A lakásfelújítási támogatás igényelhető napelem rendszerek telepítésére.
A MÁK által kiadott információ alapján:
“Azokra a napelemes rendszerekre, amelyek esetén a villamosenergia-vásárlási szerződés 2021. július 1-je előtt kerül megkötésre, még a szaldós elszámolás vonatkozik még akkor is, ha a támogatási kérelmet a felújítási munkálatok végén, 2021. június 30. után nyújtják be. Ebben az esetben nem kell majd csatolni a kérelemhez a Rendelet – 2021. július 1-je után hatályba lépő – 9. § (3) bekezdés u) pontja szerinti dokumentumokat, de szükséges lesz a kivitelező azon nyilatkozata (a 9. § (3) bekezdés s) pontja alapján), miszerint az anyagköltség és a vállalkozói díj összesítve a 450.000 Ft/kWp összeget nem haladja meg.

Mi történik, ha az anyagköltség és a vállalkozói díj összesítve meghaladja a 450.000 Ft/kWp összeget?

Az elszámolandó számla nem tartalmazhat a fajlagos költségkorlát feletti összeget, a 450.000 Ft/kWp feletti összegről benyújtott számlák teljes egészében elutasításra kerülnek.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha igénybe vettem a lakásfelújítás 50%-os, azaz 3 milliós támogatást, lehet-e még a napelemre is támogatást kapni?

Kérdésem az, hogy a napelemrendszer költségeinek visszaigénylésénél is fele-fele arányban kell lenni az anyagköltség és a munkabér?

Tisztelt Cím!
Napelem rendszer telepítésnél a 450.000,-Ft/KWP nettó összeg, vagy áfával növelt érték?
Köszönettel.
Zoltán

Tisztelt Hitelnet!
Tavaly telepíttettem napelem rendszert a házakra MFB-s hitelre. Úgy néz ki nem fedezi 100%-ban a villamos energia felhasználásomat ezért szeretném bővíteni két panellel a rendszert. Inverter csere nem lenne. El tudom számolni majd az otthon felújítási programban a bővítést?

Napelemes rendszer kiépítése esetén 2021.06.30-ig kell benyújtani a papírokat lakásfelújítási támogatás igényléséhez, amennyiben az éves, szaldós elszámolást (már megkötött szerződéssel) szeretném megtartani? …vagy megvarhatom amíg összegyűlik a többi munkálat számlája.(?)

Tisztelt Hitelnet!
Napelemekhez: szaldó utáni bruttó elszámolás esetén mit kell csatolni a számla (anyag+munkadíj), vállalkozási szerződésen kívül? Meg kell lenni az óracsere, szolgáltatói szerződésnek, csak utána lehez elszámolni?
Köszönöm

Üdvözlöm! Meglévő napelemes rendszeremet szeretném még 8 db panellel bővíteni. Inverter csere nem történik így szerződést nem kell módosítani a szolgáltatóval. Igényelhető otthonfelújítási támogatás a panelek felszerelésére bruttó elszámolásra történő átállás nélkül?Köszönöm!

A rádióban többször is említették, hogy nyáron valamilyen új lakásfelújítási támogatást indít a kormány, lehet-e tudni arról valamit. A jelenlegi támogatást nem tudjuk igénybe venni, mert a fiunk elmúlt 25 éves, pedig szeretnénk napelemes rendszert felszereltetni, de trámogatás nélkül nem éri meg, mert több mint 10 év a megtérülése.
Köszönettel
Tamás

Üdv!
Van egy épülő családi házam, a nyáron tervezzük a beköltözést.
Napelem rendszer telepítésére szeretném igénybe venni a támogatást, de félek, hogy nem kapom meg, mert nem lakunk ott több mint 1 éve. Kb 2 hónap múlva kapjuk meg a használatba vételi engedélyt.
Ilyen esetben is feltétel az 1 év?

Tisztelt Címzett!
A napelem telepítés és a számla kifizetése március elején megtörtént. Jelenleg az E-on fogyasztási szerződés módosítására és villanyóra cseréjére várunk. Mikor nyújtható be a számla a Kincstár részére akár már most is hiszen a szerződés és számla rendelkezésre állnak, vagy csak az E-on jóváhagyását követően.
Köszönettel: Kiss József

Tisztelt Cím!
Milyen arányban fogadják el az anyagköltséget és a munkadíjat?
Az 50-50% a napelemnél nem tartható.
Előre is köszönettel
Zoltán

Üdvözlöm,
Napelemes rendszer kiépítésénél szerepelhet a tervezés és az engedélyeztetés díja a munkadíj részeként?
Előre is köszönettel

Napelem rendszer kiépítéséhez szükségem volna fázisbővítésre 1*25A-ról 3*16 A-ra.
A fázisbővítést el lehet e számolni a támogatásnál?