A MÁK honlapján található leírás értelmében A felhasznált anyagokat részletezni kell, mely megtehető a számlán, vagy elfogadható a számla mellé csatolt - a megrendelés alapjául szolgáló, a vállalkozó által készített - költségvetésben, vagy számlarészletezőn.

Amennyiben a vállalkozó állítja ki a számlát az anyagköltségről:
A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak!
A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem fontos részletesen feltüntetni. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.
A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

19 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Kérdésem, hogy elfogadható-e a számla helyett nyugta is, ha az névre szóló és lakcím is rajta van?
Előre is köszönöm a választ!

Tisztelt Hitelnet!
Fürdőszoba felújításhoz kapcsolódóan van olyan anyagszámlám, amelyen különböző támogatható építési tevékenységhez anyagai vannak. Pl. radiátor, amely a kormányrendelet 6. §-a szerint fűtési rendszer elemeinek cseréjének tekinthető, illetve szaniterek, amelyek belső tér felújításának tekinthetők.
Kérdésem, hogy a számlaösszesítőben a számlát meg kell-e bontani és soronként beírni az egyes építési tevékenységekhez tartozó tételeket, vagy megbontás nélkül kell az adott számla sorában a több építési tevékenységet felsorolni. Esetleg egyéb módon kell eljárni?
További kérdésem, hogy a 6. § „j”. pontja (belső tér felújítása) jó néhány alpontot tartalmaz konkrét munkafolyamat megnevezésekkel. A számlaösszesítő ide tartozó számláinak sorában a támogatott építési tevékenység megnevezésének oszlopában elegendő azt beírni, hogy belső tér felújítása, vagy az alpontot is meg kell adni (pl. burkolat cseréje)?
Válaszukat köszönöm.
Zoltán

Tisztelt Címzett! Olyan számlát kaptam az ácstól amiben annyi szerepel hogy munkadíj x forint és anyagköltség y forint. Részletesebb számla kellene vagy elég ez a két tétel a támogatás igényléséhez?

Ha a vállalkozó tevékenységi körébe nem tartozik bele egy építőanyag forgalmazása és a megrendelő szerzi be az anyagot, akkor az anyagszámla elszámolható a lakásfelújítás támogatásban? Pl. a festéket a megrendelő veszi meg, mert a szolgáltatást végző vállalkozó nem állíthat ki a festékről számlát.

Ha a vállalkozó csak a munkát végzi ezért csak munkadíjról ad számlát. Az anyag beszerzést magam végeztem, akkor hogy kell feltüntetnem a részletesebben?

Tevékenységi körönként eltérő munkák munkadíj aránya függ-e valamitől? Ács, kőműves, bádogos, festő, fűtésszerelő, villanyszerelő stb… Meg kell lenni a párjának minden mesterhez a megfelelő munkadíj és anyagköltségnek, vagy ha megvan a 2 millió valamelyiktől akkor az úgy is elszámolható? Köszönöm.

Tiszteletem!
Kérdezném, ha bizonyos munkálatokról már van vállalkozói munkadíj és anyagszámlám is ami meghaladja az 1.5-1.5 millió forintot akkor elszámolható olyan anyagszámla amelyhez munkadíj számla nem kapcsolódik mivel azt magam végzem el (pl.: szalagparketta lerakás).
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Asztalos vállalkozás vagyunk. Egy konyhabútor megrendelésénél mennyire részletes anyagköltséget írjunk? Bútorlapok cikkszáma szerinti bontásban m2 ár szerint, vagy méret szerinti bontásban? Csavarokat a ragasztót, a ragasztáshoz használt „kekszeket” is fel kell tüntetni? Vagy nem kell ennyire részletezni.
A munkadíjnál elég megkülönböztetni az összeszerelési díjat és a beépítési díjat?

Ha az ügyfélnek én vásárolom meg a sütőt, mikrót….hogyan tüntessem fel a számlán?

Ha az ügyfél hozza a sütőt, mikrót…. akkor külön számlát írok ezek beépítéséről vagy ráírhatom a konyhabútor beépítési számlára?

Segítségüket köszönöm.

Szükséges-e külön igénylő nevére kiállított anyag és szolgáltatási díj számla, vagy elegendő a felújítást végző vállalkozó részletes ( anyag-munkadij) bontást tartalmazó számlája?