Hitel egyedülálló adós részére?

Kölcsönt nem csak azok igényelhetnek, aki házastársi vagy élettársi kapcsolatban élnek. Hitel egyedülállóknak is nyújtható, ha az adós megfelel a pénzintézeti előírásoknak. Az, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, nemcsak a hitelösszegtől, hanem a hitel típusától is függ.

Pénzügyi partnereink által kínált személyi kölcsön adóstárs és kezes bevonása nélkül is elérhető. Az egyedülálló személynek minimálbért meghaladó összegű jövedelmet kell igazolnia, amely legalább 6-12 hónapos folyamatos munkaviszonyból származik.

Ha Ön egyedülálló, de nem alkalmazottként, hanem egyéni vállalkozóként szerzi rendszeres jövedelmét, akkor legalább egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie, s nem lehet adótartozása.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Személyi hitel egyedállóknak?

A személyi hitel szabadon felhasználható, összegét az igénylő nettó jövedelme határozza meg. Csökkentheti a jóváhagyható hitelösszeget azonban, ha az egyedülálló adós rendelkezik már hiteltörlesztéssel. Személyi hitelhez nem szükséges önerő, azonban az igénylő életkorának el kell érnie legalább a 23. életévet. A maximum 8 éves futamidejű kölcsönt egyedülállók is úgy vehetik fel, hogy életkoruk a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Jelzáloghitel egyedülállóknak?

Egyedülállóként szabad felhasználású, adósságrendező és lakáscélú jelzáloghitel egyaránt igényelhető. Az egyedülállók abból a szempontból sincsenek kedvezőtlenebb helyzetben, hogy ne igényelhetnének állami kamattámogatású lakáshitelt. Az államilag támogatott konstrukciók őket is megilletik.

Támogatott hitel egyedülállóknak?

A kamattámogatott kölcsön jogszabályi feltételei egyedülálló személyekre ugyanúgy vonatkoznak, mint házasságban vagy élettársi kapcsolatban élőkre. Ezek a követelmények nemcsak az igénylő családi állapotára és életkorára vonatkoznak, hanem a hitelcélra, hitelösszegre, az igénylő lakóingatlan tulajdonára egyaránt kiterjednek. A támogatott lakáshitelek kormányrendeletben rögzített részletes feltételeit Ön is megismerheti a honlapunkon elhelyezett tájékoztató anyagból, de Hiteltanácsadóink személyesen vagy telefonon is készséggel adnak felvilágosítást.

A piaci kamat mellett elérhető jelzáloghitelek legfontosabb feltétele, hogy az egyedülálló hiteligénylő életkora elérje a 18. életévet, igazolható jövedelme pedig a minimálbért, továbbá megfelelő ingatlant tudjon biztosítani a kölcsön fedezeteként. Önerőre csak lakásvásárlási és építési hitelcél esetén van szükség. Az elvárt saját erő mértéke függ a lakásvásárló illetve építő jövedelmi helyzetétől, továbbá a jogszabály erre vonatkozó rendelkezéseitől.

Ha szeretné tudni, hogy egyedülállóként mekkora havi törlesztést érhet el, számoljon Hitelkalkulátorunkkal! Biztos lehet benne, hogy az online Hitelszámoló bankpartnereink legkedvezőbb konstrukcióját mutatja! Egyénre szabott hitelajánlatunkat online is igényelheti.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi jövedelemmel kell rendelkezni, hogy hitelt vehessek fel lakásvásárlásra? Párommal 2 gyermeket nevelünk.

Üdvözlöm!
Egyedülállóként egy gyereket nevelve, több éves munkaviszonnyal, viszonylag jó fizetéssel, milyen feltételek mellett lehet zöld hitelt felvenni?
Üdv:

Egyedülállóként kapok-e szabad felhasználású hitelt?

Jó napot kívánok.
Szeretném megkérdezni, hogy egyedül nevelem a kislányom már 2 éves kora óta, az apjától pedig semmit nem tudok. Nem fizet gyermektartást sem, nincs vele kapcsolatunk semmi. Szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim vannak használt lakásvásárlásnál? Folyamatos munkaviszonyom van. Bruttó bér 185 ezer Ft. Havi kerestem 200 260 ezer Ft-ra jön ki egy hónapban túlórával együtt ez nettó összeg.
Szeretném megkérdezni, hogy mennyi önerőre vagyok jogosult? Milyen lehetőségeim vannak ingatlanvásárlásnál egyedülállóként?

Férjemmel ketten szeretnénk befejezni az építkezésünket. 90%-ban van kész a ház, csak sajnos a kialakult helyzet miatt mindketten elestünk több anyagi forrásdtól.

Üdvözlöm!
Egyedülállóként szeretnék lakást vásárolni. 7 éve folyamatos munkaviszonyom van munkaerő kölcsönzőnél. (Work Force Kft.)
Szeretnék érdeklődni, hogy kaphatok-e így bármilyen hitelt?
Köszönöm

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy egyedül igényelhetek-e jelzáloghitelt? Az ingatlanban 50% tulajdonnal rendelkezem.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy falusi csokos településen, házvásárlásra vagy építkezésre egyedülállóként megkaphatom-e 4 gyermek után a csokhitelt + csokot? Nagyjából 210ezer munkabér + 64ezer Ft. Családi pótlék, 56ezer Ft gyes (ikrek után) és 100ezer forint igazolt gyerektartás az összes jövedelmem.
Köszönöm válaszukat!
Tisztelettel: Ágnes

Egyedülálló szülő vagyok, lakáshitelt szeretnék.

Jó napot kívánok!
Viktória vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy kaphatnánk-e úgy hitelt, hogy a párom dolgozik, én meg itthon vagyok a kislányommal.
1 jövedelemre lehet hitelt felvenni?

Tisztelt Tanácsadó!
Lakást szeretnék vásárolni. Egyedülálló anyuka vagyok. Két gyermekem van 14 és 13 évesek.
Milyen lehetőségeim vannak és mennyi hitelt kaphatnék?
Köszönöm a válaszát!

Tisztelt Szakértő!
Felszámolás alatt álló cégnél dolgozom, tulajdonrészt szeretnék kivásárolni.
Kérdésem az lenne: kaphatok hitelt a felszámolás miatt?
Köszönettel!

Kedves Hölgyem/Uram!
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségem egyedül felvenni lakáshitelt. A párom érintett adóstársként egy bedőlt devizahitelben, ami belátható időn belül megoldódik, de mi ezt már nem szeretnénk megvárni. „Papíron” nem vagyunk együtt, de van egy gyerekünk, most 28 hetes terhes a párom és szeretnénk még egy gyereket. Mind a kettőnknek van ingatlantulajdona. A páromé a hitel miatt már nem sokáig, az enyém úgymond tiszta, 1/1 az enyém.
Érdekelne, hogy van-e lehetőségünk CSOK-ot felvenni használt lakásra, illetve ahogy fent említettem szeretnék hitelt is felvenni egyedül. Több, mint egy éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, rendesen bejelentve és kalkulátorok alapján a fizetésem alkalmas lenne, fórumon nem írnám le.
Köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel:
János