Egy korábbi MÁK válasz alapján:
"Amennyiben nem kerüli kialakításra tetőtér, az ingatlan alapterülete a tető cseréjének köszönhetően nem változik, akkor támogatható hitelcél a lapos tetőről sima magas tetőre történő cseréje."

Egy másik MÁK válasz a témában:
"A tető cseréje, felújítása, szigetelése támogatott tevékenység, a bővítése azonban nem. A tető formájának módosulása nem zárja ki a támogatás igénylését, amennyiben a Korm. rendeletben meghatározott valamennyi feltételnek együttesen megfelelnek.

Támogatható építési tevékenység a Rendelet 6.§, f) szerint a tető cseréje, felújítása, szigetelése, de nem támogatható új külső nyílászáró beépítése, csakis a rendelet 6.§ e) szerint a meglévő külső nyílászáró cseréje vagy felújítása. Így új tetőablak beépítése nem támogatható, de a többi költség (tetőcsere) támogatható építési tevékenység."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy meglévő házunk és volt egy melléképületünk is hozzá, amit kisebb kibővítéssel, átalakítással összeépítettünk és így egybe tetőt szeretnénk rá.
Az a kérdésem, hogy ebben az esetben igénybe lehet-e venni a támogatást?

Tető cseréjét tervezzük, ami során terasz is lefedésre kerülne. Igényelhető a támogatás?

Egyszerű bejelentéshez kötött tetőcsere esetén, a forma változik, igénybe lehet venni a lakásfelújítási támogatást?

Tető teljes cseréjét tervezzük, a tető formája nem változna, csak annyiban, hogy a tető egy részének meghosszabbításával kerülne kialakításra a terasz is.

A jelenlegi cserép tetőt szeretnénk lecserélni cserepes lemezre. A tető váz szerkezete maradna, csak kiszélesíteni szeretnénk, mivel a ház szigetelése is be van tervezve. Erre igénybe vehető e a támogatás?

Mi a teendő,ha nem tulajdonosa a háznak a hitel felvevő,de ott lakik három kiskorú gyermekével együtt , és felújításra szorul a lakás