Hétvégi házra elérhető hitel?

Az elmúlt években a bankok szigorították a jelzáloghitelek fedezetéül elfogadható ingatlanokra vonatkozó szabályokat, így szűkült azon ingatlantípusok köre, melyre kölcsön adható. Hitel hétvégi házra azonban továbbra is felvehető.

Kaphatok szabad felhasználású hitelt hétvégi házra?

Szabad felhasználású hitel fedezeteként a bankok elfogadják a hétvégi házat is, amennyiben annak értéke eléri a hitelfelvételhez szükséges minimális ingatlanértéket, ami általában 5 millió forintos forgalmi értéket jelent.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Hétvégi ház vásárlására milyen hitel vehető fel?

Hétvégi ház vásárlásához lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, ezen belül is a piaci kamatozású lakáshitelek állnak rendelkezésre. Állami kamattámogatású lakáshitel hétvégi házra nem nyújtható.

Mennyi hitelt kaphatok hétvégi ház vásárlásához?

A hétvégi ház vásárlásához maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál a pénzintézetek figyelembe veszik azt a jogszabályi előírást, miszerint a kölcsön összege nem haladhatja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át. Ezen kívül a finanszírozási arányt befolyásolja az, hogy hol található a hétvégi ház, illetve milyen az igénylők jövedelmi helyzete. Tapasztalatok alapján a hétvégi ház értékének jellemezően az 50-70%-a vehető fel.

Mennyi önerő szükséges hétvégi ház vásárlásához?

Az előző pontban részletezett feltételek figyelembevételével 30-50% saját erőre is szükség lehet. Önerőként a készpénz mellett kiegészítő ingatlanfedezet is elfogadható. A plusz fedezet hozzátartozói megkötés nélkül bárki tulajdonában lehet, aki hajlandó részt venni a hitelügyletben és hozzájárulását adja az ingatlanára történő jelzálogbejegyzéshez.

Milyen dokumentumokat kell benyújtani a hétvégi házra történő hitelfelvételhez?

A hétvégi ház 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját, 90 napnál nem régebbi térképmásolatát, alaprajzot és épületbiztosítási kötvényét vagy indexálását kell mellékelni a hitelkérelemhez.

A hétvégi házon kívül még milyen ingatlanra vehető fel hitel?

Jelzáloghitel fedezeteként elfogadható a lakóingatlan (családi ház, sorház, ikerház, társasházi lakás, stb.), vegyes funkciójú ingatlan (amennyiben a lakófunkció 50% feletti), üdülő, nyaraló, építési telek. Néhány pénzintézetnél egyéb ingatlantípus is elfogadható, ezzel kapcsolatban kérjük, Hitelszakértőinknél érdeklődjön.)

Nyaralóra szeretne hitelt felvenni?

Kihasználva a ma még kedvező ingatlanpiaci lehetőségeket, az alacsony árakat és a vevők kedvező alkupozícióját úgy döntött, hogy belevág egy nyaraló megvásárlásába, s most már csak a megfelelő finanszírozási módot kell megtalálnia? Rögtön adódik a kérdés, hogy nyaraló vételára milyen típusú hitellel finanszírozható, s fedezetként elfogadják-e a pénzintézetek a megvásárolni kívánt üdülőt?

Bankpartnereink hitelkonstrukcióinak köszönhetően új és használt nyaralók vásárlása és építése egyaránt finanszírozható. Az üdülőingatlanok vételárának kiegyenlítése lakáscélú jelzáloghitel segítségével történhet. Mivel jelenleg lakáscélra forint alapú hitel igényelhető, ezért a nyaralóra igényelt kölcsön is kizárólag forint alapú lehet.

Mennyi önerő szükséges?

A nyaralóra felvehető hitel esetén a minimális önerő szintén jogszabályban rögzített. Amennyiben nem rendelkezik a megfelelő összegű önerővel, ám a kedvező vételt nem szeretné kihagyni, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával van lehetőség akár a teljes vételár meghitelezésére.

A nyaraló vásárlásra felvett kölcsön futamideje megegyezik az egyéb lakáscélú hitelek maximális futamidejével, ami azt jelenti, hogy akár 35 év is választható.

A megvásárolni kívánt nyaralóval, mint fedezettel kapcsolatos elvárás, hogy minimális hitelbiztosítéki értéke elérje a 3-4 millió forintot, ami az adott településtől függően legalább 5-6 millió forint forgalmi értékű üdülőt jelöl.
A hitelkérelem elindításához szükség van a nyaraló ügyvéd által ellenjegyzett, érvényes adásvételi szerződésére. A kölcsön folyósítása egy összegben és forintban történik az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára.

Ha szeretné megismerni a hétvégi házra felvehető hitelkonstrukciókat, kérjük, küldje el ajánlatkérését online adatlapunk kitöltésével! A Hitelnet Szakértői megkeresik Önnek a bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
40 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy ez hogy működik!

Kedves Ildikó!
Van olyan bankpartnerünk, ahol a hétvégi házat is elfogadják fedezetként lakáscélú hitel igényléskor. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést.

Melyik banknál?

Kedves Péter!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Ingatlan kölcsön szükséges.

Kedves Marika!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

Melyik Banknál?

Kedves Dóra!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

“A hitelkérelem elindításához szükség van a nyaraló ügyvéd által ellenjegyzett, érvényes adásvételi szerződésére. A kölcsön folyósítása egy összegben és forintban történik az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára.”- ezt nem értem. Ha a hitelfolyamatot a szerződés aláírása után indíthatom el, akkor a hitelt csak hetekkel, hónapokkal később kapom kézhez. A hitel nélkül viszont nincs ki a vételár, anélkül pedig az eladó nem fogja a végleges szerződést aláírni.

Kedves Miklós!
Hitelfelvétel esetén az adásvételi szerződésben kell rögzíteni, hogy a teljes vételár kifizetése mikor várható. Ez egy bevált gyakorlat. A hitelfelvétel átfutási ideje jellemzően 6-8 hét. Az adásvételi szerződésbe is ez a fizetési határidő kerül.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm,
Kérdésem az lenne, hogy modulházra, gyors házra, könnyűszerkezetes házra milyen hitel igényelhető?

Kedves Róbert!
Fenti esetben is lehetőség nyílhat banki hitel felvételére. Pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Hétvégiházra akarok 3.5 millio forintot felvenni.

Jó napot kivánok!
Napelem rendszert szeretnénk telepíttetni a hétvégi házunkra (családi házként használjuk).
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség kamatmentes hitel felvételére a telepítéshez.

Kedves Emese!
MFB hitellel finanszírozható kamatmentesen a napelem rendszer kialakítása. MFB hitelügyintézésben irodánk azonban nem illetékes. Ezzel kapcsolatban közvetlenül a hitelintézetekhez fordulhat.

Jó napot kívánok!
Szeretnék vásárolni egy üdülő övezetben lévő társasházban egy egyszobás ingatlant. Az ingatlan üdülő besorolásban van a tulajdoni lapon, de én lakásként szeretném használni. Négymillió forint a vételára. 67 éves nyugdíjas vagyok, jelenlegi nyugdíjam 215.000 Ft. 500.000 önerővel rendelkezem, ezen kivűl Dombóvár városban van egy tehermentes társasházi lakásom 12-14 millió Forint értkben. A havi nyugdíjam OTP számlára megy.
Érdeklődnék van-e lehetőségem valamilyen hitel megoldásra. Az ingatlan Dombóvár Gunaras üdülő övezetben helyezkedik el.

Kedves Asszonyom!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Ez alapjá Szakértőink készséggel tájékotatják Önt az elérhető hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
Hétvégi ház vásárlására a Fundamenta igénybe vehető-e?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Eszter

Kedves Eszter!
A Fundamenta lakáscélra használható fel, hétvégi ház vásárlására információink szerint nem.

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk vásárolni Dunaharasztin a paradicsom szigeten egy belterületi kivett üdülő udvar besorolású ingatlant irányár 25 millió hitelből. Én katás egyéni vállalkozó vagyok havi 500-600.000 nettó bevétellel, a párom havi 300-350 nettóval.
Érdeklődnék, mik lennének a lehetőségeink, illetve mennyi önerő kellene a megvételéhez.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Balázs!
Üdülő besorolású ingatlan vásárlásához is igényelhető lakáshitel. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
Az ingatlan-nyilvántartás bejegyezte társasházi külön lapon a ……….. Üdülőközpont Zrt. tulajdonjogát 1/1 tulajdoni hányaddal, adásvétel jogcímén. Ebben a társasházban az egyes önálló albetétek tulajdoni lapján “üdülő” megnevezés található.
Szeretném tudni, hogy milyen hitel vehető fel ilyen esetben.
Köszönöm.

Kedves Éva!
Üdülőként nyilvántartott ingatlanra piaci kamatozású jelzáloghitel igényelhető. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm!
Tulajdoni lapon szereplő üdülő besorolású házra szeretnénk felújítási/korszerűsítési hitelt felvenni. Ha jól olvastam, lakáscélú jelzáloghitel elérhető erre a célra (szeretnénk kérni hitel előtörlesztést 3. baba megszületése után).

Kedves Zója!
Üdülő megnevezésű ingatlanra igényelhető lakásfelújítási/korszerűsítési hitel. Utóbb született gyermek utáni CSOK, valamint nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatás üdülő megnevezésű ingatlan esetében azonban sajnos nem vehető igénybe. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel nyújtanak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
2 Fundamenta lakástakarékossági számlám van, a futamidő végén a megtakarítás + állami támogatás 2 600 000 Ft lesz. Lakáscélú hitelhez ezt az önerőt bankoknál akkor is használhatom, ha a megtakarítási időszak még nem járt le? Találtam egy gyönyörű nyaralót, 10 500 000 Ft-ért. Ezek alapján van lehetőségem lakáscélú hitelre valamelyik banknál? Nettó keresetem átlagosan 220 ezer Ft, a megtakarításon kívül más levonásom/tartozásom nincs, ingatlanfedezet van.
Köszönöm válaszát!

Kedves Tamás!
Nyaralóként nyilvántartott ingatlan vásárlásához a Fundamenta megtakarítás sajnos nem használható fel, csak kizárólag lakáscélú tervek megvalósításához.
Ha van lehetősége plusz ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék kölcsönt felvenni balatoni apartman megvásárlására. Az ára 7,5 millió forint. Nekem 2 millióm van készpénzben. 57 éves vagyok és nyugdíjas. A nyugdíjam összege 199 ezer forint havonta. OTP folyószámlára érkezik a nyugdíjam. Van két gyerekem nevére szóló lakástakarék is, amit én fizetek. Semmilyen más kölcsönöm nincs.
Megkaphatom a kölcsönt? Amennyiben igen, mennyi az átfutási idő? Hogyan kell intézni? Főleg, hogy ne adják el másnak az apartmant addig, viszont nem szeretném lefoglalni és elveszíteni a pénzem, ha mégsem kapok kölcsönt.
Várom válaszukat és köszönöm.
Üdv.

Kedves Ibolya!
Üdülő, nyaraló vásárlása is finanszírozható piaci kamatozású lakáshitellel. 7,5 milliós apartman vásárlása 2 millió forint önerővel elvileg megoldható lehet, de azt, hogy pontosan mekkora összegű kölcsönt kaphat, jövedelmi helyzetén és az ingatlan forgalmi értékén túl függ attól is, hogy helyileg hol található az ingatlan. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról. Az Önnek megfelelő hitel kiválasztása után díjmentes vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is! Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Kismaroson szeretnénk egy nyaralót venni, teljesen hitelből, pótfedezeti ingatlannal.
Melyik bank fogadja el így a kettőt egy fedezetként?
Milyen hitellel oldhatjuk ezt meg?

Kedves István!
Piaci kamatozású lakáshitellel több bankpartnerünknél is megoldható a finanszírozás megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Kedves Ügyintéző!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnénk megvenni egy kis nyaralót gyönyörű telekkel, csak az probléma, hogy a tulajdon lapon egyéb épület van feltüntetve és így nem adnak rá hitelt. Lenne önerőnk is valamennyi.
Tud-e esetleg olyan bankot, ahol tudnak adni hitelt rá? Vagy ilyenkor mi a teendő?
Válaszát várom.
Köszönöm!

Kedves Nikolett!
Egyéb épületként nyilvántartott ingatlant egyik pénzintézet sem fogad el fedezetként. Banki finanszírozásra akkor lenne lehetőség, ha fedezetként bevonató lakóingatlanként vagy nyaralóként, hétvégi házként nyilvántartott ingatlan. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Biatorbágyon a Katalin hegyen található, zártkerti nyaralónkra építeni szeretnénk az engedélyek szerint 70 nm-es házat. Sajnos csak hitelből tudnánk megoldani, de nem találunk olyan bankot, aki hitelt nyújtana.
Kérem segítsen nekünk, mert sürget az idő, az albérletünket is felmondták, hamarosan költöznünk kell.
Köszönöm.
Várom mielőbbi válaszát.
Tisztelettel.
Veronika

Kedves Veronika!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink utánanéznek az esetlegesen igénybe vehető hitelkonstrukcióknak.

Kedves Veronika!
Ugyanezen a területen szeretnénk vásárolni ingatlant.
Érdeklődni szeretnék, hogy megoldódott-e a hitelezés.
Üdv.

Kedves Andrea!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a hitelfelvételi lehetőségekről!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődésem tárgya az lenne, hogy nyaralói besorolású ingatlanra lehetséges-e hitelt igényelni. Ha igen, a megvásárolandó ingatlan vételárának hány százalékáig?
A megvásárolandó ingatlannak fedezetnek kell lennie, vagy más ingatlan is bevonható fedezetként a hitelhez?
Köszönöm válaszát.

Kedves Ági!
Nyaraló vásárlásához piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Törvényi előírás alapján az ingatlanfedezet forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel, de a tényleges finanszírozási arány ennél kisebb is lehet az ingatlanfedezet területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak adni Szakértőink, amihez első körben online adatlapunk kitöltése szükséges.
Fedezetként nem muszáj a célingatlant bevonni, más ingatlan is lehet fedezet.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45130 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

40
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x