A vonatkozó kormányrendelet értelmében az ingatlan-nyilvántartásban lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott ingatlanra igényelhető falusi CSOK. Nyaralóként nyilvántartott ingatlan esetén nem vehető igénybe a támogatás akkor sem, ha későbbiekben lakóingatanná átminősítenék. A falusi CSOK jogosultsághoz először az átminősítésnek kell megtörténni.

Ezt követően az ingatatlannak további előírásoknak is meg kell felelni. Erről részletes leírás fenti bejegyzésünkben olvasható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Falusi csok igénybe vehető használt lakás vásárlására amennyiben az ingatlan megfelel az elvárásoknak (mindenben egyenértékű egy frissen felújított lakással és megfelel a kritériumoknak: alapterület, közművek, fűtés) de apartmanként van nyilván tartva egy üdülő faluban? Előírás a közművek fogyasztásmérésére a főmérők megléte, vagy elégséges almérőkkel rendelkezni?

Az lenne a kérdésem, hogy falusi csok jár-e akkor, ha az ingatlan külterületen van? X város táblától 1000 méterre található. Tulajdoni lap szerint földművelésböl kivett terület lakóház van írva.
Így megkaphatnánk-e rá a falusi csokot?
A város nem preferált.