A falusi CSOK jogosultsághoz társadalombiztosítási jogviszony szükséges, amit valamilyen keresőtevékenység keletkeztet, pl. munkaviszony, egyéni vagy társas vállalkozói jogviszony, stb. A TB jogviszonyt keletkeztető jogviszonyokról bővebb információt IDE kattintva olvashat.

A 10 milliós falusi CSOK-hoz legalább 2 éves TB jogviszonyt kell igazolni. A falusi CSOK-on belül a többi támogatási összeghez elegendő legalább 1 éves TB jogviszony.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

40 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Két gyermekünk van, én velük voltam otthon. Németországból költöztünk haza. A férjemnek megszakítás nélküli a tb-je az elmúlt 10 évben, de az utolsó egy évben táppénzen volt/van, február végén jár le, de eközben megszűnt a munkaszerződése.
Jogosultak vagyunk a falusi csokra?

Gyesen lévő anyuka vagyok. Egyedülálló. Január 8-án megszűnt a munkahelyem, de a falusi csokot szeretném felvenni. 8 évig dolgoztam, onnan mentem gyesre.
Fel tudom-e venni, ha megszűnt?

Őstermelői vállalkozók vagyunk a férjemmel, így meg tudjuk igényelni a lakásvásárlására a csokot?

Falusi csokot szeretném intézni. 1 év Tb van. Avval tudom-e intézni a falusi csokot?

Jó napot!
Én szeretném megkérdezni, hogy a meglévő gyereket beleszámítják-e?

A közfoglalkoztatottak miért nem vehetik igénybe az 5+5 milliót, hisz 2 millió 2-ből nem lehet ingatlant vásárolni.

Jó napot kívánok!
Érdekelne, hogy én gyeden lennék és szeretném igénybe venni 3 gyerekre a falusi csokot. Arra igénybe tudnám-e venni? Még annyi, hogy KHR-es vagyok.
Erre fel tudom venni?

Külföldön élünk 3 gyermekkel. A férjemnek van 2 éves munkaviszonya, amit igazolni is tud. Ha jól tudom, akkor még fél éves munkaviszony is kell Magyarországon vagy elég utólag, az igénylést követően TB fizetővé válni? A férjemnek kell vagy az is jó, ha én leszek biztosított? Részmunkaidőt is elfogadnak vagy akár vállalkozás indítást?
Köszönöm a választ.

Üdvözlöm.
3 gyermekem van és csak azt szeretném, hogy a férjemnek megvan a 2 év tb jogviszony, csakhogy közfoglalkoztatott, de már 6 hónapja a Boch-ba dolgozik. Így jár-e neki a falusi csok?
Előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Petra

Tisztelt cím!
Azt szeretném kérdezni, hogy a két éves jogviszony alatt az egyes jogviszonyok megszűnése és keletkezése közti kieső idő összeadódik-e vagy csak az egy-egy jogviszony megszűnése és keletkezése közti idő nem lehet több 30 napnál. A veszélyhelyzet ezt a számolást hogyan és mi módon változtatta?
Előre is köszönöm,
Tisztelettel:
Antal Attiláné

Üdvözlöm!
3 gyermekem van, falusi csokot szeretném intézni. Gyodon vagyok a down kisfiammal. Van 4 órás bejelentett munkahelyem, de jelenleg a babával itthon vagyok.
Ez elegendő, 4 óra + Gyod is munkaviszony úgy tudom!
Mi a további teendőm? Egyedül nevelem őket!
Köszönettel: Ági

Helló,
jelenleg gyesen vagyok, párom dolgozik.
Az lenne a kérdésem, lehetek-e én az adós és ő az adóstárs?

Feleségem rokkantsági nyugdíj ellátásban részesül, a munkahelyről ment.
Jogosult a falusi csokra tb szerint 3 gyerekkel?

Falusi csokot szeretnénk igényelni, de a férjemnek a tavalyi évben június 01. június 18-ig és augusztus 02.-től augusztus 18-ig nem volt biztosítási jogviszonya. Mikor kikértük a Tb igazolást, ők elutasították kiadási kérelmet.
A kérdésem az lenne, hogy akkor most jogosultak vagyunk-e a falusi csokra vagy nem? Mert a kiesés a vészhelyzet ideje alatt volt.

Üdv.
Szeretnék tájékozódni arról, hogy fel tuďnánk-e venni a falusi csok-ot. 3 hónapig dolgoztam közfoglalkoztatásban, aztán pár nap megszakítással egyházi közfoglalkoztatásba vettek fel 1 évre.
Hogy ez a munkaviszony elég lenne hozzá?

9 hónapja dolgozom és most érdeklődnék, hogy hány napot szakadhat meg a munkaviszony? A munkahelyemen leépítés volt.

Üdv!
Több mint 2 éves folyamatos munkaviszonyom volt február 1-ig, sajnos leépítés volt. Jelenleg álláskeresői járulékot kapok. ímost fogok munkába állni másik munkahelyen.
Érdeklődnék, jár-e nekem a falusi csok? 3 gyermekem van. Így folyamatos-e a munkaviszonyom? Hogyan tudom igazolni?
Válaszát várom.
Tisztelettel: Zoltán

Anyaságin vagyok.
Mi a feltétele annak, hogy igénybe vegyem?

Munkaviszony kell hozzá?