Egyedül nevelem a 1/1 tulajdoni hányaddal rendelkező ingatlanomban a nyáron 18. életévét betöltő fiamat. A lakás bár a nevemen van, ez nekem csak tartózkodási helyem (életvitelszerűen itt élek, vállalkozásom is ezen a címen működtetett), a fiamnak állandó lakcíme. Jól értelmezem-e, hogy így nem igényelhetem a lakásfelújítási támogatást?

A lakásfelújítási támogatás igénylésének feltétele, hogy az igénylő legalább egy éves állandó bejelentett lakcímmel rendelkezzen a felújítani kívánt ingatlanban. Az ideiglenes lakcím, tartózkodási lakhely nem fogadható el.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha egy éves bejelentett lakcímmel rendelkezem, de a felújítást már ezen az egy éven belül elkezdtem, tehát a számláim a lakcím bejelentést követően 2 hónappal is keletkeztek, felhasználhatók a támogatáshoz? Vagy a számlákat is csak onnantól kezdve lehet gyűjteni, hogy már letelt az 1 év a bejelentéstől?

Amennyiben az állandó lakcim itt van de a tartózkodási lakcim máshova szól akkor az rendben van?
Illetve még nincs meg az egy év, el lehet kezdeni a számlák gyujteset, kivitelezést csak elég a leadaskor hogy meg legyen az egy év állandó lakcim?

Kérdésem, hogy igényelhetem-e a támogatást, ha a fiam 19 éves 100%ban az ő tulajdonában van az ingatlan én csak haszonélvezeti joggal rendelkezem. Mindketten állandó lakcímmel rendelkezünk erre az ingatlanra.
Köszönettel Orsolya

Kérdésem, hogy elég, ha a tartózkodási hely (ideiglenes lakcím) azonos a szülőével, vagy az állandó lakcímnek kell egyeznie?
Illetve mikortól kell azonosnak lennie bármelyiknek?
Köszönettel,
András

Házasok vagyunk és a felújítandó ingatlant 50-50%-ban tulajdonoljuk. Az ingatlan csak az egyikünk állandó lakcíme (emellett egyetlen gyermekünké is), a másiknak a tartózkodási helye. Igényelhető- e támogatás?

Igényelhetem-e a lakásfelújítási támogatást akkor, ha az állandó lakcímem abban az ingatlanban van, amire igényelném, de ideiglenes lakcímmel is rendelkezem egy másik ingatlanban