Egy korábbi MÁK állásfoglalás alapján, ahol a fenti kérdésre ez a válasz érkezett: "  A már korábban elkészült garázsajtó cseréje (bontási munkát követően új garázsajtó építése) támogatható építési tevékenységnek minősül.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelenleg mechanikusan működik a két szárnyú garázsajtóm. Szeretném automatizáltatni, vagyis hogy távirányítóval is tudjam működtetni.

A vállalkozási szerződés 1. mellékletének melyik sorába kell beírni a garázskapu csere munkáit, e; vagy k; sor?
Köszönöm!

Fedett gépkocsi beálló is szeretnénk létesíteni, illetve garázst is szeretnénk építtetni, mindkettőre felvehető a támogatás egy pályázaton belül?

Egy korábbi kérdésben szereplő MÁK állásfoglalással kapcsolatban kérdezem: „A már korábban elkészült garázsajtó cseréje (bontási munkát követően új garázsajtó építése) támogatható építési tevékenységnek minősül.”
Szerződés szerint és a számlánkon csak az új garázsajtó anyag és beszerelési költsége szerepel, mivel a régi fa garázsajtót saját magam bontottam el. A benyújtandó dokumentumokon a bontás ténye nem derül ki. Jól értelmezem, hogy ebben az esetben a garázsajtó cserémre nem fogom megkapni a támogatást?

Anyag és munkadíjat is el lehet számolni? Konkrétan úgy értem a garázskapu elkészítéséhez felhasznált anyag (anyagszámla) elkészítése beépítése(munkadíj)

Kapunyitó motor vasárlására és beszerelésére jár a lakásfelújítási tamogatás? Köszönöm a választ!

Kérdésem az lenne, jelenleg nyitható fa garázsajtóm van, le szeretném cserélni szekcionált elektromos garázsajtóra.
A költségek elszámolhatóak?

Garázs felújítására (tetőcsere) illetve kerti kiülő létesítésére (egykori tyúkól átépítésével) igényelhető a támogatás?

Meglévő, már kész kapura történő mozgató motor telepítése bele vehető az elszámolható felújítások közé?

Újonnan épült (már lakcímmel rendelkezünk) családi házba új garázskapu vásárlására, beépítésére felhasználható a támogatás?

A rendelet szerint legalább egy éve a támogatással érintett ingatlanban kell lenni a bejelentettt lakóhelynek. Jól értem, hogy az egyéves szabály az igénylés időpontjára vonatkozik, tehát a vállalkozó által kiállított 2021. január 1. utáni számla befogadható akkor is, ha a számla kiállítás napján még nem lakunk 1 éve az ingatlanban, de az igényléskor már eltelt az 1 év?

Kertkapu (tehát nem garázskapu) cseréjére és ezzel együtt motorizálására fordítható-e a támogatás?