Hitel határozatlan idejű munkaszerződéssel

Hiteligénylés során a határozatlan idejű munkaszerződést mindent pénzintézet elfogadja. A bankok azonban jövedelemvizsgálatot is végeznek, a munkaviszonyt és igazolható keresetet illetően több követelménynek is meg kell felelni, ezért nemcsak a munkaszerződés típusát vizsgálják.

Jelzáloghitel határozatlan idejű munkaszerződés esetén:

  • Szabad felhasználású, adósságrendező és piaci kamatozású lakáshitel felvétele esetén az adós munkaviszonyának legalább 3 hónapja meg kell lenni a jelenlegi munkahelyén és a munkavállaló nem lehet próbaidő alatt.
  • Államilag támogatott lakáshitelhez minimum 180 napos (6 hónap) folyamatos munkaviszony szükséges, legfeljebb 15 nap megszakítással.
  • Az adósnak bármely típusú jelzáloghitelnél legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolnia. Az alatti kereset esetén nem nyújtható jelzálogkölcsön.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélküli személyi kölcsönt határozatlan idejű munkaszerződéssel:

  • A munkaviszonynak legalább féléve meg kell lennie. A minimum féléve fennálló folyamatos munkaviszony akár 2 munkahelyről is származhat. Ez akkor fogadható el, ha a mostani munkahelyen az adós legalább 3 hónapja dolgozik és már nincs próbaidő alatt. A két munkaviszony között maximum 30 nap megszakítás lehet.
  • Az igényléshez szükséges minimális jövedelem összege attól is függ, hogy egy személy szeretné felvenni a személyi kölcsönt, vagy társigénylővel együtt történik a hitelfelvétel, illetve mekkora összegű hitelről van szó.

A határozatlan idejű munkaszerződés igazolása a munkáltatói igazoláson történik. Ezen nemcsak a nettó fizetés összege kerül feltüntetésre, hanem az is, hogy a munkavállaló mióta áll alkalmazásban, milyen típusú munkaszerződéssel rendelkezik, terheli-e esetlegesen valamilyen levonás a munkabérét, illetve nincs-e táppénzen.

Ha szeretné megismerni a bankpiacon elérhető jelenleg legkedvezőbb hitelkonstrukciókat, akkor küldje el online ajánlatkérését és a Hitelnet Szakértői megkeresik az igényinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő termékeket. A díjmentes ajánlatkéréshez online adatlapunk kitöltése szükséges.

Amennyiben az aktuális törlesztő részletekbe szeretne betekintést nyerni, számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! Ha ebben a témában további kérdései lennének, online Hitelszakértőink készséggel válaszolnak!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése