Határozott idejű munkaszerződéssel lehetséges a hitelfelvétel?

Határozott idejű munkaszerződéssel áll alkalmazásban és arra a kérdésre keres választ, hogy ez vajon hátrányt jelent-e egy esetleges hitelfelvételnél? Az alábbi tájékoztatónkból megtudhatja a választ!

Évekkel ezelőtti hitelfelvételnél nem minden pénzintézet fogadta el a határozott időre szóló munkaszerződést, ez akár a hitelkérelem elutasításával is járhatott, ám ma már nem jelent problémát, mivel egyre több munkáltató köt ilyen szerződést munkavállalójával, melyet aztán félévente, évente rendszeresen meghosszabbít.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha az Ön munkaszerződése sem határozatlan idejű, akkor munkaviszonyára vonatkozóan egyéb feltételeket is támaszthatnak a bankok:

  • Előírhatják például, hogy a hitelkérelem benyújtásakor még legalább mennyi időre szóljon a leendő adós munkaviszonya. Magyarországi munkaviszony esetén ez általában 1 év, külföldi munkaszerződés esetén 2 év.
  • Ha a munkavállalónak félévente hosszabbítják a szerződését, az sem probléma. Ilyen esetben általában az a lényeg, hogy már legalább egyszer meghosszabbított munkaszerződése legyen a hiteligénylőnek.
  • Banktól függően az is előírás lehet, hogy a hiteligénylőnek munkaadó által kiállított szándéknyilatkozatot kell benyújtania, mely tartalmazza, hogy a munkáltatónak szándékában áll meghosszabbítani a munkavállaló szerződését annak lejárata után.

Az alábbi feltételek teljesülése esetén tehát lehetőség nyílik hitelfelvételre határozott időre szóló munkaszerződés esetén is. Jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön egyaránt igényelhető.

Javasoljuk, hogy a hitelkérelem benyújtása előtt egyeztessen Hitelszakértőinkkel, ha munkaszerződése nem határozatlan idejű. Az előzetes hitelbírálatot Szakértőink rövid időn belül, díjmentesen elvégzik. Így elkerülhető, hogy a járulékos költségek egy részének megfizetése után éppen amiatt kerüljön elutasításra a hitelkérelme, mert nem felel meg maradéktalanul a határozott idejű munkaviszony esetén előírt feltételeknek.

Ajánlatkérését online is elküldheti. A megadott információk ismeretében a Hitelnet Szakértői megkeresik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hiteltermékeket, melyről személyre szabott hitelajánlatban adnak tájékoztatást. Ebből megismerheti az egyes konstrukciók havi törlesztését, a kamat és THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét, a hitelfelvétel járulék költségeit, illetve a bankok díjelengedési akciójának keretében elengedésre kerülő díjakat.

Ha előzetesen tájékozódni szeretne a várható törlesztő részlet összegéről, akkor számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! További kérdéseire online Hitelszakértőink készséggel válaszolnak!

További bejegyzések határozot idejű munkaszerződéssel kapcsolatos témában:

[catlist tags=”hatarozott-ideju-munkaszerzodes” numberposts=5 excerpt=yes excerpt_size=10]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
55 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Határozott idejű szerződésem van és novemberben leszek 20 éves.
Így tudok-e szabad felhasználású hitelt felvenni?

Jó napot!
3 hónapos munkaviszonnyal lehet hitelt felvenni?

Határozott munkaszerződéssel is lehet igényelni a babaváró hitelt?

Eszter vagyok, hat hónapos határozott munka szerződésem van. Így kaphatok hitelt?

Eszter vagyok, hat hónapos határozott munka szerződésem van. Így kaphatok hitelt?

Nevem Richárd.
Határozott szerződésem van, a 3 hónap letelt, kaptam újabb 3 hónaposat.
Így tudok-e fölvenni valamilyen kölcsönt és melyik banknál?

Hogyan tudom meg, hogy kaphatok-e hitelt?

Üdvözlöm,
Párommal babaváró hitelt szeretnénk felvenni és úgy fest, hogy a határozott idejű munkaszerződésem miatt én vagyok a szűk keresztmetszet. Az OTP-nél azt mondta az ügyintéző, hogy át sem nézték a papírjainkat, mert a határozott idejű szerződés láttán csípőből utasították el az igényünket. 2015 óta dolgozom ennél a cégnél, ami egy felsőoktatási intézmény. Minden évben meghosszabbítják a szerződésem újabb egy évvel, ami pont most történt meg, tehát még 12 hónapig van jogviszonyom. Most kaptam egy egy oldalas nyomtatványt a banktól, amit a munkáltatómnak kellene kitölteni, hogy a jövőben is foglalkoztatni kívánnak majd, de az ügyintéző szerint így is simán elutasíthatnak majd, ha ezt az iratot is csatolja az igényhez. Ezért érdeklődnék, hogy van olyan bank, aki nem ennyire szigorúan áll a határozott idejű munkaszerződésekhez? Én azt hiszem ennél többet nem tudok kihozni a dologból, mert jó fizetés, még 12 hónapig él a szerződésem és munkáltatói nyilatkozatot is fel tudok mutatni, hogy foglalkoztatni kívánnak a jövőben is. Vagy az ilyen szerződéssel rendelkező (nem kevés) munkavállaló teljesen ellehetetlenül egy banki hitel során?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Ákos

Tisztelt Cím!
Jelen helyzetben van olyan bank, ahol határozott munkaviszonnyal adnak lakáshitelt?
Köszönöm.

Üdvözlet .
Szeretnék hitelt felvenni. Tavaly óta dolgozom az agrospit kft-nél. Mindig meghosszabbítanak, most is ott dolgozom. Minden év végén hosszabbítank egy évre, de tudnám igazolni is.

Üdvözlöm.
Használt lakást szeretnék vásárolni hitelre. Mincs határozatlan idejű munkaszerződésem, csak egy évre szól. A próbaidő lejárt. A fiam munkaszerződése határozatlan idejű, de ő még nem dolgozik egy éve. Érdeklődöm, hogy van-e esélyem hitelt igényelni?
Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék felvenni, mely a vételár 1/3-a lenne. 1 éve dolgozom a cégnél, és a hosszabbításban az áll, hogy határozott ideig foglalkoztat, míg a kolléganőm visszajön gyesről.
Ez alapján mit gondol, visszautasítja-e a bank a hitelkérelmet?
Üdvözlettel,
Máté

Tisztelt Cím!
2017. április 21. óta van munkaviszonyom egy gyárban, ahol félévente hosszabbítják a szerződésemet. 2018. július eleje óta táppénzen vagyok, jelenleg 23 hetes kismamaként. A szerződésemet így is hosszabbítják, mivel betöltöttem az egy év munkaviszonyt.
Érdeklődöm, hogy jogosult lehetek-e bármilyen hitelre? Érdeklődésem oka, hogy úgy néz ki, hamarosan válunk a párommal.
Köszönöm a választ!

Tisztelt Szakértő!
A párommal szeretnénk idővel lakáshitelt felvenni, melyhez előreláthatóan 7 millió forint önerőnk lesz. A lakáshitelt körülbelül február-március körül tudnánk indítani. Én határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezem ,5 év folyamatos munkaviszonnyal jelenleg. A párom határozott idejű szerződéssel fog rendelkezni most ez év októberében vagy novemberében, mely 1 évig szól, és 1 évente hosszabbítják.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e valamelyik banknál így a hitelfelvétel, és ha igen akkor melyiknél és hogyan? A hitel igénylő én lennénk, a párom adóstársam lenne! A párom nettó havi bére 140 ezer forint, az enyém 180 ezer és 190 ezer forint között van. Köszönöm előre is a tájékoztatást!
Tisztelettel:
Tamás

Jó estét kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy határozott idejű munkaszerződéssel milyen hitelfelvételi lehetőségeim lennének.
Mely bankoknál tudnék hitelt felvenni és milyen iratok szükségesek hozzá az én, illetve a munkáltató részéről?
Tisztelettel: László

Üdvözlöm!
Szeretnénk fogyasztóbarát lakáshitelt felvenni. A fizetésem mellé kapok minden hónapban úgynevezett mozgó bért. Ez pont még egyszer a fizetésem összege. A kifizetés rendszeres, de a bérszámfejtő lapon mint mozgóbér szerepel, ez nem okoz gondot a hitelbírálatnál?
Köszönöm a segítségét és a válaszát.

Üdvözlöm!
Lakáshitel iránt érdeklődnék. Bejelentett munkahelyem van, ami határozott idejű szerződéses. 2017. 07. 21-én kezdtem dolgozni. Háromszor hosszabbítottak szerződést. Kétszer három hónapot és most utólag fél évre. Ami 2018. 07. 31-ig szól.
Kérdésem, van-e így lehetőség hitelt felvenni?
Köszönöm válaszát.

Határozott idejű (2 éves) munkaszerződéssel rendelkezem, amelyből jelenleg 1,5 év van hátra. Szeretném megtudni, hogy igényelhetek-e hitelt használt lakás (családi ház) vásárlására. A próbaidő októberben lejárt. Fedezetként a megvásárolandó ingatlanon kívül másik ingatlant is fel tudok ajánlani (nem az én tulajdonomban van, de családtag a tulaj).

Hitelt szeretnék igényelni a meglévő hitelem kiváltására (provident). A munkaszerződésem jelenleg határozott idejű, ami februárban lesz határozatlan. A három hónapos próbaidő már letelt.
Ebben szeretném kérni a segítségüket, hogy milyen lehetőség lenne? (Melyik banknál lehetne igényelni?)
Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlettel: Mária

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudok személyi kölcsönt igénybe venni úgy, hogy határozott munkaszerződésem van, ami 2017.03.01-től 2020.03.31-ig szól. Füzesabony pszichiátriai intézetben dolgozom ápolónőként. Egyedülálló anyuka vagyok és próbálkoztam már több helyen, de mindenhol elutasítást kaptam a határozott munkaviszonyom miatt, holott nagyon sok helyen hirdetik, hogy 36 hónapos futamidőre is lehet igényelni kölcsönt. Én 1.000.000 Ft személyi hitelt szeretnék igénybe venni és azt szeretném megtudni, hogy lehetséges-e?
A választ előre is köszönöm.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, kaphatnák-e személyi kölcsönt közhasznú munkára? 1 éve dolgozom és most írtam alá egy évet, kiemelt munkabérrel vagyok felvéve, 10700 Ft, amit folyószámlára kapok 84e. Rövid lejáratú hitelt szeretnénk, de nem kapok sehol. A hitel összege 300 000 Ft lenne.
Tudna-e ebben nekem segíteni?
Előre is köszönöm.

Lakáshitelt szeretnék plussz a csokot 2 gyermek után. Határozott munkaszerződéssel lehet? Meg szándéknyilatkozattal?

Üdvözlöm.
Nálunk 3 havonta hosszabbítják a szerződéseket.
Így kaphatok autóhitelt/lízinget?

52.000 Ft-ot keresek. Közmunkás vagyok.
Vehetek fel hitelt?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy hitelfelvételhez hány hónapos munkaviszonyt kérnek? Az baj-e, hogy a cégnél nem adnak határozatlan idejű szerződést, hanem csak havi szerződést?
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg KLIK alkalmazásában állok, június 30-ig, amíg KLIK van. Hiteligénylésem van az Azúr Takarékszövetkezetnél lakásvásárlás céljából. Mivel határozott idejű a szerződésem, szándéknyilatkozatot kell beadjak, a hosszabbítás tényéről. Sajnos ilyennel nem tudok szolgálni, mivel még nincs hivatalosan jogutódja a KLIK-nek. Ebben az esetben elfogadható egy más munkáltató által kiállított szándéknyilatkozat, hogy július 1-jétől foglalkoztat engem határozatlan időre stb. Mert kitudja mi lesz még a KLIK-nél, hogy fog foglalkoztatni tovább.
Válaszát előre is köszönöm.

Olyan hitelt keresek amihez határozott idejű munkaszerződés is megfelel. Mar 3eve jelenlegi munkahelyemen vagyok es július 1-el hosszabbítják meg a szerződést. Van olyan bank akinél tudok így igényelni?
Köszönöm

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a párom külföldön dolgozik évek óta és neki minden évben új szerződést írnak, például: februártól novemberig szól! így is lehetséges lenne házvásárlásra hitelt felvenni? A másik, hogy az angol munkáltatói igazolás kérelmet is elfogadja a bank, vagy kell a magyart is kitöltetni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45945 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

55
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x