Az igénylő résztulajdonában lévő lakóingatlan esetén az ingatlan további tulajdonrészeinek megvásárlásához a CSOK nem igényelhető. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) használt lakás vásárlása esetén ugyanis az ingatlan 100%-os tulajdoni hányadának egyidejűleg történő vásárlásához vehető igénybe.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ez ellentmond a rendeletben is leírt és engedélyezett Osztatlan közös tulajdonú lakás vásárlásával. Ott is csak az ingatlan egy részét veszi meg az ember, egy bizonyos tulajdoni hányadot, ami fizikailag egy külön lakást jelent. Én hasonló cipőben járok, osztatlan közös tulajdonban élünk 3 gyermekkel és most lehetőségünk lenne megvenni a szomszéd lakást is. Egy épületben két lakás, egy-egy tulajdonossal. A megvenni kívánt lakás pont 60 m2, de persze mi összenyitnánk majd a kettőt. Tulajdonképpen ez bővítés lenne, csak a CSOK bővítési fogalmába ez nem fér bele. Ha CSOK-ot tudnánk igénybe venni, akkor a feleségemmel mindketten tulajdonosok lennénk a végén az ingatlanban.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a felállásban igénybe tudjuk-e venni a CSOK-ot vagy sem? A rendeletben erre az esetre én nem találtam útmutatást, ezért is kérném, hogy ha Önök szerint nem lehet igénybe venni, akkor írják meg nekem, hogy konkrétan hol, melyik rész, paragrafus szól erről.
Előre is köszönöm a segítségüket!
Ati

Lakásvásárlás esetén mindkét félnek szükséges a tulajdonos jogviszony?