Nem, a lakásfelújítási támogatás abban az esetben igényelhető, ha
a) az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

Szülők nevén lévő ingatlanra a támogatás tehát ebben a formában nem igényelhető..

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A felújítandó ingatlan a szüleim nevén volt, viszont 2022 áprilisától az ingatlan 50%-a az én nevemre lett bejegyezve, a másik 50% maradt az édesanyám nevén. Ilyen esetben, ha még az ingatlan tulajdonjoga nincs 1 éve a nevemen, amúgy minden más feltételnek megfelelünk, igényelhető-e a támogatás.

Igénybe vehetem-e a támogatást, ha a szüleimé a ház, de ugyanazon a lakhelyen vagyok bejelentve és ott is élek?

Ha a szülök (nagyszülők) nevén van az ingatlan, de mi is oda vagyunk bejelentve és ott élünk több mint 30 éve a 25.- élet évét be nem töltött gyermekünkkel, megigényelhetjük a támogatást?

Az ingatlan 1/3 -1/3-1/3 részben az én, illetve két nagykorú (26 és 24 éves) gyermekem tulajdonában van. A 24 éves, már kereső, de azonos lakcímen szereplő gyermekemre tekintettel igényelném a támogatást. A jogszabály viszont kiskorú gyermeket említ, akivel együttesen legalább 50 % tulajdonrész szükséges. A 24 éves nagykorú gyerek tulajdonrésze is beszámítható, hogy meglegyen az 50 %? Jogosult vagyok így a támogatásra?

Egyetemista, 22 éves gyermekemmel egy háztartásban élünk. 40 éves mukaviszonyomat elérve 3 éve nyugdíjas vagyok. Férjem tavaly lett nyugdíjas, 65 éves. Igényelhetjük-e a lakásfelújítási kedvezményt.

Édesapám elhalálozott még 2002-ben. Anyukám neven van 50%- a a háznak 25-25%- pedig a nővérem és saját nevemen. Elváltam és két kiskorú gyermekemmel haza költöztem és a szuterén részt szeretnénk felújítani.
Így van lehetőségem felvenni a CSOK-ot felújításra?
Előre is köszönöm.

Hogyha én már nagykorú vagyok (19éves) és állandó tanulói viszonnyal rendelkezem, felvehetem a lakás támogatást?