Határozott idejű munkaszerződéssel lehetséges a hitelfelvétel?

Határozott idejű munkaszerződéssel áll alkalmazásban és arra a kérdésre keres választ, hogy ez vajon hátrányt jelent-e egy esetleges hitelfelvételnél? Az alábbi tájékoztatónkból megtudhatja a választ!

Évekkel ezelőtti hitelfelvételnél nem minden pénzintézet fogadta el a határozott időre szóló munkaszerződést, ez akár a hitelkérelem elutasításával is járhatott, ám ma már nem jelent problémát, mivel egyre több munkáltató köt ilyen szerződést munkavállalójával, melyet aztán félévente, évente rendszeresen meghosszabbít.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha az Ön munkaszerződése sem határozatlan idejű, akkor munkaviszonyára vonatkozóan egyéb feltételeket is támaszthatnak a bankok:

  • Előírhatják például, hogy a hitelkérelem benyújtásakor még legalább mennyi időre szóljon a leendő adós munkaviszonya. Magyarországi munkaviszony esetén ez általában 1 év, külföldi munkaszerződés esetén 2 év.
  • Ha a munkavállalónak félévente hosszabbítják a szerződését, az sem probléma. Ilyen esetben általában az a lényeg, hogy már legalább egyszer meghosszabbított munkaszerződése legyen a hiteligénylőnek.
  • Banktól függően az is előírás lehet, hogy a hiteligénylőnek munkaadó által kiállított szándéknyilatkozatot kell benyújtania, mely tartalmazza, hogy a munkáltatónak szándékában áll meghosszabbítani a munkavállaló szerződését annak lejárata után.

Az alábbi feltételek teljesülése esetén tehát lehetőség nyílik hitelfelvételre határozott időre szóló munkaszerződés esetén is. Jelzáloghitel és fedezet nélküli személyi kölcsön egyaránt igényelhető.

Javasoljuk, hogy a hitelkérelem benyújtása előtt egyeztessen Hitelszakértőinkkel, ha munkaszerződése nem határozatlan idejű. Az előzetes hitelbírálatot Szakértőink rövid időn belül, díjmentesen elvégzik. Így elkerülhető, hogy a járulékos költségek egy részének megfizetése után éppen amiatt kerüljön elutasításra a hitelkérelme, mert nem felel meg maradéktalanul a határozott idejű munkaviszony esetén előírt feltételeknek.

Ajánlatkérését online is elküldheti. A megadott információk ismeretében a Hitelnet Szakértői megkeresik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hiteltermékeket, melyről személyre szabott hitelajánlatban adnak tájékoztatást. Ebből megismerheti az egyes konstrukciók havi törlesztését, a kamat és THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét, a hitelfelvétel járulék költségeit, illetve a bankok díjelengedési akciójának keretében elengedésre kerülő díjakat.

Ha előzetesen tájékozódni szeretne a várható törlesztő részlet összegéről, akkor számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! További kérdéseire online Hitelszakértőink készséggel válaszolnak!

További bejegyzések határozot idejű munkaszerződéssel kapcsolatos témában:

[catlist tags=”hatarozott-ideju-munkaszerzodes” numberposts=5 excerpt=yes excerpt_size=10]

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
53 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
3 hónapos munkaviszonnyal lehet hitelt felvenni?

Kedves János!
3 hónapos munkaviszonnyal is megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Határozott munkaszerződéssel is lehet igényelni a babaváró hitelt?

Kedves Isabella!
Meghatározott feltételekkel határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhető a babaváró hitel. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Eszter vagyok, hat hónapos határozott munka szerződésem van. Így kaphatok hitelt?

Eszter vagyok, hat hónapos határozott munka szerződésem van. Így kaphatok hitelt?

Kedves Eszter!
A pontos válaszhoz bővebb információra lenne szükségünk. Ehhez kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és pontosabb részletek ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Nevem Richárd.
Határozott szerződésem van, a 3 hónap letelt, kaptam újabb 3 hónaposat.
Így tudok-e fölvenni valamilyen kölcsönt és melyik banknál?

Kedves Richárd!
Van olyan bankpartnerünk, ahol a leírtak alapján lehetősége lehet a hitelfelvételre.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Hogyan tudom meg, hogy kaphatok-e hitelt?

Kedves Zsuzsa!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm, Párommal babaváró hitelt szeretnénk felvenni és úgy fest, hogy a határozott idejű munkaszerződésem miatt én vagyok a szűk keresztmetszet. Az OTP-nél azt mondta az ügyintéző, hogy át sem nézték a papírjainkat, mert a határozott idejű szerződés láttán csípőből utasították el az igényünket. 2015 óta dolgozom ennél a cégnél, ami egy felsőoktatási intézmény. Minden évben meghosszabbítják a szerződésem újabb egy évvel, ami pont most történt meg, tehát még 12 hónapig van jogviszonyom. Most kaptam egy egy oldalas nyomtatványt a banktól, amit a munkáltatómnak kellene kitölteni, hogy a jövőben is foglalkoztatni kívánnak majd, de az ügyintéző szerint így is simán elutasíthatnak… Továbbiak »

Kedves Ákos!
A hitelintézetek eltérő módon kezelik a határozott időre szóló munkaviszonyt. Nem jelentene ez minden banknál problémát. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Jelen helyzetben van olyan bank, ahol határozott munkaviszonnyal adnak lakáshitelt?
Köszönöm.

Kedves Dominika!
Határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhető lakáshitel meghatározott feltételek teljesülése esetén. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlet .
Szeretnék hitelt felvenni. Tavaly óta dolgozom az agrospit kft-nél. Mindig meghosszabbítanak, most is ott dolgozom. Minden év végén hosszabbítank egy évre, de tudnám igazolni is.

Kedves Richárd!
Határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhető hitel meghatározott feltételekkel. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm.
Használt lakást szeretnék vásárolni hitelre. Mincs határozatlan idejű munkaszerződésem, csak egy évre szól. A próbaidő lejárt. A fiam munkaszerződése határozatlan idejű, de ő még nem dolgozik egy éve. Érdeklődöm, hogy van-e esélyem hitelt igényelni?
Segítségét előre is köszönöm.

Kedves Magdolna!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakrétőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önöknek!

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék felvenni, mely a vételár 1/3-a lenne. 1 éve dolgozom a cégnél, és a hosszabbításban az áll, hogy határozott ideig foglalkoztat, míg a kolléganőm visszajön gyesről.
Ez alapján mit gondol, visszautasítja-e a bank a hitelkérelmet?
Üdvözlettel,
Máté

Kedves Máté!
Ez így sajnos nem lesz elfogadható, hiszen az igazolás alapján Önnek megszűnik a munkaiszonya, ha kolléganője visszatér gyesről.

Tisztelt Cím!
2017. április 21. óta van munkaviszonyom egy gyárban, ahol félévente hosszabbítják a szerződésemet. 2018. július eleje óta táppénzen vagyok, jelenleg 23 hetes kismamaként. A szerződésemet így is hosszabbítják, mivel betöltöttem az egy év munkaviszonyt.
Érdeklődöm, hogy jogosult lehetek-e bármilyen hitelre? Érdeklődésem oka, hogy úgy néz ki, hamarosan válunk a párommal.
Köszönöm a választ!

Kedves Csilla!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakérőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető hitellehetőségekről!

Tisztelt Szakértő! A párommal szeretnénk idővel lakáshitelt felvenni, melyhez előreláthatóan 7 millió forint önerőnk lesz. A lakáshitelt körülbelül február-március körül tudnánk indítani. Én határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezem ,5 év folyamatos munkaviszonnyal jelenleg. A párom határozott idejű szerződéssel fog rendelkezni most ez év októberében vagy novemberében, mely 1 évig szól, és 1 évente hosszabbítják. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e valamelyik banknál így a hitelfelvétel, és ha igen akkor melyiknél és hogyan? A hitel igénylő én lennénk, a párom adóstársam lenne! A párom nettó havi bére 140 ezer forint, az enyém 180 ezer és 190 ezer forint között van. Köszönöm előre… Továbbiak »

Kedves Tamás!
A leírtak alapján megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó estét kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy határozott idejű munkaszerződéssel milyen hitelfelvételi lehetőségeim lennének.
Mely bankoknál tudnék hitelt felvenni és milyen iratok szükségesek hozzá az én, illetve a munkáltató részéről?
Tisztelettel: László

Kedves László!
Határozott idejű munkaviszony esetén is van lehetőség hitelfelvételre, bankonként némileg eltérő feltételekkel. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

Üdvözlöm!
Szeretnénk fogyasztóbarát lakáshitelt felvenni. A fizetésem mellé kapok minden hónapban úgynevezett mozgó bért. Ez pont még egyszer a fizetésem összege. A kifizetés rendszeres, de a bérszámfejtő lapon mint mozgóbér szerepel, ez nem okoz gondot a hitelbírálatnál?
Köszönöm a segítségét és a válaszát.

Kedves Annamari!
A legtöbb bank a mozgóbérként kapott jövedelmet nem veszi figyelembe, de van olyan pénzintézet, amelyik igen.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Üdvözlöm!
Lakáshitel iránt érdeklődnék. Bejelentett munkahelyem van, ami határozott idejű szerződéses. 2017. 07. 21-én kezdtem dolgozni. Háromszor hosszabbítottak szerződést. Kétszer három hónapot és most utólag fél évre. Ami 2018. 07. 31-ig szól.
Kérdésem, van-e így lehetőség hitelt felvenni?
Köszönöm válaszát.

Kedves Asszonyom!
A leírtak alapján pénzügyi partnereink többségénél sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel. Javasoljuk azonban online adatlapunk kitöltését, mert a további részletek függvényében lehetőség nyílhat a banki finanszírozásra.

Határozott idejű (2 éves) munkaszerződéssel rendelkezem, amelyből jelenleg 1,5 év van hátra. Szeretném megtudni, hogy igényelhetek-e hitelt használt lakás (családi ház) vásárlására. A próbaidő októberben lejárt. Fedezetként a megvásárolandó ingatlanon kívül másik ingatlant is fel tudok ajánlani (nem az én tulajdonomban van, de családtag a tulaj).

Kedves Balázs!
A leírtak alapján (ugyanazon munkáltatónál 3 hónapos munkaviszony, próbaidő letelt, a kérelem benyújtásakor még legalább 12 hónapra szóló munkaszerződés) igényelhető lakáshitel határozott idejű munkaszerződésével. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Hitelt szeretnék igényelni a meglévő hitelem kiváltására (provident). A munkaszerződésem jelenleg határozott idejű, ami februárban lesz határozatlan. A három hónapos próbaidő már letelt.
Ebben szeretném kérni a segítségüket, hogy milyen lehetőség lenne? (Melyik banknál lehetne igényelni?)
Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlettel: Mária

Kedves Mária!
Ha már egy éve folyamatosan a jelenlegi munkahelyén dolgozik és rendelkezik szándéknyilatkozattal, miszerint munkáltatója a határozott idejű munkaszerződés lejárata után is foglalkoztatni kívánja Önt, ingatlanfedezet bevonásával lehetőség nyílhat hitelkiváltó kölcsön igénylésére. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudok személyi kölcsönt igénybe venni úgy, hogy határozott munkaszerződésem van, ami 2017.03.01-től 2020.03.31-ig szól. Füzesabony pszichiátriai intézetben dolgozom ápolónőként. Egyedülálló anyuka vagyok és próbálkoztam már több helyen, de mindenhol elutasítást kaptam a határozott munkaviszonyom miatt, holott nagyon sok helyen hirdetik, hogy 36 hónapos futamidőre is lehet igényelni kölcsönt. Én 1.000.000 Ft személyi hitelt szeretnék igénybe venni és azt szeretném megtudni, hogy lehetséges-e?
A választ előre is köszönöm.

Kedves Veronika!
A határozott idejű munkaszerződés önmagában még nem feltétlenül kizáró ok. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető személyi hitelekről!

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, kaphatnák-e személyi kölcsönt közhasznú munkára? 1 éve dolgozom és most írtam alá egy évet, kiemelt munkabérrel vagyok felvéve, 10700 Ft, amit folyószámlára kapok 84e. Rövid lejáratú hitelt szeretnénk, de nem kapok sehol. A hitel összege 300 000 Ft lenne.
Tudna-e ebben nekem segíteni?
Előre is köszönöm.

Kedves Erzsébet!
Személyi kölcsön igényét IDE kattintva jelezheti.

Lakáshitelt szeretnék plussz a csokot 2 gyermek után. Határozott munkaszerződéssel lehet? Meg szándéknyilatkozattal?

Kedves Dániel!
Határozott idejű munkaszerződés is elfogadható lakáshitel felvételénél, bankonként némileg eltérő feltételekkel. Személyre szóló tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm.
Nálunk 3 havonta hosszabbítják a szerződéseket.
Így kaphatok autóhitelt/lízinget?

Kedves Dávid!
Autóhitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

52.000 Ft-ot keresek. Közmunkás vagyok.
Vehetek fel hitelt?

Kedves Feri!
Az igazolt nettó jövedelemnek el kell érnie legalább a 8 órás minimálbér összegét, így 52.000 Ft-os keresetre sajnos nem vehető fel kölcsön.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy hitelfelvételhez hány hónapos munkaviszonyt kérnek? Az baj-e, hogy a cégnél nem adnak határozatlan idejű szerződést, hanem csak havi szerződést?
Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Alexandra!
Hitelfelvételhez legalább 3 hónapos határozatlan időre szóló munkaszerződés szükséges. Határozott idejű munkaviszony bizonyos feltételek teljesülése esetén fogadható el, ám amennyiben havonta hosszabbítják munkaszerződését, az sajnos nem megfelelő.

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg KLIK alkalmazásában állok, június 30-ig, amíg KLIK van. Hiteligénylésem van az Azúr Takarékszövetkezetnél lakásvásárlás céljából. Mivel határozott idejű a szerződésem, szándéknyilatkozatot kell beadjak, a hosszabbítás tényéről. Sajnos ilyennel nem tudok szolgálni, mivel még nincs hivatalosan jogutódja a KLIK-nek. Ebben az esetben elfogadható egy más munkáltató által kiállított szándéknyilatkozat, hogy július 1-jétől foglalkoztat engem határozatlan időre stb. Mert kitudja mi lesz még a KLIK-nél, hogy fog foglalkoztatni tovább.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Eliza!
Véleményünk szerint más munkáltató által kiállított szándéknyilatkozat nem fogadható el, mivel az igénylő munkahelyén legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy hitelfelvételnél elfogadják a bankok. A másik munkáltatónál pedig még nem lesz munkaviszonyban.

Olyan hitelt keresek amihez határozott idejű munkaszerződés is megfelel. Mar 3eve jelenlegi munkahelyemen vagyok es július 1-el hosszabbítják meg a szerződést. Van olyan bank akinél tudok így igényelni?
Köszönöm

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a párom külföldön dolgozik évek óta és neki minden évben új szerződést írnak, például: februártól novemberig szól! így is lehetséges lenne házvásárlásra hitelt felvenni? A másik, hogy az angol munkáltatói igazolás kérelmet is elfogadja a bank, vagy kell a magyart is kitöltetni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anita!
Ha minden évben új munkaszerződést írnak 2 hónap kihagyással, akkor azt pénzügyi partnereink sajnos nem tudják elfogadni hitelvfelvételnél.

53
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x