Igen , tetőtér felújítására igényelhető a támogatás. Egy korábbi MÁK válasz alapján:
"Amennyiben a tetőtér kialakítása már elkészült, és a tetőtér alapterülete a tulajdoni lapon is megjelenik, akkor a már meglévő a házhoz tartozó belső térnek számít így a villany víz és fűtés rendszer belső hálózatának Kiépítése, felújítása már támogatható. A támogatás folyamatban lévő építkezés befejezéséhez nem vehető igénybe.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

31 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt olvastam Önöknél, hogy tetőtér beépítésre nem használható a lakásfelújítási támogatás, viszont tetőcserére, szigetelésre igen (cserépcsere kell, páraáteresztő fólia, szigetelés, gipszkarton). Ha a vállalkozói szerződést erre kötöm, és a tetőtér későbbi lépésben kerül beépítésre, akkor igénybe vehető a lakásfelújítási támogatás?

Családi házunk beépítetlen tetőtérrel rendelkezik.
A tető hőszigetelése (szarufák közötti, fogópárok fölötti 30cm vastag kőzetgyapot hőszigetelés elhelyezése), valamint a szigetelést lezáró gipszkarton burkolat elkészítése elszámolható a támogatáshoz?

Kerítés befejezésére (ezalatt értem a vakolást, hálózást, nemesvakolat felhordása. ) igénybe vehető a támogatás? Építeni már nem kell, csak befejezni. Köszönöm előre is a választ és a segítséget.

Üdv! Mi komplett tetőteret szeretnénk beépíteni!Alapterület nem viszont a tető formája változik! Esetleg erre igényelhető?

Köszönöm

Tisztelt Hitelnet Szakértők!
Egy olyan ház megvásárlásán gondolkodunk, melynek tetőtere magasításra került, hogy ott kialakíthatóak legyenek még helységek.
A fenti MÁK válasz értelmében támogatható a tevékenység ha a tetőtér területe a tulajdoni lapon is megjelenik.
Egy családi háznál ahol csak a telekméret kerül feltüntetésre a tulajdoni lapon, honnan tudható, hogy ezen munkálatokhoz felhasználható a lakásfelújítási támogatás?
Köszönöm!
Üdvözlettel:
Tibor

Tisztelt Cím! 
Családi házunk felújításra került 19 éve, a teljes tető lecserélésével. A padlás szigetelése akkor nem történt meg, salakkal van leszigetelve a födém.
Most le szeretnénk szigetelni a padlást, közetgyapottal és alá tennénk gipszkartont. Eléggé huzatos, minden tiszta por, ez a lakás részben is érezhető.
Jelenleg külső padi feljáró van, amit szeretnénk átalakítani belső padi feljáróval, padlás lépcsővel, illetve szeretnénk a padlás külső ajtaját lecserélni szigetelt ajtóra. Födém pallózatának cseréje és osb lappal megerősítése tartozna még a felújításhoz.
Abban érdeklődék, hogy ezek a cserék, valamint szigetelés elfogadottak-e a támogatáshoz?
(kőzetgyapot, gipszkarton felrakása a cserép alá, födém felújítása pallók cseréje osb lappal szigetelése, belső padláslécső kialakítása, külső padlás ajtó cseréje.)
Válaszukat előre is köszönöm.

Padlástérbe kialakitandó galériaépitésére igénybevehető a lakásfelújítási támogatás, és az ehhez szükséges összes munkádij elszámolható? (Pl. Födém bontása, tető alatti szigetelés, galéria menyezet burkolása, festése, galériához tetőablak beépitése, galériához tartozó egyéb gipszkarton burkolat kialakitása, bontásból adódó látszó, szerkezetek és hibák javitása) Padlástérbe szeretnénk galériát épiteni a nappalival egy légtérben, úgy hogy kihasználnánk a padlásteret. A padlástérben lévő galéria belmagassága 1,6m lenne tehát szobának nem minösülne.

Tisztelt Hitelnet.
100% tulajdoni hányaddal rendelkezem. 2 kiskorú gyermekeimmel, és feleségemmel élünk 10 éve a családi házunkban. Terv a következő: önerőből emelet ráépítést szeretnénk megvalósítani. Úgy szeretnénk hogyha az megoldható, hogy közben a mostani meglévő részt is felújítanánk, és csak ami a meglévő részben keletkeznének kiadások, azokra kérnénk a felújítási támogatást. Mert tudjuk, hogy bővítés során keletkezett költségek nem elszámolhatok. Ami tervbe van: A házat beszigetelnénk (de csak a mostani falra lévő nm2 számolnánk el, cserélnénk a mostani részben lévő: radiátort, kapcsolót, konnektort, beépített szekrényt az előszobába. Valamint telepítenénk: klímát, és ha belefér, akkor egy kandallót szeretnénk, valamint kifesteni.
Nem probléma,ha a két munkálat egyszerre folyik?

Meglévő tetőtéri szobánkat szeretnénk megfelezni egy gipszkartonfal építésével (fal, tapétázás, új ajtók).
Erre igénybe vehetjük a támogatást?

Tisztelt Hitelnet,

2014-ben amikor beköltöztünk családi házunk földszintjére, a tetőtér még nem készült el viszont a tervrajzokon szerepelt. Az építési engedélyt is a teljes alapterületre kértük, viszont a használatba vételit úgy emlékszem csak a földszintre.

Az Önök cikke vett ma rá, hogy ellenőrizzem, hogy a tetőtér is szerepel-e az ingatlan tulajdoni lapján vagy csak a földszint. Nagy meglepetésünkre az ingatlan nem szerepel a tulajdoni lapon, de az építésre felvett hitel illetve (akkor még) szocpol jelzálog jog be van jegyezve a telekre. A szocpolt folyósították tehát feltételezzük hogy a használatbavételt tudomásul vevő határozat létezik, de nem tudjuk mekkora terület van hasznos alapterületként bejegyezve.

Hogyan igénybe venni így a lakásfelújítási támogatást a tetőtér beépítésére? Akár az ingatlan földhivatali bejegyzésével, szóval bármilyen megoldás érdekelne.

Köszönettel,
Mátyás

Mit jelent, hogy a tetőtér kialakítása megjelenik a tervrajzon? 30 éve épült épület tetőtéri ablakai kialakításra kerültek, de a tetőtér akkor nem került beépítésre (padlásként funkcionál). Ha be szeretném építeni nem kell hozzá terv, egyszerű kivitelezéssel mivel a külső födémhez nem kell hozzányúlni megoldható. Lehet-e rá támogatást igénybe venni?

Üdvözlöm!
100%-os tulajdonnal rendelkezem, teljes körű tetőcserét szeretnénk csináltatni. Én magam szeretném megvenni a hozzávaló anyagokat, katás vállalkozó az ács, akivel csináltatni szeretném. Milyen számlát kell tőle kérnem így, hogy az anyagköltség után ő nem tudja az áfát visszaigényelni, hány százalékosat?

Üdvözlöm.
A tetőterem be van építve, de nincs szigetelve. Ha lebontom a gipszkartont, leszigetelem és újra le gipszkartonoztatom, glett, festés stb, ez elfogadott-e a lakásfelújításhoz?

Tetőablak beépítésre igénybe lehet venni a támogatást?

Kedves Hitelnet Csapat!

Az elöregedett tető szerkezetet szeretnénk felújítani és szigetelni. A tető felújítási költségeket szeretnénk elszámolni a felújítási támogatásból. A tető formája, kialakítása, szerkezete stb. nem változik.
A tető felújítás után a kialakított új padlásteret szeretnénk beépíteni,
amihez CSOK támogatást szeretnénk igénybe venni, a CSOK-hoz kapcsolódó jogi folyamatok mentén. A tetőtér beépítésének ( fűtés, falazás, villany, festés, új ablakok, stb.) munkafolyamtai természetesen a CSOK-hoz kapcsolódva kerülnének elszámolásra.
Annak megválaszolásában kérném a segítségüket, hogy támogatott-e a tető felújítása a ha ezt követően ( időben később) szeretnénk majd beépíteni az új tető alatt kialakított padlásteret.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisza Tiborné