Nem, az igénylés benyújtása során a támogatást lefedő számláknak 50-50%-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlákat is. A felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatokat végző vállalkozó által kiállított számla csak akkor fogadható el, ha a vállalkozó az igénylőnek nem közeli hozzátartozója vagy élettársa, vagy gazdálkodó szervezet esetében az igénylő vagy az igénylő közeli hozzátartozója vagy élettársa annak nem tagja, munkavállalója vagy vezető tisztségviselője. Együttes igénylés esetén e bekezdés rendelkezéseit mindkét igénylőnek teljesíteni kell.
Mindezek alapján tehát legalább annyi munkadíj számlára szükség van, mint a támogatás összegének a fele.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet,
Mivel nem feltétel, hogy minden munkálathoz tartozzon munkadíj számla, akkor hogy tudom elszámolni (jelen esetben visszaigényelni) illetve az összesítőben feltüntetni, ha gáz kazán csere, és új égéselvezető rendszert telepítek. Vagyis ezekről van magánszemélyként anyagszámlám, de ezt én cserélem, ki mivel van rá képesítésem, de magamnak nem számlázhatok munkadíjat?
Akkor nem szükséges vállalkozói szerződést írni, csak a számlaösszesítőben feltüntetni a kazán és égéstermék elvezető anyagszámlát? Természetesen így is csak akkor leszek jogosult visszaigényelni, ha a többi felújítási az össz. anyag és munkadíj számlák, 50-50%-ban megegyeznek.
Ezt jól látom? Vagy ha nem, kérném segítségüket.
Üdv: Miklós

Üdvözlöm!
A felújítási kalkulátorban kalkuláltak szerint (az anyagköltség 2,5 M Ft és munkadíj 1,5 M Ft esetében) 2 M Ft visszaigényelhető. A 1,5 Ft munkadíj olyan nagyobb volumenű felújításból tevődik össze, melyet csak vállalkozó tud kivitelezni( térkövezés, gázkazáncsere, belső festés, gipszkartonozás) Amennyiben olyan munkálat is betervezett, amely vállalkozó közreműködése nélkül is elvégezhető ( pl.beépített mosogatógép elhelyezése illetve kerítés felújítás) és ennek anyagköltsége a 2,5 M Ft-on belül van, az anyagköltség ezekre a tételekre elszámolható vagy minden felújítási munka csak szakember által, számlával igazolt munkadíjjal számolható el?

Üdvözlöm.
Érdeklődöm, hogy hogyan igényelhető a lakásfelújítási támogatás abban az esetben, ha a 4 tagú család a nyugdíjas nagymama 1/1 tulajdonában levő ingatlanban, a nagymamával együtt él (ide is van bejelentve).