Tisztelt Hitelnet!

2009-ben vásárolt ingatlanunkon még 4 évig hitel van. Szocpolt igényeltünk két gyerekre, majd 2015-ben a 3. Gyermekünkre is. Kinőttük a lakást. Találtunk egy megfelelő, 2007-ben épült családi házat. Mindössze 6 millió forint hitelre lenne szükségünk, de a szocpol átvitele menetében és az egész banki lebonyolításában tudnak-e nekünk segíteni?

Milyen ügyintéző díjjal dolgoznak?

2009-ben államilag támogatott hitelt kaptunk. Most van-e erre lehetőség? Az ingatlanok Szeghalmon vannak, ott élünk.

Köszönettel.

Válaszunk:

Kedves Kérdező!

A szocpol átvihető újabb ingatlanra, de ennek vannak speciális feltételei, például az, hogy az eladott lakás helyett nagyobb hasznos alapterületű lakást vásároljanak. Az is fontos, hogy a vásárolandó lakás vételára magasabb legyen az eladott ingatlan áránál. Ez esetben a korábban kapott támogatást egy kincstári letéti számlára kell befizetni, amit majd a kincstár a vásárlás során visszautal.

Megoldás lehet még a támogatás önkéntes visszafizetése is. Amennyiben visszafizetik a korábban kapott támogatásokat, akkor új igénylés során ismét kérhetnek vissza nem térítendő támogatást, vagyis a CSOK-ot. CSOK igényléshez kapcsolódóan nem keletkezne lakásszerzési illetékfizetési kötelezettségük sem. 2021. január elsejétől ugyanis CSOK-kal történő lakásvásárlás esetén illetékmentesség érvényesítő. Ezzel több százezer forintot takaríthatnak meg. A CSOK mellé van lehetőség támogatott (3% kamatú) CSOK hitel igénybevételére is. Ennek maximális összege 3 gyermek után igényelt CSOK esetén 15 millió forint. Ezt a lehetőséget nem zárja ki a 2009-ban kapott államilag támogatott lakáshitelük.

A szocpol másik ingatlanra történő átjegyzésének menetéről, valamint az önkéntes visszafizetés módjáról az ebben illetékes járási hivatal lakástámogatási osztálya tud Önöknek további pontos felvilágosítást adni. Ezt követően készséggel állunk rendelkezésükre az esetleges CSOK és lakáshitel ügyintézésében is. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is, így az Önök részére nem jár plusz kiadással az irodánk által történő CSOK és lakáshitel ügyintézés.

A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételekről előzetesen IDE kattintva tájékozódhatnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése