fbpx

Hétvégi házra elérhető hitel?

Az elmúlt években a bankok szigorították a jelzáloghitelek fedezetéül elfogadható ingatlanokra vonatkozó szabályokat, így szűkült azon ingatlantípusok köre, melyre kölcsön adható. Hitel hétvégi házra azonban továbbra is felvehető.

Kaphatok szabad felhasználású hitelt hétvégi házra?

Szabad felhasználású hitel fedezeteként a bankok elfogadják a hétvégi házat is, amennyiben annak értéke eléri a hitelfelvételhez szükséges minimális ingatlanértéket, ami általában 5 millió forintos forgalmi értéket jelent.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Hétvégi ház vásárlására milyen hitel vehető fel?

Hétvégi ház vásárlásához lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, ezen belül is a piaci kamatozású lakáshitelek állnak rendelkezésre. Állami kamattámogatású lakáshitel hétvégi házra nem nyújtható.

Mennyi hitelt kaphatok hétvégi ház vásárlásához?

A hétvégi ház vásárlásához maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál a pénzintézetek figyelembe veszik azt a jogszabályi előírást, miszerint a kölcsön összege nem haladhatja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át. Ezen kívül a finanszírozási arányt befolyásolja az, hogy hol található a hétvégi ház, illetve milyen az igénylők jövedelmi helyzete. Tapasztalatok alapján a hétvégi ház értékének jellemezően az 50-70%-a vehető fel.

Mennyi önerő szükséges hétvégi ház vásárlásához?

Az előző pontban részletezett feltételek figyelembevételével 30-50% saját erőre is szükség lehet. Önerőként a készpénz mellett kiegészítő ingatlanfedezet is elfogadható. A plusz fedezet hozzátartozói megkötés nélkül bárki tulajdonában lehet, aki hajlandó részt venni a hitelügyletben és hozzájárulását adja az ingatlanára történő jelzálogbejegyzéshez.

Milyen dokumentumokat kell benyújtani a hétvégi házra történő hitelfelvételhez?

A hétvégi ház 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját, 90 napnál nem régebbi térképmásolatát, alaprajzot és épületbiztosítási kötvényét vagy indexálását kell mellékelni a hitelkérelemhez.

A hétvégi házon kívül még milyen ingatlanra vehető fel hitel?

Jelzáloghitel fedezeteként elfogadható a lakóingatlan (családi ház, sorház, ikerház, társasházi lakás, stb.), vegyes funkciójú ingatlan (amennyiben a lakófunkció 50% feletti), üdülő, nyaraló, építési telek. Néhány pénzintézetnél egyéb ingatlantípus is elfogadható, ezzel kapcsolatban kérjük, Hitelszakértőinknél érdeklődjön.)

Nyaralóra szeretne hitelt felvenni?

Kihasználva a ma még kedvező ingatlanpiaci lehetőségeket, az alacsony árakat és a vevők kedvező alkupozícióját úgy döntött, hogy belevág egy nyaraló megvásárlásába, s most már csak a megfelelő finanszírozási módot kell megtalálnia? Rögtön adódik a kérdés, hogy nyaraló vételára milyen típusú hitellel finanszírozható, s fedezetként elfogadják-e a pénzintézetek a megvásárolni kívánt üdülőt?

Bankpartnereink hitelkonstrukcióinak köszönhetően új és használt nyaralók vásárlása és építése egyaránt finanszírozható. Az üdülőingatlanok vételárának kiegyenlítése lakáscélú jelzáloghitel segítségével történhet. Mivel jelenleg lakáscélra forint alapú hitel igényelhető, ezért a nyaralóra igényelt kölcsön is kizárólag forint alapú lehet.

Mennyi önerő szükséges?

A nyaralóra felvehető hitel esetén a minimális önerő szintén jogszabályban rögzített. Amennyiben nem rendelkezik a megfelelő összegű önerővel, ám a kedvező vételt nem szeretné kihagyni, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával van lehetőség akár a teljes vételár meghitelezésére.

A nyaraló vásárlásra felvett kölcsön futamideje megegyezik az egyéb lakáscélú hitelek maximális futamidejével, ami azt jelenti, hogy akár 35 év is választható.

A megvásárolni kívánt nyaralóval, mint fedezettel kapcsolatos elvárás, hogy minimális hitelbiztosítéki értéke elérje a 3-4 millió forintot, ami az adott településtől függően legalább 5-6 millió forint forgalmi értékű üdülőt jelöl.
A hitelkérelem elindításához szükség van a nyaraló ügyvéd által ellenjegyzett, érvényes adásvételi szerződésére. A kölcsön folyósítása egy összegben és forintban történik az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára.

Ha szeretné megismerni a hétvégi házra felvehető hitelkonstrukciókat, kérjük, küldje el ajánlatkérését online adatlapunk kitöltésével! A Hitelnet Szakértői megkeresik Önnek a bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

44 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Kinéztem egy nyaraló besorolású ingatlant. Ez 10 millió. Nincs önerőm, de elég jó hitelképes lehetek a bejelentett munkaviszonyom által.
Az lenne a kérdésem, hogy 14 milliót hogy tudok felvenni, hogy 1 helyre fizessek és a törlesztőm 10 évig fix legyen és ne legyen több 180 ezernél?

Kedves Hitelnet,
üdülőházas hétvégi ház telekre szeretnék építeni lakóépületet. Új ház építésénél igénybe vehetem a zöldhitelt? A zöldhitel egyéb feltételeinek megfelelek.
Milyen egyéb hitelt tudok felvenni ház építésre, szabad felhasználású kölcsönön kívül?
Köszönöm!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy ez hogy működik!

Melyik banknál?

Ingatlan kölcsön szükséges.

Melyik Banknál?

„A hitelkérelem elindításához szükség van a nyaraló ügyvéd által ellenjegyzett, érvényes adásvételi szerződésére. A kölcsön folyósítása egy összegben és forintban történik az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára.”- ezt nem értem. Ha a hitelfolyamatot a szerződés aláírása után indíthatom el, akkor a hitelt csak hetekkel, hónapokkal később kapom kézhez. A hitel nélkül viszont nincs ki a vételár, anélkül pedig az eladó nem fogja a végleges szerződést aláírni.

Üdvözlöm,
Kérdésem az lenne, hogy modulházra, gyors házra, könnyűszerkezetes házra milyen hitel igényelhető?

Hétvégiházra akarok 3.5 millio forintot felvenni.

Jó napot kivánok!
Napelem rendszert szeretnénk telepíttetni a hétvégi házunkra (családi házként használjuk).
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség kamatmentes hitel felvételére a telepítéshez.

Jó napot kívánok!
Szeretnék vásárolni egy üdülő övezetben lévő társasházban egy egyszobás ingatlant. Az ingatlan üdülő besorolásban van a tulajdoni lapon, de én lakásként szeretném használni. Négymillió forint a vételára. 67 éves nyugdíjas vagyok, jelenlegi nyugdíjam 215.000 Ft. 500.000 önerővel rendelkezem, ezen kivűl Dombóvár városban van egy tehermentes társasházi lakásom 12-14 millió Forint értkben. A havi nyugdíjam OTP számlára megy.
Érdeklődnék van-e lehetőségem valamilyen hitel megoldásra. Az ingatlan Dombóvár Gunaras üdülő övezetben helyezkedik el.

Tisztelt Szakértő!
Hétvégi ház vásárlására a Fundamenta igénybe vehető-e?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Eszter

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk vásárolni Dunaharasztin a paradicsom szigeten egy belterületi kivett üdülő udvar besorolású ingatlant irányár 25 millió hitelből. Én katás egyéni vállalkozó vagyok havi 500-600.000 nettó bevétellel, a párom havi 300-350 nettóval.
Érdeklődnék, mik lennének a lehetőségeink, illetve mennyi önerő kellene a megvételéhez.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Az ingatlan-nyilvántartás bejegyezte társasházi külön lapon a ……….. Üdülőközpont Zrt. tulajdonjogát 1/1 tulajdoni hányaddal, adásvétel jogcímén. Ebben a társasházban az egyes önálló albetétek tulajdoni lapján “üdülő” megnevezés található.
Szeretném tudni, hogy milyen hitel vehető fel ilyen esetben.
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Tulajdoni lapon szereplő üdülő besorolású házra szeretnénk felújítási/korszerűsítési hitelt felvenni. Ha jól olvastam, lakáscélú jelzáloghitel elérhető erre a célra (szeretnénk kérni hitel előtörlesztést 3. baba megszületése után).

Tisztelt Szakértő!
2 Fundamenta lakástakarékossági számlám van, a futamidő végén a megtakarítás + állami támogatás 2 600 000 Ft lesz. Lakáscélú hitelhez ezt az önerőt bankoknál akkor is használhatom, ha a megtakarítási időszak még nem járt le? Találtam egy gyönyörű nyaralót, 10 500 000 Ft-ért. Ezek alapján van lehetőségem lakáscélú hitelre valamelyik banknál? Nettó keresetem átlagosan 220 ezer Ft, a megtakarításon kívül más levonásom/tartozásom nincs, ingatlanfedezet van.
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék kölcsönt felvenni balatoni apartman megvásárlására. Az ára 7,5 millió forint. Nekem 2 millióm van készpénzben. 57 éves vagyok és nyugdíjas. A nyugdíjam összege 199 ezer forint havonta. OTP folyószámlára érkezik a nyugdíjam. Van két gyerekem nevére szóló lakástakarék is, amit én fizetek. Semmilyen más kölcsönöm nincs.
Megkaphatom a kölcsönt? Amennyiben igen, mennyi az átfutási idő? Hogyan kell intézni? Főleg, hogy ne adják el másnak az apartmant addig, viszont nem szeretném lefoglalni és elveszíteni a pénzem, ha mégsem kapok kölcsönt.
Várom válaszukat és köszönöm.
Üdv.

Kismaroson szeretnénk egy nyaralót venni, teljesen hitelből, pótfedezeti ingatlannal.
Melyik bank fogadja el így a kettőt egy fedezetként?
Milyen hitellel oldhatjuk ezt meg?

Kedves Ügyintéző!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnénk megvenni egy kis nyaralót gyönyörű telekkel, csak az probléma, hogy a tulajdon lapon egyéb épület van feltüntetve és így nem adnak rá hitelt. Lenne önerőnk is valamennyi.
Tud-e esetleg olyan bankot, ahol tudnak adni hitelt rá? Vagy ilyenkor mi a teendő?
Válaszát várom.
Köszönöm!

Biatorbágyon a Katalin hegyen található, zártkerti nyaralónkra építeni szeretnénk az engedélyek szerint 70 nm-es házat. Sajnos csak hitelből tudnánk megoldani, de nem találunk olyan bankot, aki hitelt nyújtana.
Kérem segítsen nekünk, mert sürget az idő, az albérletünket is felmondták, hamarosan költöznünk kell.
Köszönöm.
Várom mielőbbi válaszát.
Tisztelettel.
Veronika

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődésem tárgya az lenne, hogy nyaralói besorolású ingatlanra lehetséges-e hitelt igényelni. Ha igen, a megvásárolandó ingatlan vételárának hány százalékáig?
A megvásárolandó ingatlannak fedezetnek kell lennie, vagy más ingatlan is bevonható fedezetként a hitelhez?
Köszönöm válaszát.

44
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x