Kedves Szakértő!

Az OTP Banknál szerettük volna megigényelni a falusi csokot ablakcserére, de a térképmásolat nem egyezik a valós helyzettel! Mert a térképen egy téglalap alapterületű ház szerepel és nekünk van egy terasz rész, ami egy kb, 5 x 1,2 m, ami nincs rajta a térképen, és amit mi sajnos beépítettünk előtérnek!

Az értékbecslő azt mondta e nélkül is megkaphatnánk a falusi csokot, ha a bank nem venné ezt figyelembe ezt a rész, mivel ezen a részen nem lenne ablakcsere!

Azt szeretném kérdeni, hogy Önök tudnak-e olyan bankról, amelyik ezzel a feltétellel is elfogadná?
Mert az OTP Bank vagy azt javasolta, hogy bontsuk ki vagy engedélyeztessük, de az több hónap és több százezer forint lehet, amit ha nem muszáj nem fizetnénk ki!

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Rita

Válaszunk:

Kedves Rita!

Információink szerint minden banknál elvárás, hogy falusi CSOK igénybevétele esetén a térképmásolat és az ingatlan tényleges státusza összhangban legyen. Ettől a feltételtől a bankok nem tekintenek el. Esetleg olyan melléképület esetében nem jelent problémát, ha nincs feltüntetve, aminek nincsen szerepe magában a lakóingatlanban. Itt az előtérről van szó, aminek feltüntetése szükséges a térképmásolaton akkor is, ha a falusi CSOK keretében elvégezni kívánt munkálatokkal a helyiség nem érintett.

Több ilyen esettel is találkoztunk már a gyakorlatban. Célszerű fennmaradási engedélyt kérni a hozzáépített előtérre. Az ügyben a területileg illetékes építésfelügyeletet lenne célszerű megkeresni. Az érintett hivatal a fennmaradási engedély kiadásával kapcsolatban pontos tájékoztatást tud adni Önöknek. Szükséges, hogy földmérő elkészítse az érintett részről a vázrajzot, ami a földhivatalnál is átvezetésre kerül.

Úgy tudjuk, hogy ennek átvezetése nem tart több hónapig, illetve több százezres kiadással sem jár. De ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást az ebben érintett hivatal tud adni Önöknek.

A témában további bejegyzés IDE kattintva olvasható. A falusi CSOK további jogosultsági feltételei IDE kattintva tekinthetők meg. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése