Ha több vállalkozással kötök szerződést pl: tetőszigetelés, tetőfelújítás, majd másik kivitelezővel nyílászáró cserék, majd egy harmadikkal a napelemes rendszer kivitelezése, akkor mindegyiknél külön-külön veszik figyelembe az anyagköltség és munkadíj arányt, vagy együttesen kell megfelelni az erre vonatkozó szabálynak. Így, ha az egyiknél magas az anyagköltség, de alacsony a munkadíj, akkor a magas anyagköltség támogatása bukik, és csak jóval kevesebbet térítenek vissza attól függetlenül, hogy az összes számla tekintetében érvényesül a generális szabály?

Lakásfelújítási támogatás igénylése során, amennyiben több vállalkozó végzi a költségvetésben megjelölt munkálatokat, akkor a kapott számlákat tekintve összevontan, együttesen kell megfelelni az 50-50 %-os aránynak, tehát nem munkanemenként ellenőrzik ezt a kérelem benyújtásakor.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

23 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy a számlán az van feltüntetve, hogy glettelés és festés, az Áfánál pedig AM, ami gondolom az anyagköltség és a munkadíj rövidítése. A végén pedig egy összegben szerepel. Ez így elfogadható? Vagy külön sorban kell szerepelnie az anyagköltségnek és külön a munkadíjnak, külön összeggel?

Tisztelt Hitelnet!
Az iránt érdeklődnék, hogy ha én vásároltam az anyagot anno egy munkamenethez, de csak nyugtát kértem róla, mert még nem tudtam akkor a pályázatról, és csak a munkadíjról van számlám, akkor beszámítható a pályázatba ez a munkadíjról szóló számla? Más munkálatokhoz már van több, mint elég költségszámlám, szóval összesítve tudná “fedezni” ezt a munkadíjat is. A MÁK által előírt vállalkozási szerződés kitöltését illetően együttműködő a vállalkozó.
Válaszukat előre is köszönöm!

Érdeklődni szeretnék hogy teljes belső felújitásra mint pl villany,viz ,vezeték csere vakolás búrkolásra együtt igénybe lehet e venni a támogatást vagy csak külön külön?És ha pl.belefektetek 2000000 ft akkor mennyi anyag és mennyi munkadíjról kell számlát benyújtanom hogy visszakapjam ezt az összeget?

Az általam vásárolt anyagokat amiket egy helyen vásároltam, pl, festék, gipszkarton, konnektor, burkolólap, de több vállalkozó végzi el a munkát. Hogyan kell a vállalkozási szerződés mellékletébe az anyagköltséget részletezni? És ugyanazon anyagszámlát minden vállalkozói számlához mellékelni kell?

Ha már megvan az a “munkadíj mennyiség” ami a maximális támogatási összeghez szükséges, akkor elegendő a továbbiakban a többi munka esetén“csak” az anyagszámlákat szerepeltetni?
Tehát, ha a tetőfelújításból és a homlokzat festésből már megvan 3M Ft értékű munkadíj számlám, akkor elegendő a további munkák esetén (pl. burkolás) csak az anyagszámlákat csatolni, vagy akkor is kell a munkadíjról számla?

Párommal vásároltunk egy lakást 2021 január 3-án. Van egy 15 éves gyermekünk. Értelmezésem szerint 2022 január 3 előtt be tudunk nyújtani számlákat támogatási kérelemmel. A lakás erősen felújítandó, így akkor fogunk odaköltözni, amikor a főbb elemek (konyha, fürdőszoba) már felújításra kerültek. Értelemszerűen addíg nem is szeretnénk átjelentkezni a vásárolt lakásba, mert gyermekünk orvosi kezelés alatt áll, egy komoly műtétre várakozik.
Elkezdhetjük-e gyűjteni a számlákat a vásárol lakás címére, és nevünkre kiállítva, azzal, hogy amikor a felújítás előrehaladott állapotában átköltözünk, bejelentkezünk a felújított lakásba, és benyújtjuk a számlákat a támogatási kérelemmel?

A kérdésem az lenne, hogy szeretnénk teraszt építeni és a melléképületen lecserélni a tetőt. Tehát kétfajta anyagköltség és kétfajta vállalkozói munkadíj (szerződés) lenne. Együtt a két munka összevonható egy támogatás felújítási kérelemben?

Tisztelt Hitelnet!
A felújítási támogatást több munkafolyamatra szeretném igénybe venni (fürdőszoba felújítás, tetőfelújítás, napelem, terasz, homlokzat, festés).
Ezek között van olyan, amelyet saját magam végeznék el, csak az anyagot vásárolnám meg hozzá. Kérdésem, hogy ennek a számlái után is igénybe vehető a támogatás, ha az összes munkafolyamat számláit egyben nézve a munkadíjra és az anyagköltségre is teljesül a legalább 25%-os arány (tehát 6 M Ft esetében az 1,5 M Ft)?
Válaszukat köszönöm.
Zoltán

Jól értem, hogy ha több vállalkozó egymástól függetlenül végez felújítási munkákat, akkor is összesítve, egy igénylést kell benyújtani? Az igénylést az utolsó számla kifizetésétől számított 60 napon belül kell benyújtani minden munkára, akkor is, ha már korábban/más vállalkozó részére is voltak kifizetések?

25 év alatti gyermekünk van. De már dolgozik. Így is jár a felújítási támogatás?