A ház mellé szeretnénk építeni egy tetővel fedett teraszt. (kerti kiülőt)
Kérdésem, hogy erre igénybe vehető-e a támogatás?

Válaszunk: A lakásfelújítási támogatásól szóló kormányrendelet szerint a "n)terasz, loggia, erkély, előtető építése, " támogatható, tehát a megjelölt munkálatra igényelhető a támogatás. Amennyiben a kérdésével kapcsolatosan egyedi állásfoglalást is szeretne kérni, kérjük forduljon a MÁK felé az [email protected] email címen.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

41 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Címzett!
Egy meglévő beépített teraszunk van (így vettük a házat) és azt szigeteltük le 10 cm-es hungarocellel (OSB falazata volt csak), illetve kapott alulról is a padló szigetelést meg betont, akkor a vállalkozói szerződésen “d) az épület külső festése, színezése, valamint szigetelése, utóbbinál ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat” vagy “n) terasz, loggia, erkély, előtető építése” majd munkálatnak korszerűsítést írjunk? Vagy ha egyik se jó, akkor mit javasol?

Tisztelt Címzett!
Olyan érdekelne, hogy a házunk nappalija elé (udvarról ide lépünk be) szeretnék egy terasz előtetőt vagy egy kocsibeállót, mivel mindkettő célra használnám. Otthonfelújíátsi támogatásnál elfogadják-e, ha magát a komplett terméket venném meg alkatrészekre bontva (csomagolva) és otthon szerelnénk össze? Ebben az esetben munkadíj nem lenne, csak anyagköltség, azonban a teljes 6M Ft-ról a számlák a következő megbontásban lennének meg: 4,5M Ft anyagköltség és a 1,5M Ft munkadíj.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Tanácsadó!
Van egy kövezett 3*6 m terasz, ami vázrajzon nem szerepel, ennek tetejére 1 obi terasztetőt vennénk és felszerelnénk, más egyéb (napelem, klíma, konyhagép beépített csere is lesz), de itt csak anyagköltség. Ez anyagköltségként a terasz építés alatt elszámolható?
Köszönöm!

Kedves Tanácsadó!
A télikert beépítése bejelentés kötelezett tevékenység. A MÁK a bírálat, illetve az ellenőrzés során vizsgálja a bejelentés dokumentumait?
Van erre vonatkozóan információjuk?
Köszönöm a válaszukat.

Üdvözlöm!
Az érdekelne, hogy előtető festésére elszámolható-e valamelyik pontjában a támogatás. Nem találtam konkrétan ilyet.
Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlöm!
Az érdekelne, hogy egy 60 m2-es terasz lemeztetővel elszámolható-e támogatásként?
Előre is köszönöm a választ!

Kedves Tanácsadó!
Családi házunk emeletén vékony, de hosszú (12m) terasz/erkély korlátját szeretném lecserélni.
Igénybe vehető-e erre a támogatás?

Tisztelt Hitelnet!
A 4 éve épült sorházunk 2 méter széles teraszát szeretnénk kb. 1 méterrel megszélesíteni (nem tudjuk körbeülni az asztalt), valamint a meglévő előtetőt is kb. 1 méterrel meghosszabbíttatni, tartóoszlopokkal alátámasztatni.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így megfelel-e a támogatott kritériumoknak?
Köszönettel várom válaszukat.
Barna

Tisztelt Szakértő!
Meglévő, régi teraszt szeretnék felújítani és télikertként használni, erre jár támogatás. De nem találok arra vonatkozóan semmi információt, mik a télikert kritériumai? Ha egyértelműen nem lesz belőle szoba, sem áram, sem fűtés nem kerül kialakításra, nagyrészt üvegezett, nincs szilárd falazata, csak oszlopok és lambéria és a háziállatok behúzódására, kerti bútor és ruhaszárító tárolására, illetve növények átteleltetésére szolgál, semmi egyébre, az télikert? Összvissz 10 nm lenne.
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Tanácsadó!

A már meglévő házzal egybeépített teraszunkat szeretnénk korláttal, kis kerítéssel elkeríteni. Igénybe vehető erre a támogatás?

Tisztelt Tanácsadó!
Meglévő teraszunk kő burkolatát szeretnénk felújítani: törött kövek cseréje, fugázás, csiszolás, impregnálás,
a kerti lábon álló tető alatti kőburkolat felújítását szeretnénk: törött kövek cseréje, fugázás,
és a kertben lévő kő lépcsőfokok, felújítása: repedések bejavítása, csiszolása
Melyikre lehet igénybe venni a támogatást?
Köszönettel:
Éva

Üdvözlöm !
A már meglévő teraszunk fa elemeit szeretnénk festővel újra mázoltatni . Elszámolható a festék és a munkadíj? Előre is köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
A meglévő rossz szerkezetű teraszunk vasszerkezetét és tetejét , szeretnénk elbontatni és újat csináltatni fa szerkezettel és polikarbonáttal. Kérdésem lenne, hogy a bontási munkálatokat és így ebben a formában a terasz felújítását elszámoltathatom?Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
A lakás egy régi vályog parasztház. A hosszú folyosó/teraszt szeretnénk egy könnyű szerkezetű falal bezárni (kiugró szerűen) Akivel eddig beszéltünk az egyik elszámolhatónak mondta a másik nem. Vagy ebben az esetben érdemesebb állásfoglalást kérni a MÁK-tól?

Választ előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Már meglévő teraszunk fölé szeretnénk tetőt készíttetni. Fa vázszerkezettel és polikarbonát fedéssel. Értelemszerűen a terasz oldala nyitott maradna. Ez a vállalkozási tevékenység elszámolható az otthonfelújítási programban? Köszönöm

Tisztelt Szakértő!

A kertünkbe építenénk egy gépjárműtárolót és e mellé /hozzá csatlakozna egy kerti kiülő (fedett terasz vagy más néven filagória). Mind kettő fa szerkezetű lenne és közös tetővel lennének ellátva.
Kérdésem lenne, hogy a filagória az elszámolható-e a terasz, loggia, erkély, előtető építése pontban, illetve a gépjármű tároló probléma -e ha közös tetővel rendelkezne?
A két épület előtt lenne egy térburkolattal fedett járda szakasz erre elszámolható-e a térburkolat készítése rész, illetve a filagória burkolását csempével terveztük, erre elszámolható-e a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását rész?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
A kertünkbe építenénk egy kerti kiülőt. Ennek építése (az alapja) betonozással történne, majd le lenne burkolva. (A terasz szerkezetileg kapcsolódna a meglévő betonjárdához.)
A kérdésem, hogy ezt a munkát a támogatások
n: terasz, loggia, erkély, előtető építése
vagy
o: térburkolat készítése, cseréje
soron lehet elszámolni?
Köszönöm a válaszukat.

Üdvözlöm, az alapozás megerősítése mire vonatkozik? Támfal megerősítésére felhasználható a támogatás?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az otthonfelújítási program keretében kívánjuk elvégezni – többek között – az alábbi minkát is:
– Közvetlenül a ház mellé szeretnénk építeni egy beton alapú kerti teraszt (vagy a meglévőt nagyobbítanánk meg, ha erre is jár a támogatás), mely közvetlenül kapcsolódna a ház falához. Megépítés után tervezzük ennek hidegburkolattal való burkolását is. Ez így rendben van? (Terasz nagyobbítás is megfelel-e?)
– A terasz fölé szeretnénk fából egy fedett tetőt is építeni, de mivel a ház adottságai nem teszik lehetővé (ebben a magasságban futnak az elektromos vezetékek), a tető nem csatlakozna közvetlenül a ház homlokzatához, hanem közvetlenül mellé kerülne. Természetesen a terasz az alaphoz fixen lenne rögzítve Kérdezném, hogy ez így elfogadható-e?
Másik kérdésem ugyanezzel a témához kapcsolódóan: Mivel édesapám ács, ha az anyagot megvesszük és a tetőt magunk építjük meg, akkor ennek a munkának az anyagköltsége (ehhez kapcsolódó munkadíj nélkül) összességében elszámolható-e? (Természetesen van még ezen kívül több munkadíj számlánk.
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném kérdezni, mivel a tetőtér nincs beépítve ezért a tetőszigetelés felesleges.Padlásfödém szigetelése üveggyapottal támogatható tevékenység e? A ház körben már szigetelt. Köszönöm válaszát!