A lakás felújítási támogatás elszámolás során milyen TEÁOR számmal kell rendelkeznie a vállalkozónak ahhoz, hogy elfogadható számlát tudjon kiállítani?
A Magyar Államkincstár válasza egy témában feltett kérdésre:
A rendelet 9. § 5. bekezdése értelmében vállalkozási szerződés csak olyan kivitelezővel köthető, aki a szerződéskötéskor szerepel a működő adóalanyok állami adóhatóságnál vezetett nyilvántartásában.
A vállalkozó vállalkozói szerződés aláírásakor felelősséget vállal a szerződésben végzendő munkafolyamatokra. A vállalkozó / kivitelező felelőssége, hogy rendelkezzen a felújítási munkálat hoz szükséges tevékenységi körrel és betartsa a rá vonatkozó előírásokat. A tevékenységi körre vonatkozó megkötést a kormányrendelet nem tartalmaz. Az ÖVTJ-és a TEÁOR számot a kincstár nem ellenőrzi, az a NAV hatáskörébe tartozik, a NAV ellenőrizheti.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Végzettség nélkül lehet számlát adni hidegburkolásról? E mellett még egy hangszigetelés is benne van a munkában, arról tudnak számlát adni. Az is elegendő lehet, ha az egyikről (hangszigetelés) ad számlát és a burkolást is bele tudja venni?

Azt szeretném kérdezni, hogy családi ház külső homlokzatszigetelését szeretném elvégeztetni építőipari egyéni vállalkozóval. De a tevékenységi köre nem terjed ki erre.
Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e bővítenie a tevékenységi körét emiatt?

Tisztelt Cím!
A kérdésem, hogy a munkálatokat elvégző vállalkozónak milyen végzettséggel, illetve TEÁOR számmal kell rendelkeznie, hogy az elfogadható legyen?
Köszönöm szépen válaszukat!

Homlokzat szigeteléshez milyen TEÁOR számmal rendelkező szakember állíthat ki számlát? A kőműves végezettség megfelelő e, vagy kell valami speciális végzettség?

Tisztelt Hitelnet!
Egy Falusi Csokos korszerűsítés és egy otthonfelújítási támogatás, közvetlen igénylése előtt állunk. Mivel mindkét támogatás utófinanszírozásos, azt gondolom, hogy fontos tisztán látni. Tehát, a otthonfelújítási támogatással kapcsolatban olyan infóhoz jutottam, hogy nem állíthat ki számlát egy festő, mázoló külső hőszigetesról, ill ács, állványozó tetőfedésről. Megjegyzem, mindkét vállalkozó évtizedek óta végzi ezen tevékenységeket. Ha ez igaz, akkor nekem kellene kideríteni azt, hogy a vállalkozó ki állíthatja a számlát vagy sem? De ezek után abban sem vagyok biztos, hogy a Falusi Csoknál más lenne a szabályozás. Minden hír, a támogatással kapcsolatban csak arról szól, hogy mik a feltételek, hány százalékos lehet az ÁFA. De azt, hogy ki miről állíthat ki számlát, nem tudom kideríteni. Ráadásul az egyik támogatást előre igényelem a banknál, a másikat a MÁK nál utólag. De az utófinanszírozás miatt a kifizetés amiatt hiúsulhat meg, hogy a számla kiállítója nem jogosult annak kiállítására.
Válaszukat előre is köszönöm.

Azt szeretném kérdezni, hogy alanyi adómentes egyéni vállalkozó, főállás mellett adhat-e számlát? Válaszukat köszönöm szépen.

Fürdőszoba felújítást végeztetnénk: vakolás, szigetelés, burkolás. A vállalkozó azt írja a számlára, hogy fürdőszoba felújítás.
Ez elfogadható?
Köszönöm!

Azt szeretném kérdezni, hogy a komplett házszigetelésnél a szakembernek kell rendelkeznie hőtechnikus igazolvánnyal? Vagy aki kőművesként van számon tartva ő is elvégezheti a munkát?
Válaszukat köszönöm szépen!

Szükséges-e a pályázónak vizsgálnia, hogy a megbízott vállalkozónak van-e adótartozása? Ha igen, hol lehet utánajárni?
Ha a vállalkozónak van adószáma, akkor az azt is jelenti hogy szerepel a működő adóalanyok állami adóhatóságnál vezetett nyilvántartásában?

Üdvözlöm!
Amennyiben többféle felújítást tervezek,pl.festés, burkolás, nyílászárók cseréje, akkor minden munkafolyamatról külön külön kell vállalkozói szerződés és munkadíjról számla, vagy csak az 50-50% arányt nézik?Zehát lehet e a többféle anyagköltség mellécsak egyféle nagyobb összegű munkadíj? Köszönettel.

Tisztelt Címzett!
Érdeklődi szeretnék ,hogy a férjem KATA-s vállalkozó.(Ács, bádogos)
Szeretnénk előtetőt csinálni .
1. Állíthat-e ki számlát a saját lakás felújításához, elfogadják-e a kiállított számlát a lakásfelújítási támogatáshoz.
2, Elfogadják-e ha megrendelőnél kiállított számláját a támogatáshoz.

Előre is köszönöm válaszát.

A számlán minek kell szerepelnie, munkadíj, anyag milyen arányban legyen feltüntetve?

Jó napot kívánok! Kérdésem, hogy külső nyílászáró csere esetében kizárólag minőségi tanúsítvánnyal/teljesítményigazolással ellátott nyílászáróra igényelhető a támogatás, avagy az említett paraméterek nélküli nyílászáróra is? Válaszukat köszönöm!