Egy MÁK válasz alapján:
"Támogatható építési tevékenység a Rendelet 6.§, f) szerint a tető cseréje, felújítása, szigetelése, de nem támogatható új külső nyílászáró beépítése, csakis a rendelet 6.§ e) szerint a meglévő külső nyílászáró cseréje vagy felújítása. Így új tetőablak beépítése nem támogatható, de a többi költség (tetőcsere) támogatható építési tevékenység."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
A változtatás óta se lehet új nyílászárót beépíteni oda ahol nem volt vagy például ajtó helyett ablakot tenni?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Hitenet!
Tető felújításnál az új tetőtéri ablak beépítése nem támogatható. Viszont ha van egy adott tető, amit felújítanánk és nincsen benne jelenleg tetőtéri ablak, de szeretnénk beszereltetni (logikus lenne most betenni a későbbi padlás beépítés miatt, ami anyagi helyzettől függően valószínű csak 2-3 év múlva lenne elkezdve – nem a jelenlegi projektből), akkor ez tetőszerkezet változásnak minősül és nem támogatható így a egész tetőcsere sem? Vagy van arra lehetőség, hogy az ablakok anyagára és beépítési díja nem számolható csak el és a többi munkafolyamat igen? Nem szeretnénk elveszteni a támogatást ez miatt, mert akkor inkább jelenleg nem lenne ablak beépítve – majd 2 év múlva.
Előre is köszönöm válaszukat.

Tisztelt Hitelnet!
Meglévő tetőtéri ablakokat és lambéria burkolatot + párazáró fólia cserélnénk a nem megfelelő légzárás miatt. Támogatható a kívánt munkálatok?
A régi lambéria bontása is?