melyik bankhoz forduljunk?
Köszönöm válaszát!

Jó napot!
Friss házasok vagyunk. Gyerek közös nincs, viszont mind a kettőnknek véglegesített munkánk van. Adósságunk nincs, csak a KHR listán vagyok.
Van-e esély valamilyen kölcsönre?

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy építkezéshez melyik állami támogatást és/vagy hitelt célszerű igényelnünk. 25 és 28 éves pár vagyunk, tavaly esküdtünk, van egy 3 hónapos gyermekünk. Párom most kezdett az új munkahelyén, én gyeden vagyok.
Válaszukat köszönöm!

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy fiatal házasok vagyunk. Van egy 6 hónapos kislányunk. Férjem idén végez a középiskolában. Én csak a gyest és a családit kapom.
Van-e lehetőségünk valamilyen hitelre, hogy összeköltözhessünk?

42
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x