fbpx

Hitel egyéni vállalkozóknak

Pénzügyi partnerinknél egyéni vállalkozók számára is elérhetők a lakossági jelzáloghitelek. Ez esetben részben más feltételeknek, követelményeknek kell megfelelni, mint alkalmazottként dolgozó hiteligénylők esetén. Arról, hogy egyéni vállalkozóként milyen hitelek felvételére van lehetőség és milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni, az alábbiakban tájékozódhat.

Milyen hitelek érhetők el egyéni vállalkozóknak?

Ha Ön egyéni vállalkozó, de magánszemélyként szeretne hitelt felvenni, akkor az alábbi típusú hitelek közül válogathat:

  • Fedezet nélküli személyi kölcsön
  • Ingatlanfedezet bevonásával nyújtott szabad felhasználású jelzáloghitel
  • Adósságrendező, hitelkiváltó kölcsön ingatlanfedezettel
  • Lakáscélú jelzáloghitel
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Speciális feltételek

Az egyéni vállalkozóként tevékenykedő adósnak legalább 12 hónapos vállalkozói múlttal kell rendelkeznie. Jövedelméről NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal), korábban APEH által kiadott jövedelemigazolást kell benyújtania. Emellett szintén a NAV által igazolnia kell, hogy nincsen köztartozása. Köztartozás esetén a hitelkérelmet elutasítják a pénzintézetek. Már minimálbéres jövedelemmel rendelkező egyéni vállalkozói is igényelhet személyi kölcsönt vagy jelzáloghitelt.

Az egyéni vállalkozók mellett azok is hitelhez juthatnak, akik rendszeres jövedelmüket társas vállalkozásból szerzik. Ilyen esetben munkáltatói igazolást kell kitöltenie az adott cégnek, ám emellett szükség van a NAV jövedelemigazolásra is, illetőleg igazolni kell, hogy sem a társas vállalkozónak nincsen köztartozása magánszemélyként, sem magának a vállalkozásnak.

Egyebeket tekintve a vállalkozók is ugyanolyan feltételekkel juthatnak személyi kölcsönhöz vagy jelzálog alapú hitelhez, mint az alkalmazottként hitelt felvevők.

Ha kíváncsi a jelenleg elérhető legkedvezőbb hitelek havi törlesztő részletére, akkor használja online Hitelkalkulátorunkat! Megadva a felvenni kívánt hitel összegét és kiválasztva a kölcsön típusát és futamidejét, egyetlen kattintással kiszámolható a havi törlesztés összege.

Ha személyre szabott hitelajánlatból szeretne tájékozódni az egyéni vállalkozóknak nyújtott hitelkonstrukciókról, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat! Ennek elküldése után Szakértőink tájékoztatni fogják az aktuális hiteltörlesztésekről, a THM mértékéről és a hitelfelvétel járulékos költségeiről. Az igényeinek megfelelő hitel kiválasztása után a Hitelnet irodáiban Szakértőink díjmentesen lebonyolítják a hitelügyletet, így Önnek sem pénzébe, sem idejébe nem kerül a hitelügyintézés.

Amennyiben az egyéni vállalkozóknak kínált hitelekkel kapcsolatban további kérdése lenne, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

39 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
2022 június hónaptól kezdtem el egyéni vállalkozásban dolgozni mint KATA-s és szeptemberi hónaptól mint átalányadózó. Havi bevételem 500.000-900.000 Ft között szokott mozogni.
Létezik olyan hitelintézet, amely ennyi vállalkozói múlttal hitelképesnek minősítene?

Kedves címzett!
2021 február 1. óta vagyok egyéni vállalkozó, van olyan intézet, ahol hitelképes vagyok?
Előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Április elseje óta vagyok egyéni vállalkozó. Mikor válok hitelképessé?
Köszönöm a válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!
Augusztusban 13 hónapos az egyéni vállalkozás és személyi kölcsönt szeretnék felvenni. A vállalkozás éves üzleti beszámolóval még nem rendelkezik. A cég működik, köztartozás mentes.
Személyi kölcsönt tudok-e felvenni augusztusban vagy szeptemberben?

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy férjem 2022. május elseje óta vált KATA-s vállalkozóvá, de szeptember, október környékén szeretnénk igényelni az otthonfelújítási támogatott hitelt. Havi 700.000-800.000 Ft árbevétele volt eddig általában. Létezik olyan bank, aki ilyen rövid vállalkozói múlttal is nyújt nekünk hitelt? Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ágnes

Tisztelt Hitelnet!
4 hónapja kezdtem el egyéni vállalkozóként dolgozni, havi nettó 700.000 forint bevételem van. Előtte 15 évig voltam alkalmazott, átlagosan bruttó 800.000 forint bérrel.
Jól értem, hogy nem tudok jelzálog fedezetű ingatlanvásárlási hitelt felvenni, mert nem vagyok még 1 éve egyéni vállalkozó? :-/ Nem a „vállalkozóként” szeretném venni, hanem magamnak, magánszemélyként.

Szép jó estét! ű
Egyéni vállalkozásom van. 1 hónapja nyitottam. Hitelt szeretnék felvenni, hogy a cégemet fejlesszem.

Szép napot kívánok!
Egyéni vállalkozóként tudok felvenni hitelt?

600.000 Kata tartozás fizetésére keresek hitelmegoldást fix havi 400.000 bevétellel.

Egyéni vállalkozóként a NAV 600e ft-igazolt. Van 2 év lezárt vállalkozó múlt. Nincs NAV tartozásom. Nem vagyok negatív KHR-s. Ma 5 azaz öt bankban voltam. Egy forint személyi kölcsönt nem kapok a jelen helyzetben!!!!! Tamás

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy most júliusban lesz 12 hónapja, hogy vállalkozásom van és szeretnék személyi kölcsönt felvenni.
Elég egy olyan igazolás a NAV-tól, hogy még mindig működik a cég és köztartozás mentes vagyok, illetve van egy fél éves lezárt jövedelemigazolásom is ,ami 2019.07.01.- 2019.12.30-ig bezárólag.
Így tudok felvenni személyi kölcsönt júliusban?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy egyéni vállalkozó vagyok és Széchényi kártyát igényeltem, de a bank elutasította.
Van-e módom fellebbezni vagy valakihez fordulhatok, aki segít ebben?

1.5 éve vagyok vállalkozó fiatal vagyok és el szeretném kezdeni saját életem és szeretnék venni egy családi házat.

2019.07.01-től van magán vállalkozásom most zárt le a nav de csak 5 hónapra mert ugye nem januárban nyitottam hanem juliusban és ki kérhetem a nav igazolast de csak az 5 hónapra jogosult lehetek személyi hitelhez igy is vagy kell még várnom jövő év elejéig

Egyéni vállalkozó önköltségjavítás céljának megvalósítására vehet-e fel kölcsönt magánszemélytől?
Köszönöm válaszukat.

15 hónapja egyéni vállalkozó vagyok főállás mellet vasas szakmában. Pénz kellene gépek, szerszámok vásárlására.
Mik a lehetőségeim?

Vejem egyéni vállalkozó 5 éve. Nincs tartozása. Lányom fél ingatlan tulajdonrészéhez megvásárolnák a másik felét, ehhez szerettek volna 6 millió forint hitelt igényelni. A bank elutasította, mert nincs igazolható jövedelme. Saját magának nem utal fizetést. CSOK szóba sem jöhet, mert hozzátartozótól venné meg a tulajdonrészt
Nincs megoldás?

Tisztelt Hitelnet!
25 éve egyéni vállalkozó hozzájuthat-e a 2,5% os NHP hitelhez üzleti ingatlan vásárláshoz?
Köszönettel, Zita

  • Hitelnet: Üdvözlöm! Én A Hitelnet mesterséges intelligenciával működő szakértője vagyok. Tegye fel kérdését.

Gondolkodom ...
39
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x