Jó napot kívánok!

A kérdésem az, hogy van egy ingatlan Gödön, amit szeretnek megvenni, de van rajta végrehajtás, ami miatt csak egy bank állt velünk szóba. Viszont most azt az információt küldte, hogy mégsem ad hitelt. Az ingatlan 28 millió forint, az önerő 25%-át már át is utaltam az ügyvédemnek letéti számlára. Az ingatlanon 19 millió forint végrehajtás van és minden más bank azt mondja, hogy nem ad hitelt az ingatlanra, mert a végrehajtást csak önerőből lehet kifizetni, nem hitelből.

Teljesen hitelképes vagyok és 2 gyereket nevelek egyedül. Igaz már nagykorúak, de igényelném a CSOK-ot is.

Ha tudna olyan bankot vagy kiutat mondani, amit mi meg tudunk tenni, azt megköszönném.

Addig köszönöm szépen és nagyon várom a választ.
Tisztelettel.
Károly

Válaszunk:

Kedves Károly!

Végrehajtással terhelt ingatlan banki finanszírozása speciális eset. Ez a legtöbb pénzintézetnél valóban nem oldható meg. Van néhány bankpartnerünk azonban, melyek végrehajtással terhelt ingatlan finanszírozását is vállalja. Akár az is megoldható lehet, hogy a bank váltsa ki a végrehajtással érintett kölcsönt, s az ne önerőből kerüljön megfizetésre.

Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Több dokumentum beszerzése is szükséges a végrehajtó részéről és az adásvételi szerződésnek is vannak speciális tartalmi követelményei. Emellett jövedelmi oldalról is meg kell felelni a bírálati feltételeknek.

A CSOK igénybevételének lehetősége sem kizárt. Nagykorú gyermek esetén akkor igényelhető a CSOK, ha a gyermek nem töltötte be 25. életévét, az Ön eltartottja és lakcímkártyával igazolhatóan Önnel közös háztartásban él. A használt lakásvásárlásra vonatkozó CSOK feltételekről előzetesen IDE kattintva tájékozódhat.

Elsőként azt javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat. A konkrét ügylet részleteinek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni arról, hogy megoldható-e adott esetben a banki finanszírozás. Meghatározó az is, hogy maga az ingatlan területileg hol helyezkedik el és mennyi lesz az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéke.

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és lakáshitel ügyintézését is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése